Impressio-osuustavoitteelle optimoitu hintatarjousstrategia

Impressio-osuustavoite on automaattinen hintatarjousstrategia, jossa hintatarjoukset asetetaan niin, että mainokset voivat näkyä sivun yläosan mainosten joukossa, sivun yläosan mainoksista ensimmäisenä tai muualla hakutulosten joukossa. Impressio-osuustavoitetta voi käyttää joko vakiostrategiana yksittäisessä kampanjassa tai portfoliostrategiana useissa kampanjoissa. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten impressio-osuustavoitteelle optimoitu hintatarjousstrategia toimii ja mitkä sen asetukset ovat.

Ennen kuin aloitat

Jos et vielä tiedä, mikä automaattinen hintatarjousstrategia sinun kannattaa valita, tutustu ensin automaattisiin hintatarjouksiin.

Näin se toimii

Impressio-osuustavoite voi olla hyödyllinen, kun kampanja sisältää brändiin liittyviä hakusanoja. Oletetaan, että haluat mainoksesi näkyvän 100 % ajasta, kun käyttäjä hakee brändiäsi. Voit asettaa impressio-osuustavoitteeksi 100 %, jolloin järjestelmä yrittää saada mainoksesi näkymään kaikissa kyseisen kampanjan huutokaupoissa. Tämä hintatarjousstrategia voi myös auttaa lisäämään bränditietoisuutta. Oletetaan, että mainostat paikallista kenkäkauppaa ja kilpailet suurten kenkäkauppojen kanssa. Keskittymällä impressio-osuustavoitteeseen voit varmistaa, että brändisi näkyy, kun asiakkaat tekevät tärkeitä hakuja lähiseudulla.

Impressio-osuustavoite ei sovellu käytettäväksi kaikissa tilanteissa, joten valitse hintatarjousstrategiat jatkossakin kampanjatavoitteiden mukaan.

Huom. Osuus impressioista koskee vain Google-hakuverkostoa (ei hakukumppaneiden sivustoja).

Asetukset

Sijoittelu

Impressio-osuustavoitetta käytettäessä mainosten sijoitteluvaihtoehtoja on kolme:

• Sivun yläosa – Mainokset ylimpien orgaanisten hakutulosten rinnalla. Sivun yläosan mainokset sijoittuvat yleensä ylimpien orgaanisten tulosten yläpuolelle, mutta joillakin hauilla ne voivat näkyä myös tulosten alapuolella. Sivun yläosan mainosten sijoittelu on dynaamista ja voi muuttua käyttäjän haun mukaan.
  • Korkein sijaintiSivun yläosan mainoksista ensimmäinen.
  • Missä tahansa – Missä tahansa hakutulosten joukossa.

Google Ads asettaa hintatarjoukset niin, että mainokset näkyvät sijoitteluasetusten mukaisesti. Jos esimerkiksi valitset tavoitteeksi 65 % sivun korkeimman sijainnin impressioista, Google Ads asettaa klikkauskohtaiset hintatarjoukset siten, että mainoksesi näkyvät kyseisessä sijainnissa 65 % kaikista niistä kerroista, jolloin ne voisivat näkyä siinä.

Hintatarjousrajat

Tässä hintatarjousstrategiassa hintatarjousten ylärajana käytetään korkeinta klikkauskohtaista hintatarjousta. On tärkeää, ettet aseta rajaa liian alhaiseksi, koska se voi haitata hintatarjousten asettamista ja estää sinua saavuttamasta impressio-osuustavoitettasi.

Hintatarjousmuokkaukset ja impressio-osuustavoite

Hintatarjousmuokkausten avulla voit näyttää mainoksia harvemmin tai useammin sen mukaan, missä, milloin ja miten käyttäjät tekevät hakuja. Koska impressio-osuustavoitteen hintatarjousstrategiassa hintatarjoukset optimoidaan reaaliaikaisen datan perusteella, hintatarjousmuokkauksia ei käytetä. Voit kuitenkin asettaa laitteisiin kohdistuvan hintatarjousmuokkauksen arvoksi –100 %, jos et halua mainosten näkyvän tietyillä laitteilla. Hintatarjousmuokkauksia ei tarvitse poistaa. Muokkauksia ei vain käytetä.