Een lokale campagne instellen

In dit artikel wordt beschreven hoe u een lokale campagne maakt.

Voordat u begint

Als u een lokale campagne wilt instellen, moet u voldoen aan de deelnamevereisten voor conversie via winkelbezoek. Alleen in accounts die aan deze vereisten voldoen, wordt de optie weergegeven om een lokale campagne in te stellen. Bekijk deze handleiding voor meer informatie en vraag uw accountvertegenwoordiger of winkelbezoeken beschikbaar zijn op uw locatie.

Raadpleeg onze handleiding met praktische tips voordat u begint. Campagnes moeten minimaal dertig dagen duren en tien of meer locaties per account targeten (die verspreid kunnen zijn over meerdere campagnes).

Instructies

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes.
  3. Klik op het pluspictogram en selecteer Nieuwe campagne.
  4. Selecteer Lokale winkelbezoeken en promoties in het venster 'Nieuwe campagne'.
  5. In het volgende venster moet u een selectie maken. U kunt Google Mijn Bedrijf gebruiken om uw winkellocaties te selecteren of partnerlocaties gebruiken om winkels te selecteren waarin uw producten worden verkocht. Klik op het keuzerondje naast de gewenste optie.
    • Voor Google Mijn Bedrijf kunt u alle locaties in het account voor de lokale campagne selecteren door 'Alle locaties gebruiken in uw gekoppelde Google Mijn Bedrijf-account' aan te vinken. U kunt het selectievakje ook uitvinken om een subset van uw locaties te selecteren. Klik op Locatiegroep gebruiken om een bestaande groep toe te passen of 'Nieuwe locatiegroep maken' om handmatig een set locaties samen te stellen en een naam te geven. Deze set wordt toegepast op uw campagne en opgeslagen als herbruikbare locatiegroep. Meer informatie over locatiegroepen
    • Als u 'partnerlocaties' kiest, gebruikt u het venster 'Selecteer een winkelketen' om op het land van uw locatie en vervolgens op de keten van de locatie te klikken. U kunt alle winkelketens van uw account gebruiken, of een subset daarvan.
    • Houd er rekening mee dat geografische radiustargeting wordt afgeleid op basis van de fysieke bedrijfslocaties die zijn opgegeven voor uw campagne. Zo nodig kunt u bepaalde geografische locaties uitsluiten van uw campagne.
  6. Klik op Doorgaan.
  7. Geef in het veld 'Campagnenaam' een naam op voor uw campagne.
  8. Vul de tekstitems voor uw advertentie in, waaronder:
    • Kop: Vereist; maximaal vijf. Limiet van dertig tekens.
      • Geef maximaal vijf tekstregels op om de aandacht van potentiële kopers te trekken. Maak elk van de kopteksten uniek om een maximaal effect te bereiken.
    • Beschrijving: Vereist (maximaal vijf). Limiet van zestig tekens.
      • Geef maximaal vijf tekstregels op die uw aanbod samenvatten.
    • Call-to-action: Vereist (maximaal vijf). Limiet van elf tekens.
      • Geef maximaal vijf tekstregels op om gebruikers te informeren over interactiemogelijkheden met uw bedrijf.
    • Uiteindelijke URL: Vereist. Moet een geldige URL bevatten.
      • Geef de URL op van de pagina waar gebruikers die op uw advertentie klikken naartoe moeten worden gebracht.
    • Weergavepad: Optioneel. Er kunnen twee paden worden opgegeven.
      • Geef ter aanvulling op een URL maximaal twee tekstregels op die gebruikers in uw advertentie kunnen zien. Het domein moet gelijk zijn aan de uiteindelijke URL. Als u dit veld leeg laat, gebruikt Google Ads uw uiteindelijke URL als de zichtbare URL.
    • Mobiele uiteindelijke URL: Optioneel; moet een geldige URL vormen.
      • Geef de URL op van de pagina waar gebruikers naartoe moeten worden gebracht. Denk eraan dat uw doelsite geschikt moet zijn voor mobiele apparaten.
    • Klik op het vak Afbeeldingen en logo's om afbeeldingen te zoeken en te uploaden voor gebruik in uw advertenties.
      • Uw campagne kan alleen worden weergegeven als deze ten minste één afbeelding bevat met een verhouding van 1,91:1 en één logo met een verhouding van 1:1.
    • Voor afbeeldingen en logo's zijn de volgende formaten toegestaan (maximaal 20 per campagne):
      • Afbeelding met een verhouding van 1.91:1
        • Minimum formaat 600 x 314
        • Maximale bestandsgrootte 5 MB
      • Afbeelding met een verhouding van 1:1
        • Minimum formaat 314 x 314
        • Maximale bestandsgrootte 5 MB
      • Logo met een verhouding van 1:1
        • Minimum formaat 116 x 116
        • Maximale bestandsgrootte 5 MB
    • U kunt uw afbeeldingen bijsnijden, zodat ze de juiste resolutie hebben voor een beeldverhouding van 1:1 of van 1,91:1. Geaccepteerde indelingen: jpg, png.
    • Video: Vereist. Moet ten minste tien seconden zijn.
      • Geef een geldige YouTube-URL op.
  9. Geef informatie op voor de volgende instellingen:
    • Talen: De talen die u met uw advertentie wilt targeten.
    • Bieden: De standaard biedstrategie is 'Conversiewaarde maximaliseren'. Het aantal winkelbezoeken wordt daarmee automatisch gemaximaliseerd binnen uw dagbudget.
    • Dagbudget: Hoeveel u per dag aan uw advertentiecampagne wilt besteden. Neem contact op met uw accountmanager voor budgetbegeleiding.
    • Aanvullende instellingen: Een uitvouwbaar gedeelte waar u tracking kunt instellen of een specifieke mobiele URL kunt invoeren.
  10. Klik onderaan op Opslaan en doorgaan.
  11. Uw campagne is nu klaar. Op de volgende pagina kunt u de instellingen van uw campagne bekijken. Klik op Advertentie-items om de tekst en afbeeldingen te bekijken die u voor uw advertentie heeft ingesteld.

Extra advertentiegroepen maken

Als u meer dan één set bestanden voor advertentiemateriaal heeft, kunt u meerdere advertentiegroepen maken. Deze aanpak werkt goed voor items die verschillende advertentiemateriaalthema's vertegenwoordigen of die volgens een specifiek schema moeten worden uitgevoerd. Extra advertentiegroepen maken:

1. Klik op Campagnes in het paginamenu om een volledige lijst van uw Google Ads-campagnes te bekijken.
  2. Klik in deze lijst op de naam van uw lokale campagne om een overzicht te bekijken.
  3. Klik op Advertentiegroepen.
  4. Klik op het pluspictogram om een nieuwe advertentiegroep te maken.
  5. Vul alle items in (zie details hierboven).
  6. Klik onderaan op Opslaan en doorgaan.

Desgewenst kunnen advertentiegroepen worden gepland om op een specifiek tijdstip te worden onderbroken of ingeschakeld. Zie Geautomatiseerde regels instellen voor meer informatie.

Optimalisatie en bieden

Lokale campagnes gebruiken de biedstrategie 'Conversiewaarde maximaliseren'. Hiermee wordt automatisch het aantal winkelbezoeken gemaximaliseerd dat uw campagne binnen uw dagbudget genereert.

Als u de totale conversiewaarde van uw campagne wilt weergeven, stelt u een waarde in voor conversieacties via winkelbezoeken. De waarde is standaard ingesteld op $ 1, maar u kunt deze wijzigen onder Conversies in het menu Extra.

De instellingen bewerken voor conversieacties via winkelbezoeken

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik rechtsboven in uw account op het gereedschapspictogram .
  3. Klik onder 'Meting' op Conversies.
  4. Zoek op de lijst naar de conversieactie via winkelbezoeken die u wilt bewerken en klik op de naam. U ziet de instellingen voor de conversieactie.
  5. Klik op Instellingen bewerken.
  6. Klik op een instelling, breng de gewenste wijzigingen aan en klik op Opslaan. Herhaal deze stap voor alle andere instellingen die u wilt aanpassen.
    Klik op Conversies om de instelling Conversieperiode te gebruiken. Klik op View-through-conversies om de instelling View-throughconversieperiode te gebruiken.
  7. Klik op Gereed.

Melden

Lokale campagnes gebruiken machine learning om te bepalen waar in het zoeknetwerk van Google, het Google Display Netwerk, YouTube en Maps uw advertentie het best kan worden geplaatst. Lokale campagnes melden conversies in één totaaltelling voor al deze kanalen. Bekijk het rapport per winkel om winkelbezoeken en andere lokale actieconversies te bekijken per locatie.