Een lokale campagne maken

Met lokale campagnes kunt u online advertenties koppelen aan uw etalage. U kunt uw winkels promoten in Google-zoekresultaten, in Maps, op YouTube en op andere websites.

Voordat u een lokale campagne kunt instellen, moet u Google Mijn Bedrijf instellen en voldoen aan de deelnamevereisten voor conversie via winkelbezoek. Alleen in accounts die aan deze vereisten voldoen, wordt de optie weergegeven om een lokale campagne in te stellen. Campagnes moeten minimaal dertig dagen duren en tien of meer locaties per account targeten (die verspreid kunnen zijn over meerdere campagnes).

Meer informatie over offline prestaties stimuleren met lokale campagnes.

Gebruik locatiegroepen om het targetingbeheer gemakkelijker te maken.

Instructies

1. Een lokale campagne maken

Stappen om een lokale campagne te maken

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes.
  3. Klik op het pluspictogram en selecteer Nieuwe campagne.
  4. Selecteer Lokale winkelbezoeken en promoties in het venster 'Nieuwe campagne'.
    • Houd er rekening mee dat u deze optie pas ziet als u Google Mijn Bedrijf heeft ingesteld en heeft voldaan aan de deelnamevereisten voor 'Conversie via winkelbezoek'.
  5. In het volgende venster moet u een selectie maken. U kunt Google Mijn Bedrijf gebruiken om uw winkellocaties te selecteren of partnerlocaties gebruiken om winkels te selecteren waarin uw producten worden verkocht. Klik op het keuzerondje naast de gewenste optie.
    • Voor Google Mijn Bedrijf kunt u alle locaties in het account voor de lokale campagne selecteren door 'Alle locaties gebruiken in uw gekoppelde Google Mijn Bedrijf-account' aan te vinken. U kunt het selectievakje ook uitvinken om een subset van uw locaties te selecteren. Klik op Locatiegroep gebruiken om een bestaande groep toe te passen of 'Nieuwe locatiegroep maken' om handmatig een set locaties samen te stellen en een naam te geven. Deze set wordt toegepast op uw campagne en opgeslagen als herbruikbare locatiegroep. Meer informatie over locatiegroepen.
    • Voor 'Partnerlocaties' kiest u een bestaande locatiegroep of maakt u een nieuwe. Als u een groep met alle locaties in een keten wilt maken, gebruikt u Op keten selecteren. Opmerking: Nadat de groep is opgeslagen, kan het een paar minuten duren voordat de locaties zijn gesynchroniseerd. Als u een groep wilt maken met een subset van locaties uit de keten, gebruikt u Selecteren op specifieke locaties.
    • Houd er rekening mee dat geografische radiustargeting wordt afgeleid op basis van de fysieke bedrijfslocaties die zijn opgegeven voor uw campagne. Zo nodig kunt u bepaalde geografische locaties uitsluiten van uw campagne.
  6. Klik op Doorgaan.

2. Selecteer de instellingen voor uw lokale campagne

Stappen om uw campagne-instellingen te selecteren

1. Geef in het veld 'Campagnenaam' een naam op voor uw campagne.
  2. Vul de tekstitems voor uw advertentie in, waaronder:
    • Kop: Vereist; maximaal vijf. Limiet van dertig tekens.
      • Geef maximaal vijf tekstregels op om de aandacht van potentiële kopers te trekken. Maak elk van de kopteksten uniek om een maximaal effect te bereiken.
    • Beschrijving: Vereist (maximaal vijf). Limiet van zestig tekens.
      • Geef maximaal vijf tekstregels op die uw aanbod samenvatten.
    • Call-to-action: Vereist; maximaal vijf. Limiet van elf tekens.
      • Geef maximaal vijf tekstregels op om gebruikers te informeren over interactiemogelijkheden met uw bedrijf.
    • Uiteindelijke URL: Vereist. Moet een geldige URL bevatten.L
      • Geef de URL op van de pagina waar gebruikers die op uw advertentie klikken naartoe moeten worden gebracht.
    • Weergavepad: Optioneel. .Er kunnen twee paden worden opgegeven
      • Geef ter aanvulling op een URL maximaal twee tekstregels op die gebruikers in uw advertentie kunnen zien. Het domein moet gelijk zijn aan de uiteindelijke URL. Als u dit veld leeg laat, gebruikt Google Ads uw uiteindelijke URL als de zichtbare URL.
    • Mobiele uiteindelijke URL: Optioneel; moet een geldige URL vormen
      • Geef de URL op van de pagina waar gebruikers naartoe moeten worden geleid. Denk eraan dat uw doelsite geschikt moet zijn voor mobiele apparaten.
    • Klik op het vak Afbeeldingen en logo's om afbeeldingen te zoeken en te uploaden voor gebruik in uw advertenties.
      • Uw campagne kan alleen worden weergegeven als deze ten minste één afbeelding bevat met een verhouding van 1,91:1 en één logo met een verhouding van 1:1.
    • Voor afbeeldingen en logo's zijn de volgende formaten toegestaan (maximaal twintig per campagne):
      • Afbeelding met een verhouding van 1,91:1
        • Minimum formaat 600 x 314
        • Maximale bestandsgrootte 5 MB
      • Afbeelding met een verhouding van 1:1
        • Minimum formaat 314 x 314
        • Maximale bestandsgrootte 5 MB
      • Logo met een verhouding van 1:1
        • Minimum formaat 116 x 116
        • Maximale bestandsgrootte 5 MB
    • U kunt uw afbeeldingen bijsnijden, zodat ze de juiste resolutie hebben voor een beeldverhouding van 1:1 of van 1,91:1.Geaccepteerde indelingen: jpg, png.
    • Video: Vereist. Moet ten minste tien seconden zijn
      • Geef een geldige YouTube-URL op.
  3. Geef informatie op voor de volgende instellingen:
    • Talen: De talen die u met uw advertentie wilt targeten.
    • Bieden: De standaard biedstrategie is 'Conversiewaarde maximaliseren'. Het aantal winkelbezoeken wordt daarmee automatisch gemaximaliseerd binnen uw dagbudget.
    • Dagbudget: Hoeveel u per dag aan uw advertentiecampagne wilt besteden. Neem contact op met uw accountmanager voor budgetbegeleiding.
    • Aanvullende instellingen: Een uitvouwbaar gedeelte waar u tracking kunt instellen of een specifieke mobiele URL kunt invoeren.
  4. Klik onderaan op Opslaan en doorgaan.
  5. Uw campagne is nu klaar. Op de volgende pagina kunt u de instellingen van uw campagne bekijken. Klik op Advertentie-items om de tekst en afbeeldingen te bekijken die u voor uw advertentie heeft ingesteld.

Stappen om verbinding te maken met een feed met informatie over producten die in de winkel worden verkocht

U kunt uw lokale campagne probleemloos koppelen aan de voorraad producten en services die beschikbaar zijn op elke locatie. In deze stappen ziet u hoe u een feed met informatie over producten die in de winkel worden verkocht aan uw campagne toevoegt. Voordat u begint, moet u eerst een feed met informatie over producten die in de winkel worden verkocht maken in het gedeelte Bedrijfsgegevens van uw account.

1. Volg de bovenstaande instructies om een lokale campagne te maken.
  2. Scroll naar de onderkant van de instellingen en vouw 'Meer instellingen weergeven' uit.
  3. Vouw 'Productfeed' uit. Vink het selectievakje 'Een productfeed gebruiken' aan voor deze campagne.
  4. Selecteer de bron voor uw feed.
    1. Google Ads (feed met informatie over producten die in de winkel worden verkocht): selecteer een bij 'Bedrijfsgegevens' gemaakte feed met informatie over producten die in de winkel worden verkocht.

3. Maak extra advertentiegroepen

Als u meer dan één set bestanden voor advertentiemateriaal heeft, kunt u meerdere advertentiegroepen maken. Deze aanpak werkt goed voor items die verschillende advertentiemateriaalthema's vertegenwoordigen of die volgens een specifiek schema moeten worden uitgevoerd. Zodra u uw lokale campagne heeft gemaakt, kunt u meer advertentiegroepen toevoegen.

Stappen om advertentiegroepen te maken

1. Klik op Campagnes in het paginamenu om een volledige lijst van uw Google Ads-campagnes te bekijken.
  2. Klik in deze lijst op de naam van uw lokale campagne om een overzicht te bekijken.
  3. Klik op Advertentiegroepen.
  4. Klik op het pluspictogram om een nieuwe advertentiegroep te maken.
  5. Vul alle items in (zie details hierboven).
  6. Klik onderaan op Opslaan en doorgaan.

Desgewenst kunnen advertentiegroepen worden gepland om op een specifiek tijdstip te worden onderbroken of ingeschakeld. Zie Geautomatiseerde regels instellen voor meer informatie.

4. Optimaliseer uw biedingen

Lokale campagnes gebruiken de biedstrategie 'Conversiewaarde maximaliseren'. Hiermee wordt automatisch het aantal winkelbezoeken gemaximaliseerd dat uw campagne binnen uw dagbudget genereert.

Lokale campagnes melden conversies in één totaaltelling voor al deze kanalen. Bekijk het rapport per winkel om winkelbezoeken en andere lokale actieconversies te bekijken per locatie.

Als u de totale conversiewaarde van uw campagne wilt weergeven, stelt u een waarde in voor conversieacties via winkelbezoeken. De waarde is standaard ingesteld op $ 1, maar u kunt deze wijzigen onder 'Conversies' in het menu 'Extra'.

5. Bewerk de instellingen voor conversieacties via winkelbezoeken

Stappen om conversieacties te bewerken

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik rechtsboven in uw account op het gereedschapspictogram .
  3. Klik onder 'Meting' op Conversies.
  4. Zoek op de lijst naar de conversieactie via winkelbezoeken die u wilt bewerken en klik op de naam. U ziet de instellingen voor de conversieactie.
  5. Klik op Instellingen bewerken.
  6. Klik op een instelling, breng de gewenste wijzigingen aan en klik op Opslaan. Herhaal deze stap voor alle andere instellingen die u wilt aanpassen.
    Klik op Conversies om de instelling Conversieperiode te gebruiken. Klik op View-through-conversies om de instelling View-throughconversieperiode te gebruiken.
  7. Klik op Gereed.