Paikallisen kampanjan luominen

Paikallisten kampanjoiden avulla voit yhdistää verkkomainonnan kivijalkakauppaasi. Voit mainostaa kauppojasi Google Haussa, Mapsissa, YouTubessa ja muilla sivustoilla.

Ennen kuin voit määrittää Paikallisen kampanjan, sinun on rekisteröidyttävä Google My Businessiin ja täytettävä käynti kaupassa ‑konversioita koskevat kelpoisuusvaatimukset. Paikallisen kampanjan määrittämisvaihtoehto näkyy vain tileillä, jotka täyttävät nämä vaatimukset. Kampanjoiden pitäisi kestää vähintään 30 päivää, ja mainonta tulisi kohdistaa vähintään 10 sijaintiin tiliä kohden (voidaan jakaa usean kampanjan kesken).

Lue, miten voit parantaa offline-tuloksia Paikallisten kampanjoiden avulla.

Tee kohdistuksen hallinnasta helpompaa käyttämällä sijaintiryhmiä.

Ohjeet

1. Luo Paikallinen kampanja

Näin luot Paikallisen kampanjan

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa vasemmalla olevasta sivuvalikosta Kampanjat.
  3. Klikkaa pluskuvaketta  ja valitse Uusi kampanja.
  4. Valitse Uusi kampanja ‑ikkunasta Paikalliset käynnit kivijalkakaupassa ja mainoskampanjat.
    • Muista, että nähdäksesi tämän vaihtoehdon sinun on rekisteröidyttävä Google My Businessiin ja täytettävä käynti kaupassa ‑konversioita koskevat kelpoisuusvaatimukset.
  5. Seuraavasta paneelista voit valita, käytätkö Google My Businessia kauppojesi sijaintien valitsemiseen vai yhteistyökumppanin sijainteja niiden kauppojen valitsemiseen, joissa tuotteitasi myydään. Klikkaa haluamasi vaihtoehdon vieressä olevaa valintanappia.
    • Jos käytät Google My Businessia, voit valita Paikalliseen kampanjaan kaikki tilillä olevat sijainnit valitsemalla "Käytä kaikkia linkitetyn Google My Business ‑tilisi sijainteja". Voit myös poistaa valinnan, jos haluat valita vain osan sijainneista. Klikkaa Käytä sijaintiryhmää, jos haluat käyttää aiemmin luotua ryhmää, tai "Luo uusi sijaintiryhmä", jos haluat koota ja nimetä ryhmän manuaalisesti. Ryhmä otetaan käyttöön kampanjassa ja tallennetaan uudelleenkäytettävänä sijaintiryhmänä. Lue lisää sijaintiryhmistä.
    • Jos käytät yhteistyökumppanin sijainteja, valitse aiemmin luotu sijaintiryhmä tai luo uusi ryhmä. Jos haluat luoda ryhmän, joka sisältää kaikki ketjun sijainnit, klikkaa Valitse ketjun mukaan (huom. sijaintien synkronointiin saattaa mennä muutama minuutti tallentamisen jälkeen). Jos haluat luoda ryhmän, joka sisältää vain osan ketjun sijainneista, klikkaa Valitse tiettyjen sijaintien perusteella.
    • Huomaa, että maantieteellinen sädekohdistaminen perustuu kampanjaa varten määritettyihin yrityksen fyysisiin sijainteihin. Voit tarvittaessa sulkea tietyt maantieteelliset sijainnit pois kampanjasta.
  6. Klikkaa Jatka.

2. Valitse Paikallisen kampanjan asetukset

Näin valitset kampanja-asetukset

1. Lisää kampanjallesi nimi Kampanjan nimi ‑kenttään.
  2. Täytä mainoksen tekstisisältö, mukaan lukien seuraavat tiedot:
    • Otsikko: Pakollinen, enintään viisi. Merkkirajoitus 30 merkkiä.
      • Lisää enintään viisi riviä tekstiä kiinnittääksesi potentiaalisten ostajien huomion. Tehokkainta on tehdä jokaisesta otsikosta yksilöllinen.
    • Kuvaus: Pakollinen, enintään viisi. Merkkirajoitus 60 merkkiä.
      • Lisää enintään viisi riviä tekstiä tarjouksesi yhteenvedoksi.
    • Toimintakehotus: Pakollinen, enintään viisi. Merkkirajoitus 11 merkkiä.
      • Lisää enintään viisi riviä tekstiä, joka kertoo käyttäjille, miten he voivat olla tekemisissä yrityksesi kanssa.
    • Lopullinen URL: Pakollinen, oltava kelvollinen URL-osoite.
      • Lisää URL-osoite, johon haluat ohjata käyttäjät.
    • Näkyvän URL-osoitteen polku: Valinnainen, enintään kaksi polkua.
      • Lisää enintään kaksi riviä tekstiä täydentääksesi URL-osoitetta, jonka käyttäjät näkevät mainoksessasi. Verkkotunnuksen on oltava sama kuin lopullinen URL-osoite. Jos jätät tämän tyhjäksi, Google Ads käyttää lopullista URL-osoitettasi näkyvänä URL-osoitteena.
    • Lopullinen mobiili-URL: Valinnainen, oltava kelvollinen URL-osoite.
      • Lisää URL-osoite, johon haluat ohjata käyttäjät. Mieti, onko kohdesivusto mobiiliystävällinen.
    • Klikkaa Kuvat ja logot ‑ruutua, niin voit hakea ja ladata mainoksissasi käytettäviä kuvia.
      • Kampanjassa on oltava vähintään yksi kuva, jonka kuvasuhde on 1,91:1, ja yksi logo, jonka kuvasuhde on 1:1, jotta kampanjaa voidaan näyttää.
    • Seuraavat kuva- ja logokoot ovat sallittuja (enintään 20 kampanjaa kohti):
      • Kuva, jonka kuvasuhde on 1,91:1
        • Vähimmäiskoko: 600 x 314
        • Tiedoston enimmäiskoko: 5 Mt
      • Kuva, jonka kuvasuhde on 1:1
        • Vähimmäiskoko: 314 x 314
        • Tiedoston enimmäiskoko: 5 Mt
      • Logo, jonka kuvasuhde on 1:1
        • Vähimmäiskoko: 116 x 116
        • Tiedoston enimmäiskoko: 5 Mt
    • Voit rajata kuvia siten, että niiden kuvasuhde on joko 1:1 tai 1,91:1.Hyväksytyt muodot: jpg, png.
    • Video: Pakollinen, kesto vähintään 10 sekuntia.
      • Lisää kelvollinen YouTuben URL-osoite.
  3. Lisää seuraavia asetuksia koskevat tiedot:
    • Kielet: Kielet, joiden puhujille haluat kohdistaa mainoksesi.
    • Hintatarjousstrategia: Oletushintatarjousstrategia on konversioarvon maksimointi, joka maksimoi kivijalkakaupassa käyntien määrän automaattisesti päiväbudjettisi mukaan.
    • Päiväbudjetti: Tämä on summa, jonka olet keskimäärin valmis kuluttamaan päivässä mainoskampanjaan. Saat budjettineuvontaa tilisi hallinnoijalta.
    • Lisäasetukset: Laajennettava osio, johon voit syöttää seurannan tai tietyn mobiili-URL-osoitteen.
  4. Klikkaa alareunasta Tallenna ja jatka.
  5. Kampanjasi on nyt valmis. Seuraavalla sivulla voit tarkistaa kampanjasi asetukset. Tarkista mainokseen lisäämäsi teksti ja kuvat klikkaamalla Mainossisältö.

Näin yhdistät kampanjan paikalliseen tuotesyötteeseen

Voit yhdistää Paikallisen kampanjasi saumattomasti kussakin sijainnissa saatavilla olevaan tuote- ja palveluvalikoimaan. Lisää paikallinen tuotesyöte kampanjaan alla olevien ohjeiden avulla. Ennen kuin aloitat, sinun on luotava paikallinen tuotesyöte tilisi Bisnesdata-osiossa.

1. Luo Paikallinen kampanja seuraamalla yllä olevia ohjeita.
  2. Vieritä asetusten alareunaan ja laajenna Näytä lisäasetukset ‑kohta.
  3. Laajenna Tuotesyöte-kohta. Valitse "Käytä tuotesyötettä tässä kampanjassa" ‑kohdan valintaruutu.
  4. Valitse syötteen lähde.
    1. Google Ads (paikallinen tuotesyöte): Valitse Bisnesdata-osiossa luomasi paikallinen tuotesyöte.

3. Luo lisämainosryhmiä

Jos sinulla on useampi kuin yksi sisältökokonaisuus, voit luoda useita mainosryhmiä. Tämä on hyvä vaihtoehto, jos kokonaisuudet ovat teemoiltaan erilaisia tai haluat näyttää niitä tietyn aikataulun mukaisesti. Kun olet luonut Paikallisen kampanjan, voit luoda lisämainosryhmiä.

Näin luot mainosryhmiä

1. Valitse sivuvalikosta Kampanjat, niin näet luettelon kaikista Google Ads ‑kampanjoistasi.
  2. Klikkaa luettelosta Paikallisen kampanjan nimeä, niin näet kampanjan yleiskatsauksen.
  3. Valitse Mainosryhmät.
  4. Klikkaa pluskuvaketta  luodaksesi uuden mainosryhmän.
  5. Täytä sisältöä koskevat tiedot (katso ohjeet yltä).
  6. Jatka klikkaamalla alareunasta Tallenna.

Voit halutessasi ajoittaa mainosryhmän näyttämisen alkamaan tai loppumaan tiettyyn aikaan. Lue lisää artikkelista Automaattisten sääntöjen määrittäminen.

4. Optimoi hintatarjoukset

Paikallisten kampanjoiden hintatarjousstrategia on Maksimoi konversioarvo, joka maksimoi kaupassa käyntien määrän automaattisesti päiväbudjettisi mukaan.

Paikallisissa kampanjoissa konversiot raportoidaan ilmoittamalla kaikissa kanavissa saatu kokonaismäärä. Tutki kauppakohtaista raporttia, jos haluat nähdä sijainnin mukaan luokiteltuja kaupassa käyntejä ja muita paikallisen toiminnan konversioita.

Jos haluat nähdä kampanjan tuottaman kokonaiskonversioarvon, määritä arvo käynti kaupassa ‑konversiotapahtumalle. Oletusarvoksi on määritetty 1 $, mutta voit vaihtaa sen Työkalut-valikon Konversiot-kohdasta.

5. Muokkaa käynti kaupassa ‑konversiotapahtuman asetuksia

Näin muokkaat konversiotapahtumia

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa tilin oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta .
  3. Valitse Mittaus-osiosta Konversiot.
  4. Etsi luettelosta se kivijalkakaupassa käyntiin liittyvä konversiotapahtuma, jota haluat muokata, ja klikkaa sen nimeä. Kyseisen konversiotapahtuman asetukset tulevat näkyviin.
  5. Klikkaa Muokkaa asetuksia.
  6. Klikkaa asetusta, tee haluamasi muutokset ja valitse Tallenna. Toista tämä vaihe kaikille asetuksille, joita haluat muokata.
    Klikkaa Konversiot, jos haluat käyttää Konversioikkuna-asetusta. Klikkaa View-through-konversiot, jos haluat käyttää View-through-konversioikkuna-asetusta.
  7. Klikkaa Valmis.