Paikallisen kampanjan luominen

Paikallisten kampanjoiden avulla voit yhdistää verkkomainonnan kivijalkakauppaasi. Voit mainostaa kauppojasi Googlen hakutulosten yhteydessä, Mapsissa, YouTubessa ja muilla sivustoilla.

Kelpoisuusehdot

Jotta voit käyttää Paikallisia kampanjoita, tililläsi on oltava aktiivisia sijaintilaajennuksia tai yhteistyökumppanien sijainnit näyttäviä laajennuksia. Toinen vaihtoehto on, että Google My Business ‑tilisi on yhdistetty Google Adsiin.

Mahdollisimman hyvien tulosten saavuttamiseksi suosittelemme, että kampanjat ovat käynnissä vähintään 30 päivää ja että mainonta kohdistetaan vähintään 10 sijaintiin tiliä kohden (voidaan jakaa usean kampanjan kesken).

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten Paikallinen kampanja luodaan.

Ohjeet

1. Luo Paikallinen kampanja

Luo uusi kampanja

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa vasemmalla olevasta sivuvalikosta Kampanjat.
  3. Klikkaa pluskuvaketta  ja valitse Uusi kampanja.
  4. Valitse Uusi kampanja ‑ikkunasta Paikalliset käynnit kivijalkakaupassa ja mainoskampanjat.
  5. Seuraavasta paneelista voit valita, käytätkö Google My Businessia kauppojesi sijaintien valitsemiseen vai yhteistyökumppanien sijainteja niiden kauppojen valitsemiseen, joissa tuotteitasi myydään. Klikkaa valintanappia haluamasi vaihtoehdon vierestä.
    • Jos käytät Google My Businessia, voit valita Paikalliseen kampanjaan kaikki tilillä olevat sijainnit valitsemalla Käytä kaikkia linkitetyn Google My Business ‑tilisi sijainteja. Voit myös poistaa valinnan, jos haluat valita vain osan sijainneista. Klikkaa Käytä sijaintiryhmää, jos haluat käyttää aiemmin luotua ryhmää, tai Luo uusi sijaintiryhmä, jos haluat koota ja nimetä ryhmän manuaalisesti. Ryhmä otetaan käyttöön kampanjassa ja tallennetaan uudelleenkäytettävänä sijaintiryhmänä. Lue lisää sijaintiryhmistä
    • Jos käytät yhteistyökumppanien sijainteja, valitse aiemmin luotu sijaintiryhmä tai luo uusi ryhmä. Jos haluat luoda ryhmän, joka sisältää kaikki ketjun sijainnit, klikkaa Valitse ketjun mukaan (sijaintien synkronointiin voi kulua muutama minuutti tallentamisen jälkeen). Jos haluat luoda ryhmän, joka sisältää vain osan ketjun sijainneista, klikkaa Valitse tiettyjen sijaintien perusteella.
    • Maantieteellinen sädekohdistaminen perustuu yrityksen fyysisiin sijainteihin, jotka on lisätty kampanjaan. Voit tarvittaessa sulkea kampanjasta pois tietyt maantieteelliset sijainnit.
  6. Klikkaa Jatka.

2. Valitse Paikallisen kampanjan asetukset

Valitse kampanja-asetukset

1. Lisää kampanjallesi nimi Kampanjan nimi ‑kenttään.
  2. Täytä mainoksen tekstisisältö, myös seuraavat tiedot:
    • Otsikko: Pakollinen, enintään viisi. Merkkirajoitus 30 merkkiä.
      • Kirjoita enintään viisi riviä tekstiä kiinnittääksesi potentiaalisten ostajien huomion. Tehokkainta on tehdä jokaisesta otsikosta yksilöllinen.
    • Kuvaus: Pakollinen, enintään viisi. Merkkirajoitus 60 merkkiä.
      • Kirjoita enintään viisi riviä tekstiä, joka kuvaa tarjontaasi.
    • Toimintakehotus: Pakollinen, enintään viisi. Merkkirajoitus 11 merkkiä.
      • Lisää enintään viisi riviä tekstiä, jossa käyttäjille kerrotaan, miten he voivat olla tekemisissä yrityksesi kanssa.
    • Lopullinen URL: Pakollinen, oltava kelvollinen URL-osoite.
      • Lisää URL-osoite, johon haluat ohjata käyttäjät.
    • Näkyvä polku: Valinnainen, enintään kaksi polkua.
      • Lisää enintään kaksi riviä tekstiä täydentääksesi URL-osoitetta, jonka käyttäjät näkevät mainoksessasi. Verkkotunnuksen on oltava sama kuin lopullinen URL-osoite. Jos jätät tämän tyhjäksi, Google Ads käyttää lopullista URL-osoitettasi näkyvänä URL-osoitteena.
    • Lopullinen mobiili-URL: Valinnainen, oltava kelvollinen URL-osoite.
      • Lisää URL-osoite, johon haluat ohjata käyttäjät. Mieti, onko kohdesivusto mobiiliystävällinen.
    • Klikkaa Kuvat ja logot ‑ruutua hakeaksesi ja ladataksesi mainoksissasi käytettäviä kuvia.
      • Kampanjassa on oltava vähintään yksi kuva, jonka kuvasuhde on 1,91:1, ja yksi logo, jonka kuvasuhde on 1:1, jotta kampanjaa voidaan näyttää.
    • Seuraavat kuva- ja logokoot ovat sallittuja (enintään 20 kampanjaa kohti):
      • Kuva, jonka kuvasuhde on 1,91:1
        • Vähimmäiskoko: 600 x 314
        • Tiedoston enimmäiskoko: 5 Mt
      • Kuva, jonka kuvasuhde on 1:1
        • Vähimmäiskoko: 314 x 314
        • Tiedoston enimmäiskoko: 5 Mt
      • Logo, jonka kuvasuhde on 1:1
        • Vähimmäiskoko: 116 x 116
        • Tiedoston enimmäiskoko: 5 Mt
    • Voit rajata kuvia siten, että niiden kuvasuhde on joko 1:1 tai 1,91:1. Hyväksytyt muodot: jpg, png.
    • Video: Pakollinen, kesto vähintään 10 sekuntia.
      • Lisää kelvollinen YouTuben URL-osoite.
  3. Lisää seuraavia asetuksia koskevat tiedot:
    • Kielet: Kielet, joiden puhujille haluat kohdistaa mainoksesi.
    • Hintatarjoukset: Oletushintatarjousstrategiana on Maksimoi konversioarvo, joka maksimoi konversioiden arvon automaattisesti keskimääräisen päiväbudjettisi mukaan. Jos valitset vain yhden konversiotapahtuman, kuten käynnit kaupassa, hintatarjoukset maksimoidaan kokonaiskonversioille konversioarvosi perusteella. Tällöin hintatarjoukset toimivat samalla tavalla kuin Maksimoi konversiot.
    • Keskimääräinen päiväbudjetti: Summa, jonka olet valmis käyttämään mainoskampanjaan päivässä. Saat budjettineuvontaa tilisi hallinnoijalta.
    • Lisäasetukset: Laajennettava osio, johon voit lisätä seuranta-URL-osoitteen tai tietyn mobiili-URL-osoitteen.
  4. Klikkaa alareunasta Tallenna ja jatka.
  5. Kampanjasi on nyt valmis. Seuraavalla sivulla voit tarkistaa kampanjasi asetukset. Tarkista mainokseen lisäämäsi teksti ja kuvat klikkaamalla Mainossisältö.

Yhdistä paikalliseen tuotesyötteeseen

Voit mainostaa myös kussakin sijainnissa saatavilla olevia tuotteita ja palveluja. Näiden ohjeiden avulla voit yhdistää kampanjasi paikalliseen tuotesyötteeseen. Ennen kuin aloitat, luo paikallinen tuotesyöte tilisi Bisnesdata-osiossa.

1. Luo Paikallinen kampanja seuraamalla yllä olevia ohjeita.
  2. Vieritä asetusten alareunaan ja laajenna Lisäasetukset.
  3. Laajenna Tuotesyöte. Valitse Käytä tuotesyötettä tässä kampanjassa ‑valintaruutu.
  4. Valitse syötteen lähde.
    1. Google Ads (paikallinen tuotesyöte): Valitsemalla tämän vaihtoehdon voit valita Bisnesdata-osiossa luomasi paikallisen tuotesyötteen.
    2. Kauppiaskeskus (paikallinen tuotesyöte): Valitsemalla tämän vaihtoehdon voit yhdistää Kauppiaskeskus-tilin paikalliset tuotteet tähän kampanjaan.
    3. Valitse Kauppiaskeskus-tili.
    4. Kirjoita tai liitä tilin tuotetunnusten luettelo ja klikkaa Lisää tuotteita.
    5. Vedä tuotteet siihen järjestykseen, jossa haluat niiden näkyvän mainoksissa.

3. Luo lisämainosryhmiä

Jos sinulla on useita sisältökokonaisuuksia, voit luoda useita mainosryhmiä. Tämä on hyvä vaihtoehto, jos kokonaisuudet ovat teemoiltaan erilaisia tai haluat näyttää niitä tietyn aikataulun mukaisesti. Kun olet luonut Paikallisen kampanjan, voit luoda lisämainosryhmiä.

Luo mainosryhmiä

1. Valitse sivuvalikosta Kampanjat, niin näet luettelon kaikista Google Ads ‑kampanjoistasi.
  2. Klikkaa luettelosta sen Paikallisen kampanjan nimeä, johon haluat lisätä mainosryhmiä.
  3. Klikkaa Mainosryhmät.
  4. Klikkaa pluskuvaketta  luodaksesi uuden mainosryhmän.
  5. Täytä sisältöä koskevat tiedot (katso ohjeet yltä).
  6. Klikkaa alareunasta Tallenna ja jatka.
Voit luoda automaattisia sääntöjä, jos haluat keskeyttää tai näyttää mainosryhmiä tiettyinä ajankohtina.

4. Optimoi hintatarjoukset

Paikallisissa kampanjoissa käytetään Maksimoi konversioarvo ‑hintatarjouksia. Tämä hintatarjousstrategia maksimoi kampanjasi kaupassa käyntien, puheluklikkausten tai ajo-ohjeiden konversioarvon automaattisesti keskimääräisen päiväbudjettisi perusteella.

Konversiohintatarjousten ohjeet

Käytettävissä olevat konversiotapahtumat vaihtelevat tilin mukaan.

• Jos mittaat käyntejä kaupassa tililläsi, hintatarjoukset kaupassa käynneille ovat automaattisesti käytössä Paikallisissa kampanjoissa. Lue lisää käynti kaupassa ‑konversioista
  • Jos et mittaa kaupassa käyntejä, voit edelleen käyttää Paikallisia kampanjoita ja hintatarjouksia paikalliselle toiminnalle (hintatarjouksia puheluklikkauksille ja/tai ajo-ohjeille).

Voit varmistaa, että Maksimoi konversioarvo ‑hintatarjoukset toimivat oikein, valitsemalla konversioarvon konversiotapahtumillesi.

• Näiden konversiotapahtumien konversioarvo on oletuksena 1 $.
  • Jos valitset vain yhden konversiotapahtuman, kuten käynnit kaupassa, hintatarjoukset maksimoidaan kokonaiskonversioille konversioarvosi perusteella.

5. Muokkaa konversiotapahtuman asetuksia

Muokkaa konversiotapahtumia

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa tilin oikeassa yläkulmassa olevaa työkalukuvaketta .
  3. Valitse Mittaus-osiosta Konversiot.
  4. Etsi luettelosta se kivijalkakaupassa käyntiin liittyvä konversiotapahtuma, jota haluat muokata, ja klikkaa sen nimeä. Kyseisen konversiotapahtuman asetukset tulevat näkyviin.
  5. Klikkaa Muokkaa asetuksia.
  6. Klikkaa asetusta, tee haluamasi muutokset ja valitse Tallenna. Toista tämä vaihe kaikille asetuksille, joita haluat muokata.
    Klikkaa Konversiot, jos haluat käyttää Konversioikkuna-asetusta. Klikkaa View-through-konversiot, jos haluat käyttää View-through-konversioikkuna-asetusta.
  7. Klikkaa Valmis.

Optimoi tulokset