Opret en lokal kampagne

Med lokale kampagner kan du annoncere din butiksfacade online. Du kan promovere dine butikker i Googles søgeresultater, Maps, YouTube og på andre websites.

For at få adgang til lokale kampagner skal du have aktive adresseudvidelser eller adresseudvidelser for samarbejdspartnere på din konto og opfylde kravene til antallet af butiksbesøg, rutevejledninger eller opkaldsklik.

For at dine kampagner skal være så effektive som muligt, anbefaler vi, at du kører kampagnerne i mindst 30 dage og målretter mod mindst ti steder pr. konto (disse kan fordeles på flere kampagner).

I denne artikel kan du læse om, hvordan du opretter en lokal kampagne.

Vejledning

1. Opret en lokal kampagne

Opret en ny kampagne

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Klik på Kampagner i sidemenuen til venstre.
  3. Klik på plusikonet , og vælg Ny kampagne.
  4. Vælg Lokale butiksbesøg og kampagner i vinduet "Ny kampagne".
  5. I det næste panel har du to valgmuligheder: Du kan enten bruge Google My Business til at vælge dine butiksadresser eller adresser af samarbejdspartnere for at vælge butikker, hvor dine produkter sælges. Klik på alternativknappen ud for den ønskede mulighed.
    • Hvis du vælger Google My Business, kan du vælge samtlige placeringer på kontoen til den lokale kampagne ved at markere afkrydsningsfeltet "Brug alle placeringer på din linkede Google My Business-konto". Du kan også fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet for at vælge en bestemt undergruppe af dine placeringer. Klik på Brug stedbaseret gruppe for at anvende en eksisterende gruppe eller Opret ny stedbaseret gruppe for at sammensætte og navngive et sæt placeringer manuelt. Sættet anvendes på din kampagne og gemmes som en stedbaseret gruppe, der kan bruges igen. Få flere oplysninger om stedbaserede grupper
    • For "adresser af samarbejdspartnere " skal du vælge en eksisterende stedbaseret gruppe eller oprette en ny. Hvis du vil oprette en gruppe med alle placeringer i en kæde, skal du bruge Vælg efter kæde (det kan tage et par minutter at synkronisere, når du har gemt). Hvis du vil oprette en gruppe med en undergruppe af steder fra kæden, skal du bruge Vælg efter bestemte steder.
    • Geografisk radiusmålretning vil blive udledt baseret på de fysiske virksomhedsadresser, der er angivet for din kampagne. Hvis det er nødvendigt, kan du udelukke bestemte geografiske steder fra din kampagne.
  6. Klik på Fortsæt.

2. Vælg indstillinger for Lokal kampagne

Vælg kampagneindstillinger

1. Navngiv din kampagne i feltet "Kampagnenavn".
  2. Udfyld tekstaktiverne til din annonce, heriblandt:
    • Overskrift: Obligatorisk (du kan angive op til 5). Der er en tegnbegrænsning på 30 tegn.
      • Angiv op til 5 tekstlinjer, der skal fange potentielle køberes opmærksomhed. Du opnår størst effekt ved at gøre hver overskrift unik.
    • Beskrivelse: Obligatorisk (du kan angive op til 5). Der er en tegnbegrænsning på 60 tegn.
      • Angiv op til 5 tekstlinjer, der opsummerer dit tilbud.
    • Opfordring til handling: Obligatorisk (du kan angive op til 5). Der er en tegnbegrænsning på 11 tegn.
      • Angiv op til 5 tekstlinjer, der informerer brugerne om, hvordan de kan interagere med din virksomhed.
    • Endelig webadresse: Obligatorisk (der skal angives en gyldig webadresse)
      • Angiv den webadresse, som brugerne skal føres videre til via din annonce.
    • Vist sti: Valgfrit (der kan angives op til 2 stier)
      • Brug op til to tekstlinjer til at angive en webadresse, som brugerne kan se i din annonce. Domænet skal være det samme som den endelige webadresse. Hvis du ikke udfylder dette felt, bruger Google Ads din endelige webadresse som annonceret webadresse.
    • Endelig webadresse til mobilenheder: Valgfrit (der skal angives en gyldig webadresse)
      • Angiv den webadresse, som brugerne skal føres videre til. Det er vigtigt, at målwebsitet er mobilvenligt.
    • Klik på feltet Billeder og logoer for at søge efter og uploade de billeder, der skal bruges i dine annoncer.
      • For at blive vist skal din kampagne indeholde mindst ét billede i størrelsesforholdet 1,91:1 og ét logo i størrelsesforholdet 1:1.
    • Følgende billed- og logostørrelser er tilladt (op til 20 af hver pr. kampagne):
      • Billede i størrelsesforholdet 1,91:1
        • Minimumstørrelse: 600 x 314
        • Maksimal filstørrelse: 5 MB
      • Billede i størrelsesforholdet 1:1
        • Minimumstørrelse: 314 x 314
        • Maksimal filstørrelse: 5 MB
      • Logo i størrelsesforholdet 1:1
        • Minimumstørrelse: 116 x 116
        • Maksimal filstørrelse: 5 MB
    • Du kan beskære dine billeder, så de passer til en opløsning på 1:1 eller 1,91:1. Tilladte formater: jpg og png.
    • Video: Obligatorisk (videoen skal have en varighed på mindst ti sekunder).
      • Angiv en gyldig YouTube-webadresse.
  3. Angiv oplysninger for følgende indstillinger:
    • Sprog: De kvalificerede sprog, som din annonce skal målrettes mod.
    • Budgivning: Standardbudstrategien er Maksimér konverteringsværdi, som automatisk maksimerer værdien af dine konverteringer inden for dit gennemsnitlige daglige budget. Hvis du kun vælger én konverteringshandling, f.eks. butiksbesøg, maksimerer budgivningen det samlede antal konverteringer til din konverteringsværdi. I dette tilfælde fungerer budgivning på samme måde som Maksimér antal konverteringer.
    • Gennemsnitligt dagligt budget: Det maksimale beløb, som du er villig til at bruge på din annoncekampagne pr. dag. Kontakt din Account Manager for at få vejledning vedrørende dit budget.
    • Yderligere indstillinger: En sektion, som kan udvides, hvor du kan angive oplysninger om sporing eller en specifik mobilwebadresse.
  4. Klik på Gem og fortsæt nederst.
  5. Nu er din kampagne klar. På næste side kan du gennemgå indstillingerne for kampagnen. Klik på Annonceaktiver for at gennemgå den tekst og de billeder, som du har valgt til din annonce.

Tilknyt et lokalt produktfeed

Du kan også promovere de produkter og tjenester, der er tilgængelige på hvert sted. Vejledningen viser dig, hvordan du knytter din kampagne til et lokalt produktfeed. Før du begynder, skal du først oprette et lokalt produktfeed i sektionen "virksomhedsdata".

1. Følg vejledningen ovenfor for at oprette en lokal kampagne.
  2. Rul ned til bunden af dine indstillinger, og udvid Yderligere indstillinger.
  3. Udvid "Produktfeed". Markér afkrydsningsfeltet ud for Brug et produktfeed for denne kampagne.
  4. Vælg en feedkilde.
    1. Google Ads (lokalt produktfeed): Hvis du vælger denne mulighed, kan du vælge et lokalt produktfeed, som du har oprettet i "Virksomhedsdata".
    2. Merchant Center (lokalt produktfeed): Hvis du vælger denne mulighed, knytter du produkterne på en Merchant Center-konto til denne kampagne.
      1. Vælg en Google Merchant Center-konto.
      2. Indtast eller indsæt en liste over produkt-id'er fra denne konto, og klik på Tilføj produkter.
      3. Træk dine id'er ind i den rækkefølge, som du ønsker, at de skal vises som annoncer.

3. Opret flere annoncegrupper

Hvis du har mere end ét sæt aktiver til annoncemateriale, kan du oprette flere annoncegrupper. Dette fungerer godt for de aktiver, der repræsenterer forskellige temaer af annoncemateriale, eller som skal køres ifølge en bestemt tidsplan. Når du har oprettet din lokale kampagne, kan du tilføje flere annoncegrupper.

Opret annoncegrupper

1. Klik på Kampagner i sidemenuen for at se en komplet liste over dine Google Ads-kampagner.
  2. På denne liste skal du klikke på navnet på den lokale kampagne, hvor du vil tilføje flere annoncegrupper.
  3. Klik på Annoncegrupper.
  4. Klik på plusikonet for at oprette en ny annoncegruppe.
  5. Udfyld alle aktiverne (se ovenfor).
  6. Klik på Gem og fortsæt nederst.
Du kan konfigurere automatiske regler, der kan sætte dine annoncegrupper på pause eller aktivere dem, så de kører på bestemte tidspunkter.

4. Optimer budgivning

Lokale kampagner bruger budgivning med Maksimér konverteringsværdi. Denne budstrategi maksimerer automatisk konverteringsværdien af butiksbesøg, opkaldsklik eller kørselsvejledninger for din kampagne baseret på dit gennemsnitlige daglige budget.

Retningslinjer for konverteringsbud

De tilgængelige konverteringshandlinger afhænger af kontoen.

• Hvis du i øjeblikket måler butiksbesøg på din konto, har du automatisk aktiveret budgivning for butiksbesøg i forbindelse med lokale kampagner. Få flere oplysninger om konverteringer via butiksbesøg
  • Hvis du ikke måler butiksbesøg, kan du stadig bruge lokale kampagner med budgivning baseret på lokale handlinger (budgivning i forbindelse med opkaldsklik og/eller rutevejledning)

Angiv en konverteringsværdi for dine konverteringshandlinger for at sikre, at budgivning til maksimering af konverteringsværdi fungerer korrekt.

• Som standard er konverteringsværdien for en af disse konverteringshandlinger sat til 1,00 DKK.
  • Hvis du kun vælger én konverteringshandling, f.eks. butiksbesøg, maksimerer budgivningen det samlede antal konverteringer til din konverteringsværdi.

5. Rediger dine indstillinger for konverteringshandlinger

Rediger konverteringshandlinger

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Klik på værktøjsikonet øverst til højre på din konto.
  3. Klik på Konverteringer under "Måling".
  4. Find den konverteringshandling via butiksbesøg, som du vil redigere, på listen, og klik på dens navn. Du kan se indstillingen for konverteringshandlingen.
  5. Klik på Rediger indstillinger.
  6. Klik på en indstilling, foretag dine ændringer, og klik på Gem. Gentag dette trin for alle de øvrige indstillinger, du vil redigere.
    Klik på Konverteringer for at bruge indstillingen "Konverteringsperiode". Klik på Visningskonverteringer for at bruge indstillingen "Visningskonverteringsperiode".
  7. Klik på Udfør.

Optimer effektiviteten