Redigera din lokala kampanj

När du har skapat en lokal kampanj kan du marknadsföra din butik i många av Googles nätverk. Du kanske också vill göra ändringar för att förbättra kampanjresultatet eller anpassa kampanjen efter förändringar av dina företagsbehov.

I den här artikeln beskriver vi hur du granskar och redigerar kampanjens inställningar.

Anvisningar

Få åtkomst till din kampanj

Så här får du åtkomst till din kampanj

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Kampanjer på sidmenyn för att se en fullständig lista över dina Google Ads-kampanjer.
  3. Klicka på namnet på din lokala kampanj i listan för att visa kampanjöversikten.

Ändra kampanjinställningar

Steg för att ändra kampanjinställningarna

1. Klicka på Inställningar om du vill visa och redigera operatörsparametrarna som du konfigurerade när du skapade kampanjen.
  2. Klicka på någon av kategorierna för att utöka respektive kort.
  3. Välj önskade alternativ eller fyll i dina nya värden. Dessa inställningar inkluderar följande:
    • Kampanjnamn
    • Status
    • Språk
    • Budstrategi
    • Budget
    • Start- och slutdatum
    • Platser
  4. Klicka på Spara längst ned till höger om kortet för att tillämpa de nya inställningarna.
  5. Upprepa steg 2–4 för varje inställning du vill ändra.

Ansluta till lokalt produktflöde

Steg för att ansluta till lokalt produktflöde

Du kan marknadsföra de produkter och tjänster som är tillgängliga på varje plats genom att ansluta till ett lokalt produktflöde. Med det här alternativet skapas lokala katalogannonser baserade på din flödesdata.

Innan du börjar måste du först skapa ett lokalt produktflöde i avsnittet ”företagsinformation”.

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Gå till Kampanjer och öppna en befintlig lokal kampanj.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Rulla ned till slutet av inställningarna och tryck på Visa fler inställningar.
  5. Tryck på Produktflöde. Markera rutan för Använd ett produktflöde för denna kampanj.
  6. Välj källa till produktflödet
    • Google Ads (lokalt produktflöde): Välj ett lokalt produktflöde som du har skapat i ”företagsinformation”.

Redigera tillgångar

Steg för att redigera tillgångar

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Lokala kampanjer i navigeringspanelen.
  3. Klicka på Annonsgrupper på sidmenyn.
  4. Klicka på namnet för den annonsgrupp som du vill redigera tillgångar för.
  5. Du kan ta en snabbtitt på dina tillgångar på sidan Annonstillgångar.
    • Du kan också klicka på förhandsgranskningsflikar för att visa hur din annons ser ut i Google Maps, Display-nätverket och söknätverket eller på YouTube.
  6. Redigera genom att klicka på pennikonen Redigera ovanför tillgångslistan.
  7. På sidan Annonstillgångar kan du redigera, ersätta eller ta bort några av tillgångarna, inklusive:
    • slutlig webbadress
    • visningssökväg
    • rubrik
    • beskrivning
    • uppmaning
    • bilder
    • videor
  8. Klicka på Spara och fortsätt.

Redigera målgrupper

Steg för att redigera målgrupper

Vi rekommenderar att du riktar in din lokala kampanj mot en bred målgrupp. Då optimeras lokala kampanjer automatiskt för offlinekonverteringar. Specifika målgrupper kan läggas till för observation (rekommenderas) eller som filter.
  1. Klicka på Målgrupper på sidmenyn för att visa målgruppslistorna för kampanjen.
  2. Klicka på pennikonen Redigera eller på Målgrupper längst ner.
  3. Klicka på pennikonen Redigera för att bläddra bland annonsgrupperna.
  4. Välj en annonsgrupp och välj sedan en av annonsgruppens målgrupper.
  5. Klicka på Spara.

Utesluta geografiska platser

Steg för att utesluta platser

Geografisk radieinriktning härleds utifrån de fysiska företagsadresser som du har angett för din kampanj. Du kan utesluta särskilda geografiska platser från din kampanj vid behov.

1. I navigeringspanelen, klicka på namnet på den kampanj eller kampanjtyp du vill utesluta platser från.
  2. På sidmenyn, klicka på Platser för att visa och redigera kampanjens platser.
  3. Klicka på fliken Exkluderad för att visa kampanjens exkluderade platser.
  4. Klicka på pennikonen Redigera eller Redigera platser för att göra platsuteslutningar.
  5. Fyll i fältet Ange platser att utesluta och välj sedan platser som fylls i automatiskt när du skriver.
    • För att utesluta flera platser, klicka på Lägg till flera platser samtidigt. Du kan ange en ort, postnummer, ett land osv. per rad och klicka på Sök för att hitta den specifika platsen. Du kan sedan klicka på Exkludera för varje plats för att utesluta eller på Uteslut alla för att utesluta varje resultat från din sökning.
  6. Klicka på Spara för att bekräfta platsen och lägg till den på listan.

Redigera en platsgrupp inom en kampanj

Steg för att redigera en platsgrupp

1. Klicka på kampanjnamnet eller kampanjtypen som du redigerar en platsgrupp för i navigeringspanelen.
  2. Klicka på Inställningar på sidmenyn.
  3. Klicka på kortet Platstyp för att utöka det.
  4. Klicka på rullgardinsmenyn bredvid Välj platser för denna kampanj och välj Använd platsgrupper.
  5. Välj Använd platsgrupper eller Skapa en platsgrupp för att ange platsgrupperna för kampanjen.
    • För Använd platsgrupper:
      1. Använd sökfältet för att söka efter de grupper du vill använda.
      2. Välj de grupper du vill använda genom att markera rutorna bredvid namnen på grupperna.
      3. Klicka på Spara.
    • För Skapa en platsgrupp:
      1. Ange ett namn för gruppen i rutan Platsgruppsnamn.
      2. Använd sökfältet för att söka efter platser för din nya grupp.
      3. Välj platser för gruppen genom att markera rutorna bredvid platserna.
      4. Klicka på Spara för att skapa din grupp och tillämpa den i din kampanj.