Redigera din lokala kampanj

När du har skapat en lokal kampanj kan du marknadsföra din butik i många av Googles nätverk. Du kanske också vill göra ändringar för att förbättra kampanjresultatet eller anpassa kampanjen efter förändringar av dina företagsbehov.

I den här artikeln beskriver vi hur du granskar och redigerar kampanjens inställningar.

Så här får du åtkomst till din kampanj

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Kampanjer på sidmenyn för att se en fullständig lista över dina Google Ads-kampanjer.
  3. Klicka på namnet på din lokala kampanj i listan för att visa kampanjöversikten.

Så här ändrar du kampanjinställningarna

1. Klicka på Inställningar om du vill visa och redigera operatörsparametrarna som du konfigurerade när du skapade kampanjen.
  2. Klicka på någon av kategorierna för att utöka respektive kort.
  3. Välj önskade alternativ eller fyll i dina nya värden. Dessa inställningar inkluderar följande:
    • Kampanjnamn
    • Status
    • Språk
    • Budstrategi
    • Budget
    • Start- och slutdatum
  4. Klicka på Spara längst ned till höger om kortet för att tillämpa de nya inställningarna.
  5. Upprepa steg 2–4 för varje inställning du vill ändra.

Så här redigerar du tillgångar

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Lokala kampanjer i navigeringspanelen.
  3. Klicka på Annonsgrupper på sidmenyn.
  4. Klicka på namnet för den annonsgrupp som du vill redigera tillgångar för.
  5. Du kan ta en snabbtitt på dina tillgångar på sidan Annonstillgångar.
    • Du kan också klicka på förhandsgranskningsflikar för att visa hur din annons ser ut i Google Maps, Display-nätverket och söknätverket eller på YouTube.
  6. Klicka på pennikonen Redigera ovanför tillgångslistan om du vill redigera något.
  7. På sidan Annonstillgångar kan du redigera, ersätta eller ta bort några av tillgångarna, inklusive
    • slutlig webbadress
    • visningssökväg
    • rubrik
    • beskrivning
    • uppmaning
    • bilder
    • videor.
  8. Klicka på Spara och fortsätt.

Så här redigerar du målgrupper

Vi rekommenderar att du riktar in din lokala kampanj mot en bred målgrupp. Då optimeras lokala kampanjer automatiskt för offlinekonverteringar.  Specifika målgrupper kan läggas till för observation (rekommenderas) eller som filter.

1. Klicka på Målgrupper på sidmenyn för att visa målgruppslistorna för kampanjen.
  2. Klicka på pennikonen Redigera eller på Målgrupper längst ner.
  3. Klicka på pennikonen Redigera för att bläddra bland annonsgrupperna.
  4. Välj en annonsgrupp och välj sedan en av annonsgruppens målgrupper.
  5. Klicka på Spara.

Så här utesluter du geografiska platser

Geografisk radieinriktning härleds utifrån de fysiska företagsadresser som du har angett för din kampanj. Du kan utesluta särskilda geografiska platser från din kampanj vid behov.

1. Klicka på Platser för att visa och redigera de platser som uteslutits från din kampanj.
  2. Klicka på pennikonen Redigera eller Redigera platser för att göra platsuteslutningar.
  3. Fyll i fältet Ange platser att utesluta och välj sedan platser som fylls i automatiskt när du skriver.
  4. Klicka på Spara för att bekräfta platsen och lägg till den på listan.