Rediger lokale kampanjer

Når du har opprettet en lokal kampanje, kan du annonsere for butikken din i mange av Google-nettverkene. Det kan også være lurt å gjøre endringer for at du skal oppnå bedre resultater med kampanjen din, eller for å tilpasse deg endringer i bedriftens behov.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan gjennomgå og endre kampanjeinnstillingene dine.

Slik får du tilgang til kampanjer

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer på sidemenyen for å se en fullstendig liste over Google Ads-kampanjene dine.
  3. I denne listen klikker du på navnet på den lokale kampanjen din for å se den tilhørende oversikten.

Slik endrer du kampanjeinnstillinger

1. Klikk på Innstillinger for å se og endre innstillingene du konfigurerte da du opprettet kampanjen din.
  2. Klikk på en av kategoriene for å vise det tilhørende kortet.
  3. Velg alternativene dine, eller legg inn de nye verdiene. Du kan velge blant disse innstillingene:
    • Kampanjenavn
    • Status
    • Språk
    • Budstrategi
    • Budsjett
    • Start- og sluttdato
    • Steder
  4. Klikk på Lagre nederst til høyre på kortet for å ta i bruk de nye innstillingene.
  5. Gjenta trinn 2–4 for hver av innstillingene du ønsker å endre.

Slik endrer du elementer

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Lokale kampanjer i navigasjonspanelet.
  3. Klikk på Annonsegrupper på sidemenyen.
  4. Klikk på navnet på annonsegruppen du ønsker å redigere elementer for.
  5. Du finner kortfattet informasjon om elementene dine på «Annonseelementer»-siden.
    • Du kan også klikke på forhåndsvisningsfaner for å se hvordan annonsen din kommer til å se ut i Displaynettverket, Googles søkenettverk, på Google Maps eller YouTube.
  6. Du kan endre elementer ved å klikke på blyantikonet Endre ovenfor elementlisten.
  7. På «Annonseelementer»-siden kan du redigere, erstatte eller fjerne hvilke som helst av elementene, deriblant disse:
    • Endelig nettadresse
    • Visningsbane
    • Overskrift
    • Beskrivelse
    • Handlingsfremmende oppfordring
    • Bilder
    • Videoer
  8. Klikk på Lagre og fortsett.

Slik redigerer du målgrupper

Vi anbefaler at du målretter lokale kampanjer mot en bred målgruppe, og lokale kampanjer optimaliseres automatisk for konverteringer utenfor nettet.  Spesifikke målgrupper kan legges til for observasjon (dette anbefales) eller som filtre.

1. Klikk på Målgrupper på sidemenyen for å se målgruppelistene for kampanjen din.
  2. Klikk på blyantikonet Endre eller på Målgrupper nederst.
  3. Klikk på blyantikonet Endre for å bla gjennom annonsegruppene dine.
  4. Velg en annonsegruppe og deretter en av målgruppene for annonsegruppen.
  5. Klikk på Lagre.

Slik ekskluderer du geografiske steder

Geografisk radiusmålretting blir tilordnet basert på de fysiske bedriftsbeliggenhetene spesifisert i den aktuelle kampanjen, Du kan ekskludere visse geografiske beliggenheter fra kampanjen din som du måtte ønske.

1. Fra navigasjonspanelet klikker du navnet til kampanjen eller kampanjetypen du ekskluderer steder fra.
  2. Klikk på Steder fra sidemenyen for å se og redigere stedene til kampanjen.
  3. Klikk på Ekskludert-fanen for å se de ekskluderte stedene til kampanjen.
  4. Klikk på blyantikonet Endre eller Endre steder for å ekskludere steder.
  5. Fyll ut feltet «Oppgi steder du vil ekskludere», og velg fra listen som fylles ut etter hvert som du skriver.
    • Hvis du vil ekskludere flere steder, klikker du på Legg til flere steder samtidig. Du kan legge inn én by, ett postnummer, ett land, etc. per linje, og deretter klikke på Søk for å finne det bestemte stedet. Du kan deretter klikke på Ekskluder for hvert sted du ønsker å ekskludere, eller Ekskluder alle for å ekskludere alle stedene som samsvarer med søket ditt.
  6. Klikk på Lagre for å bekrefte det aktuelle stedet, og legg det til i listen.

Slik endrer du en stedsgruppe i en kampanje

1. I navigasjonspanelet klikker du på navnet på kampanjen eller kampanjetypen du vil endre en stedsgruppe for.
  2. Klikk på Innstillinger i sidemenyen.
  3. Klikk på Stedstype-kortet for å utvide det.
  4. Klikk på rullegardinmenyen ved siden av «Velg steder for denne kampanjen», og velg Bruk stedsgrupper.
  5. Velg Bruk stedsgrupper eller Opprett en stedsgruppe for å angi stedsgruppene for kampanjen.
    • For «Bruk stedsgrupper»:
      1. Bruk søkefeltet til å søke etter gruppene du vil ta i bruk.
      2. Velg gruppene du vil ta i bruk, ved å merke av i avmerkingsboksene ved siden av navnene på gruppene.
      3. Klikk på Lagre.
    • For «Opprett en stedsgruppe»:
      1. Skriv inn et navn for gruppen i «Navn på stedsgruppe»-boksen.
      2. Bruk søkefeltet til å søke etter steder for den nye gruppen.
      3. Velg stedene for gruppen ved å merke av i avmerkingsboksene ved siden av stedene.
      4. Klikk på Lagre for å opprette gruppen og ta den i bruk i kampanjen.