Uw lokale campagne bewerken

Nadat u een lokale campagne heeft ingesteld, kunt u uw winkel in veel Google-netwerken adverteren. U kunt ook wijzigingen aanbrengen om de prestaties van uw campagne te verbeteren of wanneer dat nodig is omdat uw bedrijfsbehoeften zijn gewijzigd.

In dit artikel wordt beschreven hoe u de instellingen van uw campagne kunt bekijken en bewerken.

Toegang krijgen tot uw campagne

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op Campagnes in het paginamenu om een volledige lijst van uw Google Ads-campagnes te bekijken.
  3. Klik in deze lijst op de naam van uw lokale campagne om het overzicht te bekijken.

Campagne-instellingen wijzigen

1. Klik op Instellingen om de bedrijfsparameters te bekijken en te bewerken die u heeft ingesteld toen u de campagne maakte.
  2. Klik op een van de categorieën om de kaarten uit te vouwen.
  3. Selecteer uw opties of vul uw nieuwe waarden in. Deze instellingen omvatten:
    • Campagnenaam
    • Status
    • Talen
    • Biedstrategie
    • Budget
    • Start- en einddatum
    • Locaties
  4. Klik rechtsonder in de kaart op Opslaan om de nieuwe instellingen toe te passen.
  5. Herhaal de stappen 2-4 voor elke instelling die u wilt wijzigen.

Items bewerken

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het navigatievenster op Lokale campagnes.
  3. Klik in het paginamenu op Advertentiegroepen.
  4. Klik op de naam van de advertentiegroep waarvan u items wilt bewerken.
  5. Op de pagina Advertentie-items kunt u een overzicht van uw items bekijken.
    • U kunt ook op de tabbladen met voorbeelden klikken om te kijken hoe uw advertentie eruitziet in Google Maps, Display en Zoeken of op YouTube.
  6. Klik als u wilt bewerken op het potloodpictogram Bewerken boven de lijst van items.
  7. Op de pagina Advertentie-items kunt u items bewerken, vervangen of verwijderen, zoals:
    • Uiteindelijke URL
    • Weergavepad
    • Kop
    • Beschrijving
    • Call-to-action
    • Afbeeldingen
    • Video's
  8. Klik op Opslaan en doorgaan.

Doelgroepen bewerken

Het is aan te bevelen om een brede doelgroep te targeten met uw lokale campagne. Lokale campagnes worden ook automatisch geoptimaliseerd voor offline conversies.  U kunt specifieke doelgroepen toevoegen voor observatie (aanbevolen) of als filters.

1. Klik op Doelgroepen in het paginamenu om de doelgroeplijsten voor uw campagne te bekijken.
  2. Klik op het potloodpictogram Bewerken of onderaan op Doelgroepen.
  3. Klik op het potloodpictogram Bewerken om door uw advertentiegroepen te browsen.
  4. Selecteer een advertentiegroep en selecteer vervolgens een van de doelgroepen van de advertentiegroep.
  5. Klik op Opslaan.

Geografische locaties uitsluiten

Geografische radiustargeting wordt afgeleid op basis van de fysieke bedrijfslocaties die zijn opgegeven voor uw campagne. Zo nodig kunt u bepaalde geografische locaties uitsluiten van uw campagne.

1. Klik in het navigatievenster op de naam van de campagne of het campagnetype waarvoor u locaties wilt uitsluiten.
  2. Klik in het paginamenu op Locaties om de locaties van de campagne te bekijken en te bewerken.
  3. Klik op het tabblad Uitgesloten om de uitgesloten locaties van uw campagne te bekijken.
  4. Klik op het potloodpictogram Bewerken of Locaties bewerken om locatie-uitsluitingen te maken.
  5. Vul het veld 'Geef locaties op om uit te sluiten' in en selecteer uit de lijst die wordt ingevuld terwijl u typt.
    • Als u meerdere locaties wilt uitsluiten, klikt u op Locaties bulksgewijs toevoegen. U kunt één plaats, postcode, land, enz. per regel opgeven en op Zoeken klikken om de specifieke locatie te vinden. U kunt vervolgens klikken op Uitsluiten voor elke locatie die u wilt uitsluiten of op Alles uitsluiten om elk resultaat van uw zoekopdracht uit te sluiten.
  6. Klik op Opslaan om uw locatie te bevestigen en toe te voegen aan de lijst.

Een locatiegroep in een campagne bewerken

1. Klik in het navigatievenster op de naam van de campagne of het campagnetype waarvoor u een locatiegroep bewerkt.
  2. Klik in het paginamenu op Instellingen.
  3. Klik op de kaart Locatietype om deze uit te vouwen.
  4. Klik op het dropdownmenu naast 'Locaties kiezen voor deze campagne' en selecteer Locatiegroepen gebruiken.
  5. Selecteer Locatiegroepen gebruiken of Een locatiegroep maken om de locatiegroepen voor de campagne in te stellen.
    • Voor 'Locatiegroepen gebruiken':
      1. Gebruik de zoekbalk om te zoeken naar de groepen die u wilt toepassen.
      2. Selecteer de groepen die u wilt toepassen door de selectievakjes naast de namen van de groepen aan te vinken.
      3. Klik op Opslaan.
    • Voor 'Een locatiegroep maken':
      1. Geef een naam voor de groep op in het vak 'Naam van locatiegroep'.
      2. Gebruik de zoekbalk om te zoeken naar locaties voor uw nieuwe groep.
      3. Selecteer de locaties voor de groep door de selectievakjes naast de locaties aan te vinken.
      4. Klik op Opslaan om uw groep te maken en toe te passen op uw campagne.