Om aktiver til lokationer

Inkorporer oplysninger om butikslokation i dine annoncer ved at konfigurere lokationsaktiver. Med lokationsaktiver kan dine annoncer vise oplysninger som f.eks. butiksadressen, et kort til butikken eller den omtrentlige transportafstand for at hjælpe brugerne med at finde dine butikker.

For at gøre det nemmere for brugerne omfatter lokationsaktiver nu 2 eksempler på brug:

• Tidligere adresseudvidelser: Bruges af annoncører, der ejer deres egen fysiske butik direkte.
  • Adresseudvidelser, der tidligere var affilierede: Bruges af annoncører, f.eks. producenter og formidlere, der sælger produkter eller tjenester i butikker, som de ikke ejer direkte.

I denne artikel får du en oversigt over lokationsaktiver, hvordan du opretter dem, og hvordan du fjerner dem. I denne artikel får du også en udførlig vejledning i, hvordan du tilknytter en Virksomhedsprofil-konto, og hvordan du knytter lokationsaktiver til en virksomhedsprofil.

Uanset om du er annoncør og ejer dine butikker direkte, eller du er producent, som sælger produkter via større detailhandelskæder, kan du bruge lokationsaktiver til at øge dine annoncers effektivitet. Nedenfor kan du se nogle eksempler på, hvordan du kan bruge lokationsaktiver.

Annoncører, der ejer deres fysiske butikker direkte

Hvis du ejer dine butikker direkte, kan annoncer med lokationsaktiver hjælpe brugere med at interagere med og besøge din virksomhed.

Eksempel på Søgenetværket

Bageren Pernille vil gerne have flere fysiske besøg i butikken. Hun føjer derfor et aktiv til lokation til sin kampagne. Når folk i nærheden nu søger efter et af hendes søgeord ("bedste bageri i nærheden" eller "nybagt brød") på deres mobilenhed, aktiveres hendes aktiv, som viser brødelskere følgende:

• Afstanden til hendes butik og den by, den ligger i (på mobilenheder)
  • Butikkens adresse (på computere)
  • En klikbar "Ring"-knap
  • Adgang (ved at klikke eller trykke) til en side med oplysninger om hendes butik, f.eks. åbningstider, telefonnummer, billeder og en rutevejledning.

Lokationsaktiver kan også fungere sammen med YouTube-kampagner og Performance Max-kampagner.

Eksempel på YouTube

En stor kæde af tøjbutikker vil gerne målrette mod målgruppesegmentet "Fashionistas" og opfordrer brugere, der browser online, til at besøge den fysiske butik for at købe tøjet. For at opnå dette mål opsætter butikkens kontomanager aktiver til lokationer i YouTube-annoncer. Der sker nu følgende:

• Sammen med YouTube-annoncen viser formatet med lokationsaktiv en "teaser" med virksomhedsoplysninger.
  • Når en bruger klikker eller trykker på lokationen i den endelige annonce, udvides den til en lokationsside, der viser flere virksomhedsoplysninger, f.eks. adresse, telefonnummer og åbningstider.
  • Den butik, der vises i den endelige annonce, vælges på baggrund af brugerens lokation eller en lokation, som vedkommende har vist interesse for.

Annoncører, der sælger produkter eller tjenester i butikker, som de ikke ejer direkte (producenter og formidlere)

Hvis du er producent og sælger produkter via større detailhandelskæder, kan du bruge lokationsaktiver for at hjælpe brugere med at finde butikker i nærheden, hvor de kan købe dine produkter.

Eksempel på Søgenetværket

Her er et eksempel på, hvordan lokationsaktiver hjælper dig med at tiltrække nye kunder på Søgenetværket:

• En person søger efter et produkt på Google.
  • Din annonce vises sammen med dit lokationsaktiv.
  • Personen finder den nærmeste butik, der sælger dit produkt, enten i form af en adresse eller på et kort.
  • Hvis personen bruger en mobilenhed, kan vedkommende få en rutevejledning til butikken.
  • Personen tager hen til butikken og køber dit produkt.

Lokationsaktiver kan også fungere sammen med YouTube- og displaykampagner.

Eksempel på YouTube

Her er et eksempel på, hvordan lokationsaktiver hjælper dig med at tiltrække nye kunder på Displaynetværket eller på YouTube:

• En person, der matcher din demografiske målretning, browser på websites eller i apps på Displaynetværket eller ser videoer på YouTube.
  • Personen befinder sig i nærheden af eller har vist interesse for det område, hvor dit produkt sælges.
  • Din display- eller videoannonce vises sammen med dit lokationsaktiv, som angiver afstand, åbningstider og butikker.
  • Personen lægger mærke til annoncen, klikker på "Rutevejledning" og tager hen til den butik, der sælger dit produkt.

Hvor vises de?

Med aktiver til lokationer kan dine virksomhedsoplysninger vises i forskellige formater på Google Søgenetværket, Displaynetværket, YouTube og Google Maps på både mobilenheder og computere.

Google Søgenetværk: Annoncer med aktiver til lokationer kan vises som en standardtekstannonce med din lokation og telefonnummer. På mobilenheder vises knappen "Ring" muligvis i stedet for dit telefonnummer.

Her er to eksempler – ét for annoncører, som har deres egne butiksadresser, og et andet for producenter med tilknyttede virksomhedslokationer.

Annoncører, der ejer deres fysiske butikker direkte

Ikast Isbutik - Anderledes softice
Annonce www.eksempel.dk
Pistacieis og karamelis med rosiner i maskinen. Friskbagte cookies.

Ikastgade 10, 7430 Ikast
This illustration shows the location extensions of your Google Search Ad.

Annoncører, der sælger produkter eller tjenester i butikker, som de ikke ejer direkte (producenter og formidlere)

This animation shows the affiliate store location extension of your Google Search Ad.

• Googles søgewebsites, f.eks. Google Maps: Dine lokationer kan blive vist ved siden af, over eller under søgeresultaterne på Google Maps og i Maps-appen.
  • Søgepartnernetværk: Dine lokationer kan blive vist på websites og i apps på søgepartnernetværket, når brugerne er tæt på eller har vist interesse for dit lokalområde.
  • Google Displaynetværk: Dine lokationer kan vises på websites og i apps på Displaynetværket, når folk er tæt på eller har vist interesse for dit lokalområde.
    Bemærk! Lokationsaktiver på Display-beholdningen er kun tilgængelige via Lokale kampagner eller Performance Max med butiksmål.
  • YouTube-videoannoncer: Dine lokationer kan vises i YouTube TrueView-instreamannoncer og -bumperannoncer, når folk befinder sig i nærheden eller har vist interesse for dit lokalområde.
    Dine lokationer vil blive vist i videoannoncer, hvilket betyder, at dine virksomhedslokationer fremgår af videoannoncerne, medmindre du udtrykkeligt fravælger det.

Sådan opretter du aktiver til lokationer

Du kan kun vælge én type lokationsaktiv på en konto. Når du har valgt en type lokationsaktiv, bliver du bedt om at tilknytte en tilsvarende lokationsdatakilde på din konto.

Type lokationsaktiv Lokationsdatakilde
Du ejer lokationerne direkte Google Virksomhedsprofil eller kædebutikker
Du ejer ikke lokationerne, men de sælger dine produkter eller tjenester Kædebutikker (enten almindelige forhandlere eller bilforhandlere) eller globale lokationsgrupper (f.eks. apoteker i Frankrig)

Uanset hvilken metode du vælger, er de lokationer, du tilføjer, kvalificerede til at blive vist sammen med en hvilken som helst søge-, display- eller videoannonce på din konto, forudsat at de er godkendt via processen til integritetsverificering.

Hvis du markerer din virksomhed eller nogen af dine lokationer som midlertidigt eller permanent lukket i Virksomhedsprofil, vil dine Google Ads-aktiver til lokationer for disse lokationer ikke blive vist til kunder. Du kan læse mere om, hvordan du markerer en lokation som lukket i Virksomhedsprofil.

Hvis du vil tildele lokationer til bestemte kampagner eller annoncegrupper, skal du konfigurere lokationsgrupper, når du opretter dine lokationsaktiver.

Valgfrie indstillinger

Du kan vælge at aktivere opkaldsrapportering (denne indstilling anbefales). Hvis du vil se opkaldsrapportering for opkald fra aktiver til lokationer, skal du slå rapportering på kontoniveau til. Få oplysninger om, hvordan du administrerer opkaldsrapportering for dine kampagner.

Få din konto verificeret via dit telefonnummer

Vi verificerer telefonnumrene til aktiver til lokationer, så vi kan være sikre på, at de repræsenterer den virksomhed, der promoveres. Få flere oplysninger om verificering af telefonnumre til opkaldsaktiver og aktiver til lokationer.

Vejledning

Tilføj aktiver til lokationer

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.
  1. Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Aktiver på sektionsmenuen.
  3. Klik på Aktiver.
  4. Klik på plusknappen og derefter på + Aktiver til lokationer.
  5. Følg trinnene nedenfor for at føje kædelokationer direkte til din konto i Google Ads eller tilknytte en virksomhedsprofil.

Brug kædelokationer i Google Ads

Husk! Kædelokationer opdateres automatisk, når butikker åbner, flytter eller lukker, hvorimod der kan gå op til en dag, før opdateringer af lokationer i Profiladministrator kan ses på din Google Ads-konto.

1. Når du konfigurerer aktiver til lokationer, har du mulighed for at vælge én eller flere kæder. Klik på Vælg udvalgte lokationer for at få vist forvalgte kædebutikker, der er blevet identificeret som et godt match for det land, der er knyttet til din konto.
  2. Følg vejledningen for at tilføje de specifikke kædelokationer, hvor dine produkter sælges.
  3. Klik på Gem.

Du kan tilpasse lokationerne yderligere på kampagne- eller annoncegruppeniveau. Du kan vælge at tilføje alle lokationer på kontoniveau, du kan bruge lokationsgrupper, eller du kan vælge "Ingen affilierede kæder" for at forhindre, at aktivet bliver vist i bestemte kampagner eller annoncegrupper.

Find og tilknyt din virksomhedsprofil

Som et alternativ til kæder, eller hvis dine kædelokationer ikke er tilgængelige på Googles liste, kan du også knytte din Google Ads-konto til en virksomhedsprofil og vise lokationerne i virksomhedsprofilen som aktiver til lokationer i Google Ads. Hvis du vil bruge denne mulighed, skal du have adgang til den profiladministrator, der viser dine lokationer.

Bemærk! Ved at oprette aktiver til lokationer (tidligere kaldet adresseudvidelser) ved hjælp af Virksomhedsprofil giver du Google Ads tilladelse til at bruge data fra din virksomhedsprofil til at formatere annoncer til dine kampagner på din Google Ads-konto. Data omfatter, men er ikke begrænset til, følgende: Adresse, telefonnummer, åbningstider og sælgerbilleder og -videoer.

Få flere oplysninger om, hvordan du fravælger, at dine sælgerbilleder må bruges af lokale annoncer.

Tjek, om din virksomhed allerede er på Virksomhedsprofil (det er mange virksomheder allerede). Da Virksomhedsprofil-verificeringen tager tid, skal du ikke konfigurere en ny virksomhedsprofil, hvis din virksomhed allerede har en.

Hvis din virksomhed ikke har brugt Virksomhedsprofil før, skal du starte med at oprette en konto. Gå til Kom godt i gang med Virksomhedsprofil for at få en vejledning.

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.

Tilknyt en virksomhedsprofil, du administrerer

1. Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Aktiver på sektionsmenuen.
  3. Klik på Aktiver.
  4. Klik på plusknappen , og vælg Lokationsaktiv.
  5. Vælg en Profiladministratorkonto. Vælg en konto i rullemenuen.
  6. Klik på Fortsæt.
  7. Filtrér efter din virksomheds navn eller etiketter, hvis det er nødvendigt. Klik på Udfør.

Tilknyt en virksomhedsprofil ved hjælp af en mailadresse

1. Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Aktiver på sektionsmenuen.
  3. Klik på Aktiver.
  4. Klik på plusknappen , og vælg Lokationsaktiv.
  5. Anmod om adgang til en anden Profiladministratorkonto. Angiv kontoens mailadresse.
  6. Klik på Fortsæt. Der sendes en anmodning til mailadressen for virksomhedsprofilen. Når anmodningen er godkendt, vil lokationer fra denne konto være kvalificerede til at blive vist som aktiver til lokationer sammen med dine annoncer.

Link til enhver virksomhedsprofil

1. Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Aktiver på sektionsmenuen.
  3. Klik på Aktiver.
  4. Klik på plusknappen , og vælg Lokationsaktiv.
  5. Dit domæne burde blive vist automatisk. Hvis det ikke vises, kan du angive et domæne for at finde potentielle virksomhedsprofiler.
  6. Vælg Lande ved at klikke på blyantikonet Rediger indstilling, blyantikon. Klik på Gem.
  7. På listen nedenunder kan du finde den virksomhedsprofil, der bedst matcher din virksomhed. Klik på Vælg.
  8. Bekræft, at den korrekte virksomhedsprofil vises i forhåndsvisningen, og klik på Fortsæt.

Din anmodning sendes til mailadressen for den virksomhedsprofil, du har valgt. Når din anmodning er godkendt for den pågældende konto, kan den vises som lokationsaktiver sammen med dine annoncer.

Rediger lokationer eller lokationsetiketter i Virksomhedsprofil

1. Identificer den person, der administrerer Virksomhedsprofil for din virksomhed, og bed derefter den pågældende person om at tilføje din Google Ads-mailadresse som enten ejer eller administrator. Det kan være en god idé at sende vedkommende denne vejledning til Virksomhedsprofil: Tilføj og fjern ejere og administratorer for lokationsgrupper.
  2. Når profiladministratoren inviterer dig til virksomhedsprofilen, sendes der en invitation til den mailadresse, der er knyttet til din Google Ads-konto. Acceptér denne invitation.
  3. Når du har accepteret invitationen fra virksomhedsprofilen, skal du logge ind på din virksomhedsprofil for at foretage eventuelle ændringer i dine adresser. Du kan finde en vejledning til dette i Rediger din virksomhedsprofil på Google.

Når du er blevet administrator af en virksomhedsprofil, kan du tilknytte Google Ads ved at følge ovenstående vejledning, "Find og link til en virksomhedsprofil, du administrerer".

Fravælg brug af sælgerbilleder i lokale annoncer

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.
Når du har knyttet et aktiv til lokation til en virksomhedsprofil, kan lokale annoncer automatisk bruge dine sælgerbilleder til at forbedre din kampagnes effektivitet. I nogle tilfælde vil du måske gerne have mere kontrol over brugen af dine billeder. Hvis du ikke vil have, at lokale annoncer bruger sælgerbilleder, men samtidig bevarer aktiverne til lokationer, skal du følge vejledningen nedenfor for at fravælge det.
Bemærk! Hvis du fravælger brug af sælgerbilleder i lokale annoncer, beholder Google de oprindelige aktiver til lokation på din konto, hvilket betyder, at lokale annoncer fortsat kan blive vist på en optimal måde uden sælgerbilleder. Dine sælgerbilleder bruges ikke, medmindre du manuelt uploader dem til Google Ads. De vil fortsat blive brugt i organiske Google-søgeresultater.
  1. Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Aktiver på sektionsmenuen.
  3. Klik på Aktiver.
  4. Vælg Tilknytning på rullemenuen "Tabelvisning".
  5. Klik på ikonet for prikmenuen 3 dot icon til højre, og vælg derefter Automatiske aktiver på kontoniveau.
  6. Klik på prikmenuen 3 dot icon til højre igen, og vælg derefter Avancerede indstillinger.
  7. Udvid posten "Automatiske placeringer".
  8. Fjern markeringen i afkrydsningsfeltet "Tillad, at Google Ads bruger sælgerbilleder".

Konfigurer lokationsaktiver på kampagne- og annoncegruppeniveau

Inden du følger nedenstående trin, skal du sørge for, at du har konfigureret aktiver til lokationer på kontoniveau.

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.
  1. Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Aktiver på sektionsmenuen.
  3. Klik på Aktiver.
  4. Klik på plusknappen , og vælg Aktiv til lokation.
  5. Du kan vælge at tilføje en kampagne. Hvis du vil tilføje en annoncegruppe, skal du klikke på "Føj til" i rullemenuen og derefter vælge de kampagner eller annoncegrupper, som du vil føje aktiverne til lokationer til.
  6. Du kan vælge at konfigurere aktiver til lokationer på kampagne- eller annoncegruppeniveau ved at bruge en af de 4 valgmuligheder under menuen "Vis min annonce med".
    • Alle synkroniserede lokationer: Brug alle aktiver til lokationer, der er synkroniseret på kontoniveau.
    • Lokationsgrupper: Vælg individuelt de lokationer, der skal bruges i kampagnen/annoncegruppen (der kan vælges op til 20 lokationer).
    • Ingen lokationsaktiver: Deaktiver lokationsaktiver i kampagnen/annoncegruppen. Hvis du vælger denne mulighed, vil lokationsaktiver ikke blive vist i den valgte kampagne/annoncegruppe.
  7. Klik på Gem. Du kan finde indstillingerne for lokationsaktiver på kampagne-/annoncegruppeniveau i visningen "Tilknytninger" på siden Aktiver.

Fjern aktiver til lokationer

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.

Sådan deaktiverer du aktiver til lokationer på kampagne- eller annoncegruppeniveau

1. Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Aktiver på sektionsmenuen.
  3. Klik på Aktiver.
  4. Klik på plusknappen , og vælg derefter Aktiv til lokation på rullemenuen.
  5. Vælg på rullemenuen, om dit aktiv til lokation skal fjernes på kampagne- eller annoncegruppeniveau.
  6. Klik på blyantikonet Rediger, og markér derefter afkrydsningsfeltet ud for de specifikke kampagner eller annoncegrupper, hvor aktivet til lokation skal fjernes.
  7. Vælg Intet aktiv til lokation.
  8. Klik på Gem.

Sådan fjerner du aktiver til lokationer på hele din konto

1. Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Aktiver på sektionsmenuen.
  3. Klik på Aktiver.
  4. Der vises nu en tabel med alle dine aktiver. Vælg Tilknytninger (tidligere) i rullemenuen "Tabelvisning".
  5. Vælg Lokation på listen oven for værktøjslinjen i tabellen.
  6. Markér afkrydsningsfeltet ud for aktiv til lokation på kontoniveau.
  7. Klik på Fjern på den blå bjælke øverst.

Vigtigt! Hvis du fjerner aktiver til lokationer på din konto, kan du ikke bruge virksomhedslokationer til målretning eller budgivning, og du kan ikke spore butiksbesøgskonverteringer, så det anbefaler vi ikke, at du gør.