Evalueer uw bestemmingspagina's met het rapport Bestemmingspagina's

Met de pagina Bestemmingspagina's kunnen adverteerders vaststellen welke bestemmingspagina's mogelijk een ontoereikende gebruikerservaring bieden. Uw pagina's evalueren is belangrijk omdat een slechte ervaring van gebruikers op een bestemmingspagina uw mogelijkheid om bezoekers te converteren negatief beïnvloedt. Bovendien kan dit ook van invloed zijn op de prestaties van uw advertentie, aangezien ervaring op bestemmingspagina een belangrijke factor is in onze veilingprijsmodellen.

Het rapport bevat URL's van bestemmingspagina's voor alle videocampagnes en campagnes in het zoeknetwerk en het Display Netwerk.

Het rapport biedt u algemene prestatiestatistieken, waaronder conversiestatistieken.  Daarnaast zijn er drie statistieken waarmee u kunt bepalen welke bestemmingspagina's mogelijk een betere gebruikerservaring kunnen bieden op mobiele apparaten:

• Mobiele snelheidsscore: een score van 1 tot 10 die aangeeft hoe snel uw pagina's worden geladen voor gebruikers op mobiele apparaten.
  • Klikfrequentie naar sites die geschikt zijn voor mobiele apparaten: Dit percentage geeft aan in welke mate uw pagina's geschikt zijn voor mobiele apparaten op basis van de mobielvriendelijke test van Google.
  • Geldige AMP-klikfrequentie: Als uw pagina's de AMP-standaard (Accelerated Mobile Pages) ondersteunen, geeft dit percentage aan hoe vaak uw pagina's worden geladen als geldige AMP-pagina's wanneer gebruikers op uw advertenties klikken. Dit percentage is gebaseerd op de AMP Validator-test.

Het belang van snelheid begrijpen

Een van de beste en gemakkelijkste manieren om betere resultaten te behalen met uw mobiele advertenties, is het verbeteren van de snelheid van uw bestemmingspagina's.  In de detailhandel hebben we gezien dat een vertraging van één seconde op mobiele apparaten tot 20% minder mobiele conversies kan leiden.

Het kan echter lastig zijn te achterhalen wat de laadtijden van uw bestemmingspagina precies zijn of hoe deze de prestaties beïnvloeden.  Daardoor spenderen sommige adverteerders te veel tijd aan de optimalisatie van zoekwoorden en advertenties, terwijl de trage laadtijd van hun bestemmingspagina er de oorzaak van is dat veel bezoekers weggaan voordat ze op het punt komen om te converteren.

We hebben de mobiele snelheidsscore ontworpen om vast te stellen welke pagina's een minder goede gebruikerservaring bieden op mobiele apparaten. Deze score is gebaseerd op werkelijke gegevens betreffende gebruikerservaring waarbij met een aantal factoren rekening is gehouden, zoals de relatie tussen paginasnelheid en potentieel conversiepercentage.

Houd er rekening mee dat we een minimale hoeveelheid gegevens nodig hebben om de snelheidsscore te kunnen produceren.  Daarom hebben sommige minder vaak bezochte pagina's mogelijk geen score.  Als u geen snelheidsscore voor een bepaalde URL ziet, kunt u proberen de periode van uw rapport te verlengen.

De mobiele snelheidsscore verbeteren

Als u vaststelt dat uw pagina's over het algemeen lage scores voor mobiele snelheid hebben, neemt u contact op met uw webmaster om te zien wat u kunt doen om de mobiele laadtijden te verbeteren. Verwijder alle onnodige omleidingen tussen de gebruiker en de bestemmingspagina (bijvoorbeeld aan de serverzijde voor mobiele pagina's of verdere omleidingen van de uiteindelijke URL die in Google Ads is ingevoerd).

U kunt ook overwegen AMP-pagina's in combinatie met uw Google Ads-campagnes te gaan gebruiken. AMP-bestemmingspagina's worden meteen geladen.  Daarnaast wordt AMP-standaard ondersteund in Google Ads. Met AMP-pagina's beschikt u over een krachtige en eenvoudige manier om de snelheid van uw mobiele site te verbeteren.