Om kombinerade segment

Kombinerade segment är ett effektivt inriktningsalternativ som du kan använda för att nå rätt målgrupp genom att kombinera olika segmentattribut, som detaljerade uppgifter om demografi och intressen, för att skapa ”personor” som representerar delar av segment.

Du kan skapa valfritt antal personor för att representera olika typer av användare som sannolikt är intresserade av dina produkter eller tjänster eller din webbplats. Genom att skapa personor baserat på dina användares bakgrund, behov och mål kan du inrikta dig på rätt kunder vid rätt tidpunkt.

Med kombinerade segment kan du kombinera olika segment för att skapa de flesta typer av personor för annonsering. Anta till exempel att du inriktar din annons på friluftsentusiaster (segment inom intressegrupp) eller personer som vill köpa bil (segment med köpavsikt). Med kombinerade segment kan du kombinera intressegruppen med segmentet med köpavsikt och inrikta annonsen om din SUV på friluftsentusiaster som vill köpa bil. Utan kombinerade segment skulle din annons även visas för personer som är friluftsentusiaster men inte planerar att köpa bil samt personer som planerar att köpa bil men inte gillar friluftsliv.

Med kombinerade segment kan du kombinera alla typer av kriterier, till exempel detaljerad demografi för husägare, livshändelser och dina datasegment.

Rapporter om kombinerade segment

Rapporter om målgruppssegment visar resultatet för ett visst segment i en kampanj. Rapporteringen av kombinerade segment innehåller exponeringar och visningar för det kombinerade segmentet så att du kan utvärdera resultatet.

Visa rapport för kombinerat segment

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Delat bibliotek i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Målgruppshantering.
  4. Välj Kombinerade segment i fältet högst upp.
  5. Klicka på Använd.