Optimointipisteiden tarkistaminen

Näin pääset alkuun

Kirjaudu Google Ads ‐tilillesi, tarkista optimointipisteesi ja ota suositukset käyttöön tai hylkää ne alla olevien ohjeiden mukaan.

Suositusten käyttöönotto

Vaihe 1/2

Valitse vasemman reunan valikosta Suositukset. Näkyviin tulevalta sivulta näet tilisi pisteet ja saatavilla olevat suositukset jaoteltuina näihin osioihin:

• Kaikki suositukset
  • Hintatarjoukset ja budjetit
  • Mainokset ja elementit
  • Avainsanat ja kohdistus
  • Korjaukset

Jos haluat suodattaa suositukset tietyn kategorian mukaan, valitse kategorian nimi.

Vaihe 2/2

Jos haluat ottaa suosituksen käyttöön, valitse suosituksen alta Näytä suositus ja valitse sitten Käytä.

Jos haluat ottaa käyttöön kaikki tietyntyyppiset suositukset, valitse suosituskortista Käytä kaikkia.

Huom. Kunkin suosituksen yhteydessä näkyy pisteiden parannusarvo, joka ilmaisee, miten paljon pisteet voivat nousta, jos suositus otetaan käyttöön.

Suositusten hylkääminen

Vaihe 1/1

Jos haluat hylätä suosituksen, vie hiiri ehdotuksen oikean yläkulman päälle ja klikkaa X-merkkiä.

Jos haluat hylätä kaikki tietyntyyppiset suositukset, klikkaa suosituskortista kolmen pisteen kuvaketta Kolmen pisteen valikkokuvake ja valitse Hylkää kaikki.

Mitä on odotettavissa?

Kun esimerkiksi otat käyttöön kaikki tietyntyyppiset suositukset, joiden pisteiden parannusarvo on 7 %, tilisi optimointipisteet nousevat 7 % ja suositus merkitään käytetyksi.

Usein kysyttyä

Mitä optimointipisteet ovat?

Optimointipisteet ovat arvio siitä, kuinka hyvin Google Ads ‑tilisi toimii. Optimointipisteet vaihtelevat 0–100 prosentin välillä. 100 % tarkoittaa, että tilisi voi tuottaa tulosta täysimääräisesti.

Pisteiden lisäksi näet suosituksia, joiden avulla voit optimoida kampanjasi. Jokaisen suosituksen yhteydessä kerrotaan, miten sen käyttöönotto vaikuttaa optimointipisteisiin (prosentteina).

Huom. Optimointipisteet ovat käytettävissä kampanja- ja tilitasolla sekä hallinnoijan tilin tasolla. Optimointipisteet näkyvät vain aktiivisille Haku-, Display-, Discovery-, Sovellus-, Maksimitulokset- ja Shopping-kampanjoille sekä Aktivoiville videokampanjoille.

Miten optimointipisteet eroavat laatupisteistä?

Optimointipisteet eivät vaikuta laatupisteisiin. Laatupisteet on diagnostiikkatyökalu, josta saat käsityksen siitä, miten laadukkaita mainoksesi ovat muiden mainostajien mainoksiin verrattuna. Molempien pisteiden tarkoituksena on tarjota hyödynnettävissä olevaa palautetta, jonka avulla voit tehostaa kampanjoitasi, mutta optimointipisteet antavat kattavamman kuvan tilisi toimivuudesta.

Miten Google laskee optimointipisteet?

Optimointipisteet lasketaan reaaliaikaisesti. Laskelma perustuu tilastoihin, asetuksiin, tilisi ja kampanjoidesi tilaan, saatavilla olevien suositusten olennaiseen vaikutukseen ja viimeaikaiseen suositushistoriaan. Suositusten käyttöönotto ja hylkääminen muuttavat tilisi yhteenlaskettuja optimointipisteitä.

Asetukset, mainosekosysteemin trendit ja monet muut eri tekijät voivat vaikuttaa optimointipisteisiin ja saatavilla oleviin suosituksiin. Tällaisten muutosten yhteydessä myös pisteesi voivat muuttua ja saatat nähdä uudenlaisia suosituksia.