Om optimaliseringspoeng

Optimaliseringspoengene dine sier noe om hvor gode resultater du kan forvente å oppnå med Google Ads-kontoen din. Optimaliseringspoeng går fra 0 % til 100 %, der 100 % betyr at kontoen kan nå sitt fulle potensial.

Sammen med poengsummen ser du en liste med anbefalinger som kan hjelpe deg med å optimalisere hver kampanje. Hver anbefaling viser hvor mye optimaliseringspoengene dine påvirkes (i prosent) når du tar i bruk denne anbefalingen. Hvis du bruker eller avviser disse anbefalingene, endres de totale optimaliseringspoengene for kontoen din. Optimaliseringspoeng er tilgjengelig på kampanje-, konto- og managerkontonivå.

Merk: Optimaliseringsresultatet vises bare for aktive søkekampanjer. Optimaliseringsresultatet brukes ikke i forbindelse med kvalitetspoeng eller annonserangering.

Slik beregner Google Ads optimaliseringspoeng

Optimaliseringspoeng beregnes i sanntid, basert på statistikken, innstillingene og statusen til kontoen din og kampanjene dine, den relevante effekten av tilgjengelige anbefalinger og loggen med de siste anbefalingene.

Optimaliseringspoeng og tilgjengelige anbefalinger kan endres basert på mange faktorer, alt fra innstillingene dine til trender i økosystemet for annonser. Du kan se en annen poengsum og et nytt sett med anbefalinger når disse endringene skjer.

Anbefalinger i praksis

Optimaliseringspoeng kommer med anbefalinger om hvordan du oppnår bedre resultater med kampanjen din. Disse anbefalingene er basert på resultatloggen din og kampanjeinnstillingene dine samt søkevolum og søketrender på Google.

Hver anbefaling kommer med en poengsumøkning, som er en verdi fra <0,1 % til 100 %. Poengsumøkning gjenspeiler den estimerte effekten av anbefalingen om total kampanjestatistikk, når det er mulig.

Hvis alle individuelle anbefalingspoeng ble oppsummert, kan det skje at den totale poengsummen blir større enn 100. Dette skyldes at når du bruker noen anbefalinger, blir andre anbefalinger ugyldige.

Når du for eksempel er på Anbefalinger-siden for kontoen din og bruker en anbefaling med en poengsumøkning på 5 %, øker kontoens optimaliseringspoeng med 5 %. Kontoen din kan nå en optimaliseringspoengsum på 100 % ved å ta i bruk eller avvise alle anbefalinger.

Bruk anbefalinger

Med Anbefalinger kan du få mer ut av budsjettet ditt, siden du får hjelp til å forbedre bud, søkeord og annonser. Dette kan kan øke totalresultatet og gjøre kampanjene dine mer effektive.

Hvis du vil bruke en anbefaling, må du klikke på Se på den aktuelle anbefalingen og så klikke på Bruk. Du kan velge å benytte deg av alle mulighetene av en bestemt type ved å klikke på Bruk alle på anbefalingskortet.

Avvis anbefalinger

Hvis en anbefaling ikke ser ut til å være relevant for annonsekampanjen din, kan du avvise anbefalingen. Du kan avvise anbefalingen ved å holde markøren over det øverste høyre hjørnet av anbefalingen og så klikke på X. For å avvise alle anbefalinger innen en bestemt type, klikk på 3-punktsikonet 3 dot menu icon i anbefalingskortet, og klikk deretter på Slett alle . Du kan se den totale poengsummen tilskrevet de avviste anbefalingene. En avvist anbefaling kan dukke opp igjen etter en viss periode dersom den blir relevant da.