Optimointipisteet

Optimointipisteet ovat arvio siitä, kuinka hyvin Google Ads ‑tilisi toimii. Optimointipisteet vaihtelevat 0–100 prosentin välillä. 100 prosentin pistearvo tarkoittaa, että tilisi voi hyödyntää täyden potentiaalinsa.

Tuloksen lisäksi näet suosituksia, joiden avulla voit optimoida kampanjasi. Jokaisen suosituksen yhteydessä näytetään, miten sen käyttöönotto vaikuttaa optimointipisteisiin (prosentteina). Suositusten käyttöönotto ja hylkääminen muuttavat tilisi yhteenlaskettuja optimointipisteitä. Optimointipisteet ovat käytettävissä kampanja- ja tilitasolla sekä hallinnoijan tilin tasolla.

Huom. Optimointipisteet näkyvät vain aktiivisille Haku- ja Shopping-kampanjoille, Display-verkoston kampanjoille sekä Aktivoiville videokampanjoille. Optimointipisteitä ei käytetä laatupisteiden määrittämiseen. Laatupisteet on diagnostiikkatyökalu, josta saat käsityksen siitä, millainen mainostesi laatu on muiden mainostajien mainoksiin verrattuna. Molempien pisteiden tarkoituksena on tarjota hyödynnettävissä olevaa palautetta, jonka avulla voit parantaa kampanjoidesi tehokkuutta, mutta optimointipisteet antavat kattavamman kuvan tilisi toimivuudesta.

Näin Google Ads laskee optimointipisteet

Optimointipisteet lasketaan reaaliaikaisesti. Laskelma perustuu tilastoihin, asetuksiin, tilisi ja kampanjoidesi tilaan, saatavilla olevien suositusten olennaiseen vaikutukseen ja viimeaikaiseen suositushistoriaan.

Monet eri tekijät voivat muuttaa optimointipisteitä ja saatavilla olevia suosituksia. Näitä tekijöitä ovat muun muassa asetukset ja mainosekosysteemin trendit. Tällaisten muutosten yhteydessä myös pisteesi voivat muuttua ja saatat nähdä uudenlaisia suosituksia.

Optimointipisteiden painopiste

Optimointipisteet ja suositukset keskittyvät liiketoimintatavoitteisiisi, kuten konversioiden tai konversioarvon maksimointiin. Suositukset räätälöidään kampanjadatasi ja Googlen ennustemallien perusteella, ja tietty suositus näkyy tietylle tilille tai kampanjalle vain siinä tapauksessa, että se edistää oikeaa liiketoimintatavoitetta.

Optimointipisteiden laskemiseen tarvittava kampanjan tavoite käy ilmi hintatarjousstrategiasta. Jos kampanjassa on käytössä optimaalinen, täysin automatisoitu Smart Bidding ‑strategia, tavoite on selvä. Jos tällaista strategiaa ei ole käytössä, kampanjan tavoite saadaan suositellusta Smart Bidding ‑strategiasta, joka perustuu tilin ja kampanjan dataan.

Esimerkki:
  • Jos kampanjan hintatarjousstrategia on ROAS-tavoite, optimointipisteiden painopiste on konversioarvon kasvattaminen vastaavanlaisella mainostuotolla. Käytettäviä keinoja ovat esimerkiksi kohdistuksen laajentaminen ja sen varmistaminen, ettei budjetti rajoita uusien arvokkaiden konversioiden saamista.
  • Jos kampanjassa on käytössä Maksimoi klikkaukset ‑strategia ja kampanjaan kertyy konversioita, sinulle saatetaan suositella tuloskeskeisen Smart Bidding ‑strategian (esim. CPA-tavoite) käyttöönottoa, jotta voit saada enemmän konversioita.

Voit halutessasi personoida optimointipisteitä lisää. Voit ohittaa päätellyn tulostavoitteen valitsemalla tulostavoitteeksi konversioiden maksimoinnin, konversioarvon maksimoinnin, CPA-tavoitteen, ROAS-tavoitteen tai impressioprosenttitavoitteen. Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen ‑asetuksen avulla voit muuttaa sitä, mitä konversioita optimoinnissa käytetään liiketoimintatavoitteidesi saavuttamiseksi.

Jos haluat nähdä optimointipisteidesi painopisteen, siirry Google Ads ‑tilisi Suositukset-sivulle.

Sivun yläosassa näkyy tietoja optimointipisteistäsi:

1. Optimointipisteidesi painopiste, joka voi olla esimerkiksi konversiot, impressioprosentti tai klikkaukset
  2. Painopisteesi perusta, joka voi olla valitsemasi hintatarjousstrategia tai Google Adsin suositus
  3. Värillinen tilakuvake:
    • Vihreä valintamerkki Suositukset-ominaisuus | Vihreä valintamerkki tarkoittaa, että Google Ads ymmärtää hintatarjousstrategiaasi ja on keskittynyt kyseiseen hintatarjousstrategiaan perustuvaan tavoitteeseen.
    • Keltainen kysymysmerkki Suositukset-ominaisuus | Keltainen kysymysmerkki tarkoittaa, että Google Ads ei ymmärrä hintatarjousstrategiaasi ja painopisteen perusteena käytetään suositusta.
    • Punainen miinusmerkki Suositukset-ominaisuus | Punainen virhemerkki tarkoittaa, että optimointipisteiden oletuspainopisteenä käytetään konversioita. Voit muuttaa tämän valitsemalla uuden hintatarjousstrategian.

Optimization score focus [UI screen]

Valitse tavoitteisiisi sopivat konversioseurannan asetukset ja parhaat mahdolliset Smart Bidding ‑strategiat tavoitteidesi saavuttamiseksi. Lue lisää konversioseurannan ottamisesta käyttöön

Suositusten hyödyntäminen

Optimointipisteiden yhteydessä näkyy suosituksia, joiden avulla voit parantaa kampanjasi tehokkuutta. Suositukset perustuvat kehityshistoriaan, kampanja-asetuksiin sekä Google-hakujen määrään ja trendeihin.

Kunkin suosituksen yhteydessä näkyy pisteiden parannusarvo, joka on 0,1–100 %. Pisteiden parannusarvo on arvio siitä, miten suositus voi vaikuttaa kaikkiin kampanjan mittareihin.

Kun kaikkien yksittäisten suositusten parannusarvot lasketaan yhteen, tulos voi joissain tilanteissa olla yli 100 %. Tämä johtuu siitä, että tiettyjen suositusten käyttöönotto mitätöi muutamia muita suosituksia.

Jos esimerkiksi otat tilisi Suositukset-sivulla käyttöön suosituksen, jonka pisteiden parannusarvo on 5 %, tilisi optimointipisteet kasvavat 5 %. Tilisi optimointipisteet voivat nousta 100 prosenttiin, kun otat kaikki suositukset käyttöön tai hylkäät ne.

Suositusten käyttöönotto

Suositusten avulla voit parantaa hintatarjouksiasi, avainsanojasi ja mainoksiasi, mikä puolestaan voi parantaa kampanjoidesi toimivuutta ja tehokkuutta. Näin saat budjetistasi enemmän irti.

Voit ottaa suosituksen käyttöön klikkaamalla sen kohdalta Näytä ja valitsemalla sitten Käytä. Jos haluat ottaa käyttöön kaikki tietyntyyppiset suositukset, klikkaa suosituskortista Käytä kaikkia.

Suositusten hylkääminen

Jos suositus ei vaikuta hyödylliseltä mainoskampanjaasi ajatellen, voit hylätä sen. Jos haluat hylätä suosituksen, vie hiiri suosituksen oikean yläkulman päälle ja klikkaa X-merkkiä. Jos haluat hylätä kaikki tietyntyyppiset suositukset, klikkaa suosituskortista kolmen pisteen kuvaketta 3 dot menu icon ja valitse Hylkää kaikki. Tämän jälkeen näet hylättyjen suositusten kokonaispisteet. Hylkäämäsi suositus voi näkyä tietyn ajan kuluttua uudelleen, jos siitä voi myöhemmin olla hyötyä.