Tietoja optimointipisteistä

Optimointipisteet ovat arvio Google Ads ‑tilisi määritysten tehokkuudesta. Optimointipisteet vaihtelevat 0–100 prosentin välillä. 100 prosentin pistearvo tarkoittaa, että tilisi voi hyödyntää täyden potentiaalinsa.

Tuloksen lisäksi näet luettelon suosituksista, joiden avulla voit optimoida kunkin kampanjan. Jokaisen suosituksen yhteydessä näytetään, miten sen käyttöönotto vaikuttaa optimointipisteisiin (prosentteina). Suositusten käyttöönotto ja hylkääminen muuttavat tilisi yhteenlaskettuja optimointipisteitä. Optimointipisteet ovat käytettävissä kampanja- ja tilitasolla sekä hallinnoijan tilin tasolla.

Huom. Optimointipisteet näytetään vain aktiivisten Haku- ja Shopping-kampanjoiden osalta. Optimointipisteitä ei käytetä laatupisteiden tai mainoksen sijoituksen määrittämiseen.

Näin Google Ads laskee optimointipisteet

Optimointipisteet lasketaan reaaliaikaisesti. Laskelma perustuu tilastoihin, asetuksiin, tilisi ja kampanjoidesi tilaan, saatavilla olevien suositusten olennaiseen vaikutukseen ja viimeaikaiseen suositushistoriaan.

Monet eri tekijät voivat muuttaa optimointipisteitä ja saatavilla olevia suosituksia. Näitä tekijöitä ovat muun muassa asetukset ja mainontajärjestelmän suuntaukset. Tällaisten muutosten yhteydessä myös pisteesi voivat muuttua ja saatat nähdä uudenlaisia suosituksia.

Suositusten hyödyntäminen

Optimointipisteiden yhteydessä näytetään suosituksia, joiden avulla voit parantaa kampanjasi tehokkuutta. Suositukset perustuvat kehityshistoriaan, kampanja-asetuksiin sekä Google-hakujen määrään ja suuntauksiin.

Kunkin suosituksen yhteydessä näytetään pisteiden parannusarvo, joka on 0,1–100 %. Pisteiden parannusarvo on arvio siitä, miten suositus voi vaikuttaa kaikkiin kampanjan mittareihin.

Kun kaikkien yksittäisten suositusten pisteet lasketaan yhteen, kokonaispisteet voivat joissain tilanteissa olla yli 100 %. Tämä johtuu siitä, että tiettyjen suositusten käyttöönotto mitätöi muutamia muita suosituksia.

Jos esimerkiksi otat tilisi Suositukset-sivulla käyttöön suosituksen, jonka pisteiden parannusarvo on 5 %, tilisi optimointipisteet kasvavat 5 %. Tilisi optimointipisteet voivat nousta 100 prosenttiin, kun otat kaikki suositukset käyttöön tai hylkäät ne.

Suositusten käyttöönotto

Suositusten avulla voit saada entistä suuremman hyödyn budjetistasi. Suositukset parantavat hintatarjouksia, avainsanoja ja mainoksia ja voivat näin auttaa edistämään kampanjoidesi kokonaiskehitystä ja ‑tehokkuutta.

Voit ottaa suosituksen käyttöön klikkaamalla kyseisen suosituksen kohdalla Näytä ja valitsemalla sitten Käytä. Jos haluat ottaa kaikki tietyntyyppiset suositukset käyttöön, klikkaa suosituskortista Käytä kaikkia.

Suositusten hylkääminen

Jos suositus ei vaikuta olennaiselta mainoskampanjasi kannalta, voit hylätä sen. Jos haluat hylätä suosituksen, vie hiiri suosituksen oikean yläkulman päälle ja klikkaa X-merkkiä. Jos haluat hylätä kaikki tietyntyyppiset suositukset, klikkaa suosituskortista kolmen pisteen kuvaketta 3 dot menu icon ja valitse Hylkää kaikki. Tämän jälkeen näet hylättyjen suositusten kokonaispisteet. Hylkäämäsi suositus voi näkyä tietyn ajan kuluttua uudelleen, jos siitä tulee jälleen olennainen.