Om optimaliseringsresultatet

Optimization score focus [UI screen]

I denne artikkelen

For å se undertekster på språket ditt må du slå på YouTube-teksting. Velg innstillingsikonet Bilde av ikonet for innstillinger i YouTube nederst i videospilleren, og velg så «Teksting» og ønsket språk.

Hva er et optimaliseringsresultat?

Optimaliseringsresultatet ditt sier noe om hvor gode resultater du kan forvente å oppnå med Google Ads-kontoen din. Resultatskalaen er 0–100 %, og 100 % indikerer at kontoens fulle potensial kan nås.

Sammen med resultatet ser du en liste over anbefalinger som kan være nyttige for optimalisering av hver kampanje. I alle anbefalingene ser du hvor mye optimaliseringsresultatet påvirkes (i prosent) hvis du følger den aktuelle anbefalingen.

Merk: Optimaliseringsresultatet er tilgjengelig på konto-, kampanje- og managerkontonivå. Optimaliseringsresultatet vises bare for aktive app-, søke-, banner-, Shopping-, Demand Gen-, videohandlings- og Performance Max-kampanjer.

Hurtigstart

Sjekk optimaliseringsresultatet ditt for å evaluere anbefalinger.

Hvordan beregner Google Ads optimaliseringsresultatet?

Optimaliseringsresultatet beregnes i sanntid og er basert på statistikken og innstillingene i samt statusen til kontoen din og kampanjene dine, den relevante effekten av de tilgjengelige anbefalingene og loggen over de siste anbefalingene. Hvis du bruker eller avviser disse anbefalingene, endres kontoens samlede optimaliseringsresultat.

Optimaliseringsresultatet og de tilgjengelige anbefalingene kan endres basert på mange faktorer, alt fra innstillingene dine til trender i økosystemet for annonser. Du kan se et annet resultat og andre anbefalinger når disse endringene skjer.

Informasjon om optimaliseringsresultatet ditt

Øverst på siden finner du litt informasjon om optimaliseringsresultatet:

1. Se hva som vektlegges i optimaliseringsresultatet, for eksempel klikk, visningsandel eller konverteringer.

2. Se hva du bør fokusere på, for eksempel en lønnsom budstrategi eller en anbefaling fra Google Ads.

3. Her vises også statusikoner, som vist nedenfor:

Funksjonen Anbefalinger | Grønn hake

Green checkmark

Google Ads understands your bid strategy, and has focused on a goal based on that bid strategy.

Funksjonen Anbefalinger | Gult spørsmålstegn

Yellow question mark

Google Ads does not understand your bid strategy and your focus is based on recommendation.

Funksjonen Anbefalinger | Rødt feilmerke

Red minus

Your optimization score has defaulted to a conversion focus, which can be remedied by setting a new bid strategy.

Hva fokuserer optimaliseringsresultatet på?

Optimaliseringsresultatet og anbefalingene er fokusert på forretningsmålene dine, for eksempel å maksimere antall konverteringer eller konverteringsverdien. Anbefalingene er skreddersydd for de unike kampanjedataene dine og Googles prognosemodeller, og en anbefaling genereres bare hvis den anses som fordelaktig for at en bestemt konto eller kampanje skal nå et gitt forretningsmål.

Optimaliseringsresultatet kan fastslå kampanjens mål gjennom budstrategien din. Hvis du har helautomatisert den optimale strategien for smart budgivning, er kampanjens mål åpenbart. Hvis du ikke har en slik strategi for kampanjen din, fastsettes kampanjemålet fra den anbefalte strategien for smart budgivning, som er basert på konto- og kampanjedataene dine.

Eksempel 1

Hvis du bruker mål-ROAS som budstrategi i kampanjen, er anbefalingene for optimaliseringsresultatet rettet mot at du skal oppnå en høyere konverteringsverdi til omtrent samme ROAS. Du kan for eksempel bli anbefalt å bruke mer omfattende målretting og påse at budsjettet er tilstrekkelig høyt til at du ikke går glipp av tilleggskonverteringer av høy verdi.

Eksempel 2

Hvis budstrategien i kampanjen er maksimer antall klikk og rapporterer konverteringer, kan du bli anbefalt å bruke en resultatbasert strategi for smart budgivning (f.eks. mål-CPA) for å oppnå flere konverteringer.

Du kan konfigurere konverteringssporing for å gjenspeile målene du har satt deg, og bruke de mest optimale strategiene for smart budgivning for å nå disse målene. Finn ut hvordan du kan konfigurere konverteringssporing.

Gi optimaliseringsresultatet ditt et personlig preg

Du kan kontrollere resultatmålet ditt ved å velge maksimer antall konverteringer, maksimer konverteringsverdi, mål-CPA, mål-ROAS eller mål-VA. Du kan med andre ord overstyre den systemvalgte strategien. Du kan justere hvilke konverteringer som brukes for å optimalisere forretningsmålene dine, via «Ta med i Konverteringer»-innstillingen.

Vanlige spørsmål

Hvor mye kan jeg øke optimaliseringsresultatet mitt med?

Sammen med optimaliseringsresultatet får du anbefalinger om hvordan du kan oppnå bedre kampanjeresultater. Disse anbefalingene er basert på resultatloggen din og kampanjeinnstillingene dine samt søkevolum og søketrender på Google.

Hver anbefaling kommer med en poengøkning, som er en verdi fra <0,1 % til 100 %. Resultatøkningen gjenspeiler den anslåtte virkningen anbefalingen har på verdien av de samlede kampanjeberegningene (når dette er mulig).

Det er mulig at det totale resultatet kan bli over 100 dersom du slår sammen alle de forventede resultatøkningene du ser i anbefalingene. Dette skyldes at når du bruker noen anbefalinger, blir andre anbefalinger ugyldige.

Når du for eksempel er på Anbefalinger-siden for kontoen din og bruker en anbefaling med en poengøkning på 5 %, øker kontoens optimaliseringspoeng med 5 %. Du kan oppnå 100 % som optimaliseringsresultat i kontoen din ved å følge eller avvise anbefalingene du får.

Hvordan kan jeg bruke anbefalinger?

Med anbefalinger kan du få maksimalt utbytte av budsjettet ditt ved å finstemme budene, søkeordene og annonsene. Du kan også få bedre samlede resultater og gjøre kampanjene mer effektive.

Hvis du vil følge en anbefaling, går du til Anbefalinger-siden i Google Ads-kontoen din. Velg Se på anbefalingen du vil bruke, og velg deretter Bruk. Du kan bruke alle anbefalingene av en bestemt type ved å velge Bruk alle i anbefalingen.

Hvordan kan jeg avvise anbefalinger?

Hvis en anbefaling ikke ser ut til å være relevant for annonsekampanjen din, kan du avvise den. Du kan avvise en anbefaling ved å holde markøren over det øverste høyre hjørnet av anbefalingen og klikke på X-en.

Hvis du vil avvise alle anbefalinger av en viss type, velger du prikkeikonet Ikon for menyen med tre prikker i anbefalingskortet og deretter Avvis alle. Du kan se det samlede resultatet knyttet til anbefalingene du har avvist. Avviste anbefalinger kan dukke opp igjen etter en stund, hvis de blir relevante igjen.

Hva er forskjellen mellom optimaliseringsresultatet og kvalitetspoengene?

Optimaliseringsresultatet vises bare for aktive app-, søke-, banner-, Shopping-, Demand Gen-, videohandlings- og Performance Max-kampanjer. Optimaliseringsresultatet teller ikke opp mot kvalitetspoengene dine. Hensikten med kvalitetspoeng – et diagnostisk verktøy – er at du skal få et bilde av hvor god annonsekvalitet du har sammenlignet med andre annonsører.

Hovedpoenget med begge disse beregningene er at du skal få praktiske tilbakemeldinger for å gjøre kampanjene dine mer effektive, men optimaliseringsresultatet gir et mer helhetlig bilde av kontoens tilstand.