Funktioner som enbart finns i den nya Google Ads-upplevelsen

Den nya Google Ads-upplevelsen innehåller ett antal nya funktioner som inte finns i tidigare AdWords, bland annat följande:

Kontooptimering

• Sidan Översikt: Här hittar du utvald resultatinformation från Google om ditt konto, dina kampanjer och dina annonsgrupper.

Skapa annonser

• Erbjudandetillägg: Framhäv specifika rabatter och erbjudanden tillsammans med dina sökannonser.
  • Annonsvarianter: Experimentera enkelt med varianter av dina annonser i flera kampanjer eller i hela kontot samtidigt. När du är nöjd med resultatet behåller du de varianter som fungerade bäst.
  • Versionshistorik för annonser: Se tidigare versioner av din annons och vilket resultat de gav.

Budgivning

Konverteringsspårning

• Enklare och mer exakt konverteringsspårning: Skapa en ny webbplatskonverteringsåtgärd för att kunna använda en global webbplatstagg som underlättar integrering med produkter som Google Analytics.

Målgrupper

• Målgruppshantering: Flera inriktningsalternativ för Googles Display-nätverk och remarketinglistor för sökannonser. Du hittar funktionen genom att klicka på verktygsikonen högst upp till höger i ditt konto och välja Målgruppshantering.

Shopping

• Shopping-kampanjer (måloptimerade): Maximera konverteringsvärdet och nå fler användare genom att förenkla kampanjhanteringen med måloptimerade Shopping-kampanjer.
  • Framhävda Shopping-annonser: Gör kunderna intresserade av ditt varumärke eller företag genom att presentera liknande produkter tillsammans. Kan användas i Australien, Frankrike, Indien, Irland, Kanada, Nya Zeeland, Singapore, Storbritannien, Sydafrika, Tyskland och USA.

Video

• Outstream-videokampanjer: Utvidga räckvidden för dina videokampanjer till användare utanför YouTube.
  • TrueView for Action: Öka antalet potentiella kunder och konverteringar på YouTube genom att lägga till framträdande uppmaningar och rubriköverlagringar i dina videoannonser.

Rapporter

• Anpassade kolumner på annons- och sökordsnivå: Använd de anpassade kolumner som du redan har sparat i ditt konto i avsnitten Annonser och Sökord.