Om Varumärkespåverkan

Google Brand Lift - Measure Every Moment that Matters

Aktivera YouTube-textning om du vill se undertexter på ditt språk. Klicka på inställningsikonen Bild på ikon för inställningar i YouTube längst ned i videospelaren, välj Undertexter/textning och sedan ditt språk.

Mätning av varumärkespåverkan är inte tillgänglig för alla Google Ads-konton. Kontakta din Google-kontorepresentant om du vill mäta varumärkespåverkan. Om du inte har en Google-kontorepresentant kan du inte mäta varumärkespåverkan i ditt konto.

Varumärkespåverkan är ett kostnadsfritt verktyg för att mäta effektiviteten hos dina videoannonser. Du kan använda det för att justera och förbättra dina videokampanjer.

Verktyget fokuserar på mätvärden som annonshågkomst, varumärkesmedvetenhet och övervägande (i stället för traditionella mätvärden som klick, exponeringar och visningar) och hjälper dig att anpassa dina kampanjer utifrån dina marknadsföringsmål. Testmetodiken och den stora datavolymen i Varumärkespåverkan ger dig en detaljerad inblick i hur dina kampanjer påverkar människors uppfattning om din produkt eller ditt varumärke.

I den här artikeln beskriver vi fördelarna med Varumärkespåverkan och hur det fungerar.

Så fungerar Varumärkespåverkan

Varumärkespåverkan är tillgängligt för in stream- och bumperannonser som köps via auktion. Det är för närvarande inte tillgängligt för outstream- och videoflödesannonser.

Innan du kan använda Varumärkespåverkan måste du skapa en produkt eller ett varumärke som representerar ditt annonserade objekt. Det är ett slags gruppering av alla dina kampanjer som har en gemensam nämnare. Detta kan vara ett varumärke, en produkt, en butik, en tjänst eller något annat som du annonserar om. Utifrån uppgifterna du anger om ditt annonserade objekt hjälper Google dig att skapa ett antal enkätfrågor som visas för målgruppen för att mäta varumärkespåverkan.

När dina annonskampanjer har börjat köras visar Google dina undersökningar om varumärkespåverkan på YouTube innan en video startar. Enkäterna visas för följande grupper:

• personer som har sett dina annonser
  • personer som var kvalificerade att se dina annonser men som inte såg dem

Du kan skapa flera enkäter för olika mätvärden som ska visas för användarna vid olika tillfällen. Skillnaden i svaren mellan gruppen som såg dina annonser och gruppen som inte gjorde det indikerar påverkan från dina annonser när det gäller viktiga varumärkesmätvärden som annonshågkomst, varumärkesmedvetenhet och övervägande.

Om data från mätning av varumärkespåverkan

Beroende på antalet enkätsvar kan du se följande sammanslagna mätvärden för varumärkespåverkan:

• Influerade användare
  • Kostnad per influerad användare
  • Absolut varumärkespåverkan
  • Utrymme för varumärkespåverkan
  • Relativ varumärkespåverkan
  • Positiv svarsfrekvens från baslinjegrupp
  • Positiv svarsfrekvens från exponerad grupp

När kampanjen som är kopplad till det annonserade objektet börjar köras ser du följande sammanslagna mätvärden för varumärkespåverkan:

• Enkätsvar från exponerad grupp
  • Enkätsvar från baslinjegrupp
  • Alla enkätsvar