Om merkevareløft

Merkevareløft er ikke tilgjengelig i alle Google Ads-kontoer. Kontakt Google-kontorepresentanten din hvis du vil bruke merkevareløft. Hvis du ikke er tilordnet noen Google-kontorepresentant, kan du ikke bruke merkevareløft i kontoen din.

Med merkevareløft – et gratis verktøy – kan du måle hvor effektive videoannonsene dine er. Denne kunnskapen kan du så bruke til å justere og finstemme videokampanjene dine.

I indikatoren for merkevareløft er fokus på beregninger som vurdering, merkevarebevissthet og reklameoppmerksomhet (heller enn på tradisjonelle beregninger som klikk, visninger og avspillinger), og du kan dermed enklere finjustere kampanjene dine i tråd med markedsføringsmålene du jobber mot. Testmetoden og den store samplingsstørrelsen du får med merkevareløft, gjør at du får tilgang til detaljert statistikk om hvilken påvirkning kampanjene har på kunders oppfattelse av produktet ditt eller merkevaren din.

I denne artikkelen forklarer vi fordelene ved å bruke merkevareløft og hvordan denne funksjonen fungerer.

Merk: Du finner en oppsettsveiledning i artikkelen Konfigurer måling av merkevareløft.

Sånn fungerer merkevareløft

Merkevareløft er tilgjengelig for in-stream-annonser og bumperannonser som er innkjøpt via auksjon. Merkevareløft kan foreløpig ikke brukes i TrueView out-stream-kampanjer og Discovery-kampanjer.

Hvis du vil benytte deg av merkevareløft, må du først opprette et «annonseringsobjekt». Du kan tenke deg annonseringsobjektet som en samling av alle kampanjene dine som deler en fellesnevner. Det kan være et produkt, en butikk, tjeneste eller merkevare eller noe annet du ønsker å markedsføre. Ved hjelp av opplysningene du oppgir om annonseringsobjektet ditt hjelper Google deg med å generere et sett med undersøkelsesspørsmål som blir vist for målgruppen din for å måle merkevareløft.

Når annonsekampanjene dine begynner å kjøre, begynner Google å vise undersøkelsene dine om merkevareløft på YouTube, før en video starter. Disse undersøkelsene blir vist for følgende grupper:

• folk som har sett annonsene dine
  • folk som var kvalifisert for å se annonsene dine, men som ikke så dem

Flere undersøkelser kan opprettes for ulike beregninger som skal vises for brukere på ulike tidspunkter. Forskjellen i svarene mellom gruppen som så annonsene dine og gruppen som ikke så dem, bestemmer hvilken innflytelse annonsene dine har på viktige merkevareberegninger, for eksempel reklameoppmerksomhet, bevissthet, vurdering og mer. Denne prosessen fortsetter så lenge kampanjene dine kjører. Når en person har mottatt en undersøkelse, mottar ikke vedkommende flere undersøkelser i løpet av de neste 28 dagene.

Om målingsdata for merkevareløft

Avhengig av mengden svar på undersøkelsen kan du se følgende samlede beregninger for merkevareløft:

• positiv svarfrekvens
  • absolutt merkevareløft
  • forbedringspotensial for løft
  • antall brukere der merkevareløft er oppnådd
  • kostnad per bruker der merkevareløft er oppnådd
  • positiv svarfrekvens i kontrollgruppen
  • relativt merkevareløft

Følgende samlede beregninger for merkevareløft er tilgjengelige for deg når kampanjen din som er knyttet til annonseringsobjekter, begynner å kjøre:

• Svar fra den eksponerte gruppen
  • Svar fra basisgruppen
  • alle svar på undersøkelsen

Hvis du vil finne ut mer om data fra måling av merkevareløft og hvordan du velger hvilke beregninger som skal vises, kan du lese artikkelen Forstå data om måling av merkevareløft.