Om merkevareløft

Merkevareløft er ikke tilgjengelig i alle Google Ads-kontoer. Kontakt Google-kontorepresentanten din hvis du vil bruke merkevareløft. Hvis du ikke er tilordnet noen Google-kontorepresentant, kan du ikke bruke merkevareløft i kontoen din.

Merkevareløft er et gratis verktøy for måling av hvor effektive videoannonsene dine er. Bruk det til å justere og forbedre videokampanjene dine.

Indikatoren for merkevareløft har fokus på beregninger som vurdering, merkevarebevissthet og reklameoppmerksomhet (heller enn på tradisjonelle beregninger som klikk, visninger og avspillinger), og du kan dermed enklere finjustere kampanjene dine i tråd med markedsføringsmålene du jobber mot. Testmetoden og den store utvalgsstørrelsen du får med merkevareløft, gjør at du får tilgang til detaljert statistikk om hvilken påvirkning kampanjene har på kundenes oppfattelse av produktet ditt eller merkevaren din.

I denne artikkelen forklarer vi fordelene ved å bruke merkevareløft og hvordan det fungerer.

Slik fungerer merkevareløft

Merkevareløft er tilgjengelig for in-stream-annonser og bumperannonser som er innkjøpt via auksjon. Merkevareløft kan foreløpig ikke brukes i TrueView out-stream-kampanjer eller Discovery-kampanjer.

For å bruke merkevareløft må du først opprette et produkt eller en merkevare som representerer produktet eller tjenesten du annonserer for. Tenk på dette som en gruppering av alle kampanjene dine som har en fellesnevner. Dette kan være et produkt, en butikk, en tjeneste, en merkevare eller noe annet du ønsker å markedsføre. Ved hjelp av opplysningene du oppgir om annonseringsobjektet ditt, hjelper Google deg med å generere et sett med undersøkelsesspørsmål som blir vist for målgruppen din for å måle merkevareløft.

Når annonsekampanjene dine begynner å kjøre, begynner Google å vise undersøkelsene dine om merkevareløft på YouTube, før en video starter. Disse undersøkelsene blir vist for følgende grupper:

• folk som har sett annonsene dine
  • folk som var kvalifisert for å se annonsene dine, men som ikke så dem

Flere undersøkelser kan opprettes for ulike beregninger som skal vises for brukere på ulike tidspunkter. Forskjellen i svarene mellom gruppen som så annonsene dine og gruppen som ikke så dem, bestemmer hvilken innflytelse annonsene dine har på viktige merkevareberegninger, for eksempel reklameoppmerksomhet, bevissthet, vurdering og mer.

Om målingsdata for merkevareløft

Avhengig av hvor mange svar du får på undersøkelsen din, kan du se følgende samlede beregninger for merkevareløft:

• Brukere der merkevareløft er oppnådd
  • Kostnad per bruker der merkevareløft er oppnådd
  • Absolutt merkevareløft
  • Forbedringspotensial for merkevareløft
  • Relativt merkevareløft
  • Positiv svarfrekvens i basisgruppen
  • Positiv svarfrekvens for den eksponerte gruppen

Når kampanjen din som er knyttet til annonseringsobjekter begynner å kjøre, er følgende samlede beregninger tilgjengelige:

• Svar fra den eksponerte gruppen
  • Svar fra basisgruppen
  • Alle svar fra undersøkelsen