Skapa en lokal katalogannons för Display-nätverket

Lokala katalogannonser hjälper dig att få fler besök i din lokala butik genom att visa butiksspecifik information om produkter, priser och butiken.

Innan du börjar

För att kunna använda lokala katalogannonser måste du skicka in lokala flöden (det lokala produktflödet och lagerflödet för lokala produkter) till ditt Merchant Center-konto. Du behöver även en Google-representant om du vill använda lokala katalogannonser.

Anvisningar

Så här använder du lokala katalogannonser:

1. Förbered det lokala produktflödet och lagerflödet för lokala produkter

2.  Länka ett adresstillägg till kontot.

3.  Skapa en medieplan: Planen bör bestå av marknadsföringsmål (till exempel att informera om reakampanjer, lansera nya produkter, marknadsföra nya butiker), den definierade målgruppen, kampanjens budget och varaktighet samt ett definierat område som du inriktar dig på (nationella, regionala eller utvalda butiker).

4.  Förbered annonstillgångar: För att kunna skapa lokala katalogannonser måste du ha följande tillgångar:
  • Bild: Bildförhållandet ska vara 1,9:1, filstorleken ska vara mindre än 1 MB och bildstorleken ska vara minst 600 × 314. Den rekommenderade storleken är 1 200 × 628.
  • Rubrik (valfritt): Välj ett tydligt budskap (färre än 25 tecken) som ger användarna en övertygande anledning att besöka butiken.
  • Lista över produkter som ska ingå i annonsen:
    • Vi rekommenderar att du inkluderar 30 produkter. Du kan ange minst fem och högst 100.
    • För varje produkt ska du fylla i fältet itemid i lagerflödet för lokala produkter.

Obs! Se till att objekten du väljer finns i din lokala flöden.

1.  Skapa kampanjen
  • Skapa en displaykampanj med målet Övervägande av produkt och varumärke i ditt Google Ads-konto.
  • Skapa en annonsgrupp med inriktningsalternativ för Display-nätverket (till exempel demografisk inriktning eller målgruppsalternativ som intressegrupp, köpavsikt eller remarketing).
  • Ange ett CPE-bud (kostnad per engagemang) baserat på dina inriktningsalternativ.
  • Skapa en annons och kontakta Googles säljare för att länka produktlistan till kampanjen.