Angi innholdsekskluderinger i videokampanjer

Via innstillingene for innholdsekskluderinger kan du angi at videokampanjene dine ikke skal vises ved siden av innhold som kanskje ikke passer til merkevaren din eller annonseringsmålene du har satt deg. Hvis du legger til flere typer ekskluderinger (emner, søkeord og plasseringer) i innholdsmålrettingen, blir annonsene dine ikke vist i innhold relatert til noen av typene innhold du har ekskludert i annonsegruppen.

Denne artikkelen har en trinnvis veiledning til hvordan du angir innholdsekskluderinger i videokampanjer.

Før du begynner

Hvis du ikke har tidligere erfaring med innholdsekskluderinger, eller om du er usikker på hvilke innstillinger som passer for deg, bør du første lese om innholdsekskluderinger i videokampanjer.

Veiledning

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Angi innholdsekskluderinger når du oppretter nye videokampanjer

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Kampanjer.
  4. Klikk på plussknappen , og velg Ny kampanje.
  5. Velg ett eller flere mål for kampanjen, eller velg Opprett en kampanje uten noe spesielt mål hvis du ikke finner ønsket alternativ.
  6. Velg Video som kampanjetype. Oppgi informasjonen som kreves for å opprette kampanjen.
  7. Gjør følgende i Innholdsekskluderinger-panelet:
    • Klikk på Beholdningstype, og velg beholdningstypen du vil bruke i videokampanjen.
    • Klikk på Ekskluderte typer og etiketter, og velg hvilke innholdstyper og etiketter for digitalt innhold du vil ekskludere fra videokampanjen.
  8. Opprett en annonsegruppe og en videoannonse. (Du kan hoppe over dette og fullføre dem senere.)
  9. Klikk på Lagre og fortsett.

Angi innholdsekskluderinger når du redigerer videokampanjer

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Kampanjer.
  4. Velg Videokampanjer på Rapporteringsvisninger-raden øverst.
    Merk: Hvis du foretrekker å bruke navigasjonspanelet til venstre, kan du klikke på Endre visningen øverst til venstre i Google Ads-kontoen din.
  5. Klikk på Innstillinger i sidemenyen til venstre.
  6. Klikk på navnet på videokampanjen du vil redigere.
  7. Gjør følgende i Innholdsekskluderinger-panelet:
    • Klikk på Beholdningstype for å velge ønsket beholdningstype i videokampanjen.
    • Klikk på Ekskluderte typer og etiketter, og velg hvilke innholdstyper og etiketter for digitalt innhold du vil ekskludere fra videokampanjen.
  8. Klikk på Lagre.

Angi innstillinger for innholdets egnethet i alle videokampanjer

Det er bare i den nye utgaven av Google Ads du kan bruke innholdsekskluderinger på kontonivå.

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Målgrupper, søkeord og innhold-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Innhold.
  4. Klikk på Innstillinger på fanene øverst.
  5. Klikk på Kontoinnstillinger øverst på siden.
  6. Gjør følgende i Innholdsekskluderinger-panelet:
    • Klikk på Beholdningstype, og velg beholdningstypen du vil bruke i alle videokampanjene i kontoen din.
      Merk: Innholdsekskluderinger kan ikke lenger legges til i nye kampanjer, og de er bare tilgjengelige på kontonivå. Kampanjer som er opprettet før 2022, har fortsatt tilgang til innholdsekskluderinger under «Innholdets egnethet».
    • Klikk på Ekskluderte typer og etiketter for å velge innholdstyper og etiketter for digitalt innhold du vil ekskludere fra videokampanjene dine.
  7. Klikk på Lagre.

Finn ut mer om innholdets egnethet.