Slik får du Google Partners-merket

Bedrifter som blir med i det gratis Google Partners-programmet, kan få status som Google-partner ved å innfri kvalifikasjonskravene. Når en bedrift oppnår partnerstatus, betyr det at den har utvist Google Ads-kompetanse og -ekspertise, oppfylt kravene til Google-annonseforbruk, hatt vekst i både bedrifts- og kundeinntektene og opprettholdt og utvidet kundebasen sin. Med partnerstatus får bedriften tilgang til en rekke fordeler, blant annet Google Partners-merket, som kan vises på nettstedet og i markedsføringsmateriellet til bedriften.

I denne artikkelen kan du lese om kravene for å oppnå status som Google-partner. Du kan også finne ut hvordan du sjekker partnerstatusen til bedriften din, og få svar på vanlige spørsmål om partnerstatusen.

Fordeler

Nedenfor ser du noen av fordelene ved å være Google-partner:

• Google Partners-merket: Det finnes to nivåer av Partners-merker – Google Partners-merket og Premier Google Partners-merket. Du kan vise merket bedriften har fått, på nettstedet, andre nettområder og i markedsføringsmateriell utenfor Internett.
  • Spesialiseringer for bedrifter: Gjennom bedriftsspesialiseringer kan du vise hvilke produktområder bedriften din har ekspertise på.
  • Benytt Googles ressurser: Få invitasjon til utvalgte Google-arrangementer, og få tilgang til forskjellige opplærings- og brukerstøttenivåer.

Finn ut mer om fordelene med å være Google-partner.

Du ser de to merkene nedenfor:

Google Partners-merket Premier Google Partners-merket

Krav til kvalifisering for Partners-merket

Både Partners-merket og Premier Partners-merket viser at Google anerkjenner bedriften din som Google-partner. Premier Partners-merket gis imidlertid til ledende selskaper som har et høyere forbruk, flere sertifiseringer og oppfyller høyere krav til bedriftsresultater.

I tabellen nedenfor ser du hva du må gjøre for å bli vurdert for disse merkene. For å opprettholde en høy standard for programmet evaluerer Google både selskaper som ønsker å motta merket, og selskapet som ønsker å beholde merket.

Kriterier Partners-merket Premier Partners-merket
Sertifisering Én Google Ads-sertifisert bruker som har administrator- eller standardtilgang til bedriftens Google Ads-managerkonto eller -underkontaktkontoer. To Google Ads-sertifiserte brukere som har administrator- eller standardtilgang til bedriftens Google Ads-managerkonto eller -underkontaktkontoer.
Forbruk Innfri forbrukskravet på USD 10 000 i løpet av 90 dager for alle kontoene du administrerer, for å vise at bedriften har en tilfredsstillende omsetning. Innfri et høyere forbrukskrav for alle kontoene du administrerer, for å vise at bedriften har en tilfredsstillende omsetning.
Bedriftsresultater Innfri resultatkravet ved å levere solide tall for annonseinntekter og vekst samt opprettholde kundebasen og få flere kunder. Innfri resultatkravet ved å levere solide tall for annonseinntekter og vekst samt opprettholde kundebasen og få flere kunder.

Du kan lese mer om hvert krav nedenfor.

Sertifisering

Følg fremgangsmåten nedenfor for å sikre at sertifiseringene til brukerne dine telles opp mot merke- og spesialiseringsstatusen til bedriften:

1. Sertifiserte brukere må dele informasjonen sin fra Skillshop.
  2. Brukere som har sertifisert seg med sin personlige e-postadresse, må legge til en e-postadresse tilknyttet bedriften i Skillshop for at sertifiseringen skal kunne tilskrives på riktig måte.
  3. Sertifiserte brukere må ha administrator- eller standardtilgang til bedriftens Google Ads-managerkonto eller -underkontakter.

Hvis du bruker en personlig e-postadresse i Skillshop-kontoen din, må du legge til bedrifts-e-postadressen du bruker for bedriftens managerkonto eller underkontakter, på brukerprofilsiden din i Skillshop. Bruk feltet «Bedriftens e-postadresse». Hvis du bruker bedrifts-e-postadressen din i Skillshop-kontoen, må du kontrollere at det er den samme e-postadressen du bruker for bedriftens managerkonto eller underkontakter.

Dette er sertifiseringskravene:

• Partners-merke: Minst én tilknyttet person må være Google Ads-sertifisert.
  • Premier Partners-merke: Minst to tilknyttede personer må være Google Ads-sertifiserte.

For å bli Google Ads-sertifisert må man bestå sertifiseringstesten. Sertifiseringene som teller opp mot merket, er Google Ads-sertifiseringen i søkeannonsering, Google Ads-sertifiseringen i bannerannonsering, Google Ads-sertifiseringen i videoannonsering og sertifiseringen i Shopping-annonsering. Sertifiseringene er tilgjengelige i Skillshop.

Finn ut mer om hvordan du blir sertifisert

Forbruk

Partners evaluerer Google Ads-managerkontoen til bedriften din for å avgjøre om bedriften oppfyller forbrukskravet.

For å oppfylle forbrukskravet må kriteriene nedenfor være innfridd:

• Bedriften må ha hatt minst USD 10 000 (eller tilsvarende i lokal valuta) i samlet Google-annonseforbruk i løpet av de siste 90 kalenderdagene.

For å få Premier Google Partners-merket må bedrifter kunne vise til høyere forbruksnivåer. Disse forbruksnivåene varierer etter land og markedsområde.

Du kan nå se forbruksbeløpet ditt (i USD) i Partners-kontoen både for Partners-merkene og bedriftens spesialiseringer.

Bedriftsresultater

Partners vurderer Google Ads-managerkontoen til bedriften din for å avgjøre om bedriften oppfyller resultatkravet.

Her ser du de ulike kriteriene vi bruker for å fastslå om bedriften oppfyller kravet:

• økningen i kundeinntekter
  • kundelojaliteten
  • den totale inntektsøkningen
  • økningen i antall annonsører

For å finne bedriftens samlede resultater ser vi på kundekontoene knyttet til managerkontoen din over en periode på 18 måneder. Bedriften må ha minst 12 måneder med forbruksaktivitet i managerkontoen.

Husk at vi bare regner med forbruk fra da kontoen var tilknyttet, noe som spiller inn hvis en kundekonto tilknyttes og fjernes fra managerkontoen for bedriften i løpet av perioden på 18 måneder.

Du kan bidra til å forbedre bedriftens resultater ved å forstå kundenes markedsføringsmål og sørge for at Google Ads-kampanjene deres blir vellykkede, ved å oppnå disse målene.