Retningslinjer for Google Partners-merket

Som en del av anerkjennelsen og belønningene vi gir partnere, får de med partnerstatus og Premier Partner-status tilgang til henholdsvis Google Partners-merket og Premier Partners-merket. Partnere som har fått et av disse merkene, kan bruke det på nettstedet sitt, på andre nettområder og i markedsføringsmateriell for å vise at Google anerkjenner bedriften som å ha oppnådd partnerstatus eller Premier Partner-status. I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan bruke merkene.

Før du begynner

Hvis bedriften din ikke har status som partner eller Premier Partner, kan du finne ut mer om kravene ved å lese artikkelen om hvordan du får status som partner eller Premier Partner.

Retningslinjer

• Google-partnere må overholde retningslinjene for bruk av partnermerker. Hvis du ikke overholder disse retningslinjene, anses det som brudd på vilkårene for bruk av Google Partners.
  • Det er bare bedrifter med partnerstatus eller Premier Partner-status som kan vise det tilhørende merket.
  • Google Partners-merket finnes i to formater. Det ene kan du bruke i nettområder (HTML-kodebiten), mens det andre kan du bruke i visse typer trykt markedsføringsmateriell.

• Du kan ikke vise Partners-merket eller Premier Partners-merket på noen måte som antyder at du har et forhold eller en tilknytning til Google. Merket skal ikke brukes på en måte som indikerer at Google sponser bedriften eller går god for produktene, tjenestene eller informasjonen du tilbyr.
  • Det skal heller ikke brukes på noen måte som med rimelighet kan tolkes som at Google har skrevet det redaksjonelle innholdet ditt, eller at innholdet representerer synet eller oppfatningen til Google eller selskapets ansatte.

Hvis du vil se hvordan du får mest mulig ut av Google Partners- eller Premier Google Partners-merket, kan du laste ned Google Partners-idébok om merkevarebygging for byråer

Hvor skal jeg vise merkene?

Nettsteder

Du kan bare vise Google Partners- eller Premier Partners-merket på nettstedet til bedriften din eller på eventuelle andre nettsteder oppført på bedriftens detaljside. Du må bruke HTML-kodebiten for merket. Hvis du bare bruker merkeelementet som skal brukes til markedsføring, overholder du ikke retningslinjene for merkebruk. Du skal ikke bruke etterligninger av merket på bedriftens nettsted eller de andre nettstedene.

Du skal ikke vise Partners- eller Premier Partners-merket på nettsteder der det forekommer brudd på lover eller forskrifter, eller som på andre måter ikke er i tråd med Googles redaksjonelle retningslinjer.

Du skal ikke vise Partners- eller Premier Partners-merket i noe innhold, for eksempel på nettsteder, som omfatter eller viser følgende:

• seksuelt innhold
  • promotering av gambling
  • salg av tobakk eller alkohol til personer under 21 år

Du skal ikke vise Partners- eller Premier Partners-merket i noe innhold, for eksempel på nettsteder, der det annonseres for SEO-tjenester (søkemotoroptimalisering), uten at du viser en tydelig merknad om at disse SEO-tjenestene verken er godkjent eller anbefales av Google.

Markedsføringsmateriell

Bruk Partners- eller Premier Partners-merket i markedsføringsmateriellet ditt for å vise at du har gjort deg fortjent til partner- eller Premier Partner-status. Du skal ikke etterligne merket på noen som helst måte i materiellet.

Green checkmark, allowed

Her har du noen eksempler på markedsføringsmateriell der du kan bruke merket:

• e-poster
  • presentasjonsmateriell for kunder
  • CV-er
Green checkmark, allowed

Hvis du viser Partners- eller Premier Partners-merket i e-poster eller nettmateriell, må det ha en link til en side med bedriftens offentlige partnerprofil.

Hvordan kan jeg vise merkene?

Utseende

Green checkmark, allowed Du kan endre størrelsen på Partners- eller Premier Partners-merket hvis du vil bruke det i markedsføringsmateriellet ditt, så lenge du bevarer merkets farger og høyde/bredde-forhold.
Green checkmark, allowed Hvis du bruker Partners- eller Premier Partners-merket på en nettside, må du sørge for at avstanden mellom hver side av merket og andre bilder eller tekstelementer på siden tilsvarer minst halvparten av høyden på merket, som beskrevet i merkeveiledningen for Google Partners-programmet.
Green checkmark, allowed Hvis du bruker Partners- eller Premier Partners-merket i annet materiell, må du også ta med din egen merkevare.
Du kan ikke endre, fjerne eller forvrenge Partners- eller Premier Partners-merket.
Du kan ikke oversette merket eller på annen måte lokalisere det til noe annet språk.

Du skal ikke vise Partners- eller Premier Partners-merket som det mest fremtredende elementet i markedsføringsmateriellet ditt (deriblant på nettstedet), og heller ikke på en slik måte at det ser større og mer fremtredende ut enn navnet på eller logoen til bedriften din.

Du skal ikke speile eller ramme inn Google-sider (deriblant siden som vises når noen klikker på Google-logoen eller -søkefeltet).

Generelle retningslinjer

Du kan ikke bruke Partners- eller Premier Partners-merket eller de tilhørende elementene i bedriftens logoer eller app- eller produktikoner.
Du skal ikke sette inn Partners- eller Premier Partners-merket i andre produkter eller kampanjeelementer.
Du skal ikke vise Partners- eller Premier Partners-merket på en måte som – etter Googles eget skjønn – er støtende, misvisende, ærekrenkende, injurierende, nedsettende, uanstendig eller på annen måte upassende for Google.
Du skal ikke vise Partners- eller Premier Partners-merket på fakturaer eller i lignende bedriftsdokumenter.

Linker til beslektet innhold