Ostoskoridatan konversiotietojen sisällyttäminen konversioraportteihin – Määrittäminen ja testaaminen

Kun otat käyttöön ostoskoridatan konversiotietojen sisällyttämisen konversioraportteihin, voit lähettää ostoskoridatasi. Tällöin voit mitata Shopping-mainostesi aikaansaamien tapahtumien määrää sekä tuloja ja voittoja. Jos käytät Google Adsin konversioseurantaa (GACT), voit lähettää myyntikonversioihin liittyvän ostoskoridatan (myydyt tuotteet sekä tuotteiden määrän ja hinnan).

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit määrittää ostoskoridatan konversiotietojen sisällyttämisen konversioraportteihin ja lähettää ostoskoridatan. Lue lisää konversioiden raportoimisesta ostoskoridatan yhteydessä.

Ohjeet

Ostoskoridatan lähettäminen edellyttää Googlen yleisen sivustotagin tai Google Tag Managerin (GTM) käyttöönottoa. Google Analytics (GA) ‑käyttäjät, jotka jo toimittavat ostoskoridataa verkkokauppalaajennusten avulla, voivat siirtyä käyttämään yleistä sivustotagia ja lähettää samat tiedot Google Analyticsiin ja Google Adsin konversioseurantaan.

Google Tag Managerin avulla voit ylläpitää sivustosi tageja helposti. Sinun ei tarvitse lisätä ja päivittää tageja suoraan sivustollasi, vaan voit tehdä sen Google Tag Managerissa. Sen jälkeen Google Tag Manager lisää oikein muotoillut tagit sivustollesi tarpeen mukaan. Lue lisää Google Tag Managerista.

Kun haluat välittää dynaamisesti luotua dataa, kuten tuotetason myyntidataa konversioiden raportoimista varten ostoskoridatan yhteydessä, verkkokehittäjä voi joko asentaa yleisen sivustotagin tai käyttää Google Tag Manageria.

Määritä konversiotapahtuman luokaksi Ostos/Myynti ja sisällytä se konversioihin, jotta voit raportoida konversiot ostoskoridatan kanssa.

Asentaminen yleisen sivustotagin avulla

Vaihe 1: Asenna yleinen sivustotagi

Huom. Jos jo käytät yleistä sivustotagia konversioseurantakoodissasi, siirry vaiheeseen 2.

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta .
  3. Klikkaa avattavaa Mittaustulos-valikkoa ja valitse Konversiot.
  4. Klikkaa konversiotapahtumaa, jota haluat käyttää, tai luo uusi konversiotapahtuma.
  5. Asenna yleinen sivustotagi sivustollesi. Lue lisätietoja konversioseurannan tagin määrittämisestä.

Vaihe 2: Asenna lisäparametrit koodiin

Ostoskoritietojen lähettäminen edellyttää, että asennat koodiin seuraavat lisäparametrit:

Parametri Arvotyyppi Esimerkkiarvo Kuvaus
event_name= "purchase" Merkkijono "Ostos" Vain "Ostos"-tapahtumat luovat ostoskoritietoja.
items Taulukko 29.2*2*P12345** Tämä taulukko sisältää ostettujen tuotteiden hinnat, määrät ja tuotetunnukset.
items.id Merkkijono "P12345" Tämän on vastattava Kauppiasportaalin tuotetunnusta.
items.price Liukuluku '29.2' Yksikön myyntihinta ilman veroja, toimituskuluja ja muita tapahtumatason alennuksia.
items.quantity Kokonaisluku "2" Myytyjen tuotteiden määrä.
discount Liukuluku "10" Kaikkien tapahtumatason alennusten summa. Esimerkki:
  • Ilmainen toimitus
  • Kuponkialennus koko ostoskorista
aw_merchant_id Kokonaisluku "12345" Sen Kauppiasportaalin tunnus, johon tuotteesi on lähetetty
aw_feed_country Merkkijono "US" Siihen syötteeseen liittyvä maa, johon tuotteesi on lähetetty (käytä CLDR-aluekoodeja)
aw_feed_language Merkkijono "FI" Siihen syötteeseen liittyvä kieli, johon tuotteesi on lähetetty (käytä ISO 639-1 ‑kielikoodeja).

Esimerkki määritetystä yleisestä sivustotagista

<!-- Sample Code Conversion -->

<script type="text/javascript">
gtag('event', 'purchase', {
  "send_to": "AW-9999999999/abc123xyz",
  "transaction_id": "017809284",
  "value": 23.07,
  "currency": "USD",
  "discount": 10,
  "aw_merchant_id": 12345,
  "aw_feed_country": "US",
  "aw_feed_language": "EN",
  "items": [
    {
      "id": "P12345",
      "quantity": 2,
      "price": 50
    },
    {
      "id": "P67890",
      "quantity": 1,
      "price": 30.4
    }
  ]
});
/* ]]> */
</script>

Vaihe 3 (valinnainen): Määritä cost_of_goods_sold-syöteattribuutti, niin saat raportteja voittomarginaaleista

Sinun on määritettävä Kauppiasportaali-tuotesyötteessäsi cost_of_goods_sold‑syöteattribuutti, jos haluat saada voittomarginaaleihin liittyviä raportteja. Lue lisää syötteen luomisesta

Cost_of_goods_sold (COGS, myytyjen tuotteiden kustannukset) ilmaisee myymäsi tuotteen hinnan. Google Ads käyttää tätä attribuuttia kunkin tuotteen voittomarginaalin laskemiseen (tulot – COGS = voitto). Jos et halua jakaa tarkkaa dataa tuotteidesi kustannuksista, mutta haluat silti käyttää tätä ominaisuutta, voit lisätä tähän kenttään arvion (voit arvioida esimerkiksi, että COGS on 80 % tuotteen hinnasta kaikilla tietyn luokan tuotteilla).

Voit määrittää COGS-datan kolmella eri tavalla eli

Jos päätät olla määrittämättä cost_of_goods_sold-syöteattribuuttia, raporteissa ei ilmoiteta arvoja joidenkin mittareiden osalta (esimerkiksi COGS ja bruttomarginaali).

Asentaminen Google Tag Managerin avulla

Vaihe 1: Asenna Google Tag Manager

Huom. Jos käytössäsi on jo Google Tag Manager, siirry vaiheeseen 2.

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.

2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta .

3. Klikkaa avattavaa Mittaustulos-valikkoa ja valitse Konversiot.

4. Klikkaa konversiotapahtumaa, jota haluat käyttää, tai luo uusi konversiotapahtuma.

5. Asenna sivustollesi Google Tag Manager. Lue lisää konversioseurannan tagin määrittämisestä.

Vaihe 2: Asenna lisäparametrit koodiin

Lähetä ostoskoritiedot näin:

1. Valitse konversiotagi, johon haluat lähettää ostoskoritiedot.

2. Valitse valintaruutu kohdasta Lisää tuotetason myyntidata.

3. Valitse datalähteeksi joko Datakerros tai JavaScript-muuttujat.

4. Alla olevat muuttujat on lisättävä maksusivulle, jotta niistä voidaan hakea tietoja.

Parametri Arvotyyppi Esimerkkiarvo Kuvaus
event_name= "purchase" Merkkijono "Ostos" Vain "Ostos"-tapahtumat luovat ostoskoritietoja.
items Taulukko 29.2*2*P12345** Tämä taulukko sisältää ostettujen tuotteiden hinnat, määrät ja tuotetunnukset.
items.id Merkkijono "P12345" Tämän on vastattava Kauppiasportaalin tuotetunnusta.
items.price Valuutta "29,2" Yksikön myyntihinta ilman veroja, toimituskuluja ja muita tapahtumatason alennuksia.
items.quantity Kokonaisluku "2" Myytyjen tuotteiden määrä.
discount Kokonaisluku "10" Kaikkien tapahtumatason alennusten summa. Esimerkki:
  • Ilmainen toimitus
  • Kuponkialennus koko ostoskorista
aw_merchant_id Kokonaisluku "12345" Sen Kauppiasportaalin tunnus, johon tuotteesi on lähetetty
aw_feed_country Merkkijono "US" Siihen syötteeseen liittyvä maa, johon tuotteesi on lähetetty (käytä CLDR-aluekoodeja)
aw_feed_language Merkkijono "FI" Siihen syötteeseen liittyvä kieli, johon tuotteesi on lähetetty (käytä ISO 639-1 ‑kielikoodeja).

Datakerrosta käytetään datan väliaikaiseen säilytykseen. Se on rakenteinen muoto, jota Tag Manager voi hyödyntää. Sen avulla voit siirtää dataa verkkosivultasi tai mobiilisovelluksestasi tageihin, triggereihin ja muihin Tag Managerin muuttujiin.

Datakerrosta ei välttämättä tarvitse määrittää, jotta muuttujat voivat hakea tietoja. Tag Manager ‑muuttujat voidaan myös määrittää hakemaan arvot suoraan JavaScript-muuttujista, ensimmäisen osapuolen evästeistä tai DOM:sta. On kuitenkin suositeltavaa, että muuttujat hakevat tietoja suoraan hyvin järjestetystä datakerrosobjektista. Datakerroksen käyttäminen voi vähentää todennäköisyyttä, että data menetetään tahattomien koodimuutosten vuoksi. Lisäksi se voi edistää hyvin järjestetyn ja helposti käytettävän datamallin ylläpitämistä ja helpottaa vianetsintää.

Tässä on esimerkki toteutuksesta datakerroksen kanssa:

<!-- Sample Code datalayer push -->

dataLayer.push({
 "event": 'purchase',
 "transaction_id": "1545c34e-691e-4726-aeda-b798df255e9c",
 "value": 23.07,
 "currency": "USD",
 "tax": 1.24,
 "shipping": 0,
 "discount": 1.50,
 "aw_merchant_id": 12345,
 "aw_feed_country": "US",
 "aw_feed_language": "EN",
 "items": [
   {
     "id": "P12345",
     "quantity": 2,
     "price": 2
   },
   …
]
});

Alla on esimerkki toteutuksesta, jossa on käytetty JavaScript-muuttujia. Huomaa, että sinun on luotava Google Tag Managerissa käyttäjän määrittämä JavaScript-muuttuja, jotta tiedot voidaan hakea.

<!-- Sample Code JavaScript Variables-->

<script type="text/javascript">
transaction_id = "1545c34e-691e-4726-aeda-b798df255e9c";
value = 23.07;
currency = "USD";
tax = 1.24;
shipping = 0;
discount = 1.50;
aw_merchant_id = 12345;
aw_feed_country = "US";
aw_feed_language = "EN";
items = [
 {
   "id": "P12345",
   "quantity": 2,
   "price": 2
 },
 …
];
/* ]]> */
</script>

Vaihe 3 (valinnainen): Määritä cost_of_goods_sold-syöteattribuutti, niin saat raportteja voittomarginaaleista

Sinun on määritettävä Kauppiasportaali-tuotesyötteessäsi cost_of_goods_sold‑syöteattribuutti, jos haluat saada voittomarginaaleihin liittyviä raportteja. Lue lisää syötteen luomisesta.

Cost_of_goods_sold (COGS, myytyjen tuotteiden kustannukset) ilmaisee myymäsi tuotteen kustannukset. Google Ads käyttää tätä attribuuttia kunkin tuotteen voittomarginaalin laskemiseen (tulot – COGS = voitto). Jos et halua jakaa tarkkaa dataa tuotteidesi kustannuksista mutta haluat silti käyttää tätä ominaisuutta, voit lisätä kenttään arvion (voit arvioida esimerkiksi, että COGS on 80 % tuotteen hinnasta kaikilla tietyn luokan tuotteilla).

Voit määrittää COGS-datan kolmella eri tavalla eli

Jos päätät olla määrittämättä cost_of_goods_sold-syöteattribuuttia, raporteissa ei ilmoiteta arvoja joidenkin mittareiden osalta (esimerkiksi COGS ja bruttomarginaali).

Konversioiden testaaminen ostoskoridatan kanssa

Jos voit luoda testitilauksen, selvitä alla olevien ohjeiden avulla, toimiiko parametrien välitys.

1. Tutki sivua Chrome-kehittäjätyökalujen avulla ja varmista, että koodi on optimoitu. Noudata seuraavia ohjeita:
    1. Valitse selainikkunan oikeasta yläkulmasta Chrome-valikko Chrome Menu ja valitse Työkalut > Kehittäjän työkalut.
    2. Klikkaa jotakin sivun elementtiä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Inspect Element. DevTools-ikkuna avautuu Chrome-selaimeen.
  2. Valitse DevTools-ikkunasta Network-välilehti.
  3. Lähetä testitilaus verkkoselaimessa.
  4. Hae konversiosi sisältävää pyyntöä (tee seuraava haku: /conversion). Kyselyn merkkijonoparametrien tulisi sisältää lisäparametreja seuraavan esimerkin mukaisesti:

mid: 12345
fcntr: US
flng: EN
dscnt: 10
bttype: Ostos
item: (50*2*P12345**)(30,4*1*P67890**)

mid = aw_merchant_id
fcntr = aw_feed_country
flng =  aw_feed_language
dscnt = alennus
bttype = tapahtumatyyppi
item = tuotteet (taulukko) eli (item.price * item.quantity * item.id)