Om prisjämförelser för Shopping-annonser (beta)

Prisjämförelser för Shopping-annonser visar ett genomsnitt för andra säljares pris på samma produkter som du säljer. Du får se ett klickviktat genomsnittspris för varje produkt, vilket kan hjälpa dig att förstå vid vilket pris andra annonsörer lyckas få användare att klicka på en viss produkt.

I den här artikeln beskriver vi hur prisjämförelser för Shopping-annonser fungerar.

Fördelar

Rapporter med prisjämförelser kan vara användbara när du fattar beslut om följande:

• Budgivning: Identifiera produkter vars priser är konkurrenskraftiga och anpassa dina bud därefter. Alternativt kan du lägga lägre bud på produkter med ett mindre konkurrenskraftigt pris. Kombinera strategier genom att sätta attraktiva priser och höja buden för populära produkter.
  • Diagnostik: Förstå förändringar i resultatet som orsakas av prisändringar eller förändringar i konkurrensmiljön.
  • Sortiment: Fatta välgrundade sortimentsbeslut genom att förstå efterfrågan vid olika prisnivåer.
  • Prissättning: Förstå hur ditt pris står sig jämfört med andra säljare för att fatta bättre prisbeslut.

Så fungerar det

Det finns tre mätvärden för att hjälpa dig att göra prisjämförelser:

• Genomsnittligt produktpris: Genomsnittspriset för en produkt när din annons visades eller var konkurrenskraftig i en auktion.
    Jämförelsepris för produkt: Det genomsnittliga klickvägda priset för en produkt hos alla säljare som annonserar produkten med Shopping-annonser. Exempel:
Säljare Produktpris Klick (under de senaste sju dagarna)
Säljare A 1 000 kr 9
Säljare B 1 200 1
Säljare C 1 250 0

Jämförelsepris för produkt = (1 000 × 9 + 1 200 × 1 + 1 250 × 0) ÷ 10 klick = 1 020.

• Prisskillnad för jämförelseprodukt: Den procentuella skillnaden mellan det genomsnittliga priset på produkten och motsvarande jämförelsepris. För produktgrupper viktas prisskillnaden utifrån produktens trafikpotential. Mer populära produkter väger tyngre än mindre populära produkter.

För att hitta underlag till ditt jämförelsepris använder du standardfunktionerna för Google Ads-rapporter. När du söker efter kolumner hittar du Genomsnittligt produktpris under Shopping och Pris på jämförelseprodukt och Prisskillnad för jämförelseprodukt under Konkurrensstatistik. Du kan jämföra jämförelsepriset med annan resultatstatistik för avancerad rapportering.