Om prisbenchmarking for Shopping-annoncer (beta)

Prisbenchmarking for Shopping-annoncer viser dig, hvordan andre sælgere i gennemsnit prissætter de samme produkter som dem, du sælger. Du får vist en klikvægtet gennemsnitspris for hver produkt, så du kan se, hvilken pris der benyttes af annoncører, som opnår klik på det aktuelle produkt.

I denne artikel kan du læse om, hvordan prisbenchmarking for Shopping-annoncer fungerer.

Fordele

Rapportering om prisbenchmarking kan være nyttig, når du træffer beslutninger om følgende:

• Budgivning: Find frem til de produkter, der er konkurrencedygtige med hensyn til pris, og juster dine bud i henhold hertil. Du kan også vælge at sænke dine bud for produkter, der er mindre konkurrencedygtige med hensyn til pris. Du kan kombinere strategierne ved at angive konkurrencedygtige priser og hæve buddene for populære produkter.
  • Diagnostik: Få indsigt i effektivitetsændringer over tid som følge af prisændringer eller ændrede konkurrenceforhold.
  • Sortiment: Træf velovervejede beslutninger med hensyn til sortiment i kraft af indsigt i efterspørgslen på forskellige prispunkter.
  • Prissætning: Træf velovervejede beslutninger med hensyn til prissætning i kraft af en sammenligning af dit prisniveau og andre sælgeres prisniveau.

Sådan fungerer det

Der er tre metrics, du kan bruge som en hjælp i forbindelse med prisbenchmarking:

• Gennemsnitlig produktpris: Dette var gennemsnitsprisen for et produkt, da din annonce blev vist, eller da din annonce var konkurrencedygtig i en auktion.
    Benchmarkpris på produkt: Dette er gennemsnitsprisen vægtet ud fra antal klik for et produkt på tværs af alle sælgere, der annoncerer for det pågældende produkt ved hjælp af Shopping-annoncer. Eksempel:
Sælger Produktpris Antal klik (inden for de seneste syv dage)
Sælger A 1000 DKK 9
Sælger B 1200 DKK 1
Sælger C 1250 DKK 0

Benchmarkpris på produkt = (1000 DKK x 9 + 1200 DKK x 1 + 1250 DKK x 0) divideret med 10 klik = 1020 DKK.

• Forskel af benchmarkpris på produkt: Dette er den procentvise forskel på dit produkts gennemsnitspris og den tilhørende benchmarkpris. For produktgrupper vægtes prisforskellen ud fra dit produkts trafikpotentiale. Mere populære produkter vægtes højere end mindre populære produkter.

Når du skal finde data om din benchmarkpris, skal du bruge standardfunktionerne til rapportering i Google Ads. Når du søger efter kolonner, finder du Gennemsnitlig produktpris under "Shopping" og Benchmarkpris på produkt og Forskel mellem benchmarkpris på produkt under "Konkurrencerelaterede metrics". Du kan gøre rapporteringen mere avanceret ved at sammenligne resultaterne af din prissammenligning med andre effektivitetsrelaterede metrics.