Mäta annonsinteraktioner på sidor med Google som värd

Från och med 31 oktober 2018 är endast en liten grupp klickmätningsleverantörer godkända för att mäta specifika annonsinteraktionshändelser på egendomar med Google som värd. Detta gäller framhävda Shopping-annonser, annonser för lokala butikslager (LIA) och modellbaserade bilannonser. För att se till att dina annonser inte visas utan mätning har Google Ads-teamet pausat alla annonsgrupper som gör tredjepartsanrop till obehöriga leverantörer.

Såvida ditt konto inte godkänts för att fortsätta att visa de berörda annonserna pausas redan skapade annonser så att de inte visas utan mätning.

Läs mer om hur du mäter annonsinteraktioner på sidor med Google som värd med hjälp av klickmätningsleverantörer

Den här artikeln beskriver Googles policyer när det gäller användningen av klickmätningsleverantörer för betalda annonsinteraktioner i framhävda Shopping-annonser, annonser för lokala butikslager och modellbaserade bilannonser

Annonsinteraktioner för dessa specifika annonstyper inkluderar klick på din webbplats samt följande:

Annonstyp Interaktionshändelse
Framhävda Shopping-annonser När en användare utökar en annons och ägnar tio sekunder åt annonsen eller klickar innan det har gått tio sekunder räknas det som ett engagemang.
Annonser för lokala butikslager Om du använder ett lokalt skyltfönster med Google som värd är det när användaren klickar på din annons för lokala butikslager och dirigeras till en webbsida med Google som värd.
Modellbaserade bilannonser

Om användaren utför två eller flera svep i galleriet så att den tredje bilden i galleriet visas, registreras det som ett avsiktligt svep.

Du kan använda en klickmätningsleverantör för att mäta annonsinteraktionshändelser, inklusive klick med hjälp av spårningsmallar

Godkända klickmätningsleverantörer

Från och med 31 oktober 2018 gäller följande:

• Om du anlitar en av de godkända klickmätningsleverantörerna använder Google spårningsmallen för annonsinteraktioner som sker på webbsidor med Google som värd, inklusive klick på din webbplats. Det innebär att du kan mäta både klick på din webbplats och de betalda annonsinteraktionerna på sidan med Google som värd.
  • Om du använder en klickmätningsleverantör som inte är godkänd av Google tillämpar Google bara spårningsmallen för klick på din webbplats. Det betyder att du inte kan mäta andra betalade interaktioner på sidor med Google som värd. Du kan dock fortfarande mäta klick externt med dessa leverantörer.

Kenshoo och Marin har godkänts för att mäta händelseinteraktionen för framhävda Shopping-annonser, annonser för lokala butikslager och modellbaserade bilannonser, tillsammans med Search Ads 360 (tidigare DoubleClick Search).

Obs! Listan över godkända klickmätningsleverantörer gäller endast annonsinteraktionshändelser och inte klick. Om du bara vill mäta klick kan du göra det med vilken klickmätningsleverantör som helst med hjälp av en spårningsmall.