Visa butiksrapporten

I butiksrapporten kan du se hur många besök du får på var och en av dina fysiska platser och se information om konverteringar från butiksspecifika åtgärder, som telefonsamtal, webbplatsbesök, hämtningar av vägbeskrivningar och annat. Med hjälp av den här informationen kan du omfördela budgeten för att förbättra resultatet för butiker som det går bra för eller hjälpa butiker som behöver mer stöd.

I den här artikeln beskriver vi butiksrapporten och hur du använder den. Läs mer om andra typer av platsbaserade rapporter i Om hur du mäter geografiska resultat.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Insikter och rapporter i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Butiker.
    • Valfritt: Du kan lägga till och ta bort kolumner i rapporten genom att klicka på kolumnikonen En bild på kolumnikonen i Google Ads högst upp till höger i tabellen. Läs mer om anpassade kolumner

Tillgångar uppgraderas för att möjliggöra nya funktioner och göra det enklare att skapa och hantera tillgångar. När en tillgång har uppgraderats i ett konto visas tidigare data om butiker på rapportredigerarfliken i stället för i butiksrapporten.

Om resultaten

När du öppnar butiksrapporten ser du en rad lokala åtgärder och butiksbesök som standard. Vissa av konverteringarna är direkta resultat av exponeringarna av samma plats på raden. Övriga konverteringar kan vara resultat av exponeringar av andra platser (när de är nära platsen på raden). Mätvärdena i rapporten motsvarar alla konverteringar för varje plats, även om den lokala åtgärden inte ingår i kolumnen Konverteringar som används av Smart Bidding.

Följande kolumner visas som standard:

Kolumnnamn Beskrivning
Lokal räckvidd (exponeringar) Antalet gånger en butiks platsbaserade annons visades. Dessa exponeringar är inte nödvändigtvis de som leder till konverteringar på samma rad (till exempel besök i butik). När vissa butiker ligger för nära varandra är det mycket troligt att kunder ser en exponering för butik A men konverterar hos butik B (till exempel i form av ett besök).
Samtalsklick Antalet gånger någon klickade på knappen Ring för att ringa en butik under eller efter att ha klickat på din annons. Värdet visar inte huruvida samtalen kopplades fram eller hur länge de varade.
Vägbeskrivning Antalet gånger någon klickade på knappen Hämta vägbeskrivningar för att hitta till en butik efter att ha klickat på din annons.
Webbplatsbesök

Antalet gånger någon leddes till en butiks webbadress efter att ha klickat på din annons.

Obs! Webbadressen avser den webbadress som butiken tillhandahöll för att visa platsbaserad information (till exempel sidan med platsinformation), inte annonsens webbadress.

Butiksbesök Antalet gånger någon besökte en butik efter att ha klickat på din annons.

Andra kolumner som avser lokala åtgärder och butiksbesök och som du kan lägga till i rapporten:

Kolumnnamn Beskrivning
Meny Antalet gånger någon klickade på en länk för att se en butiks meny efter att ha klickat på din annons.
Meny (visningsbaserat) Antalet gånger någon klickade på en länk för att se en butiks meny efter att ha tittat på din annons.
Beställningar Antalet gånger någon klickade på knappen Beställ för att göra en beställning efter att ha klickat på din annons.
Beställningar (visningsbaserat) Antalet gånger någon klickade på knappen Beställ för att göra en beställning efter att ha tittat på din annons.
Klick för att ringa (visningsbaserat) Antalet gånger någon klickade på knappen Ring för att ringa en butik efter att ha tittat på din annons. Värdet visar inte huruvida samtalen kopplades fram eller hur länge de varade.
Vägbeskrivning (visningsbaserat) Antalet gånger någon klickade på knappen Hämta vägbeskrivningar för att hitta till en butik efter att ha tittat på din annons.
Webbplatsbesök (visningsbaserat)

Antalet gånger någon leddes till en butiks webbadress efter att ha tittat på din annons.

Obs! Webbadressen avser den webbadress som butiken tillhandahöll för att visa platsbaserad information (till exempel sidan med platsinformation), inte annonsens webbadress.

Övriga interaktioner Antalet övriga konverteringar (till exempel att publicera en recension eller spara en butiksadress) som skedde efter att någon klickade på din annons.
Övriga interaktioner (visningsbaserat) Antalet övriga konverteringar (till exempel att publicera en recension eller spara en butiksadress) som skedde efter att någon tittade på din annons.
Besök i butik (visningsbaserat) Antalet gånger någon besökte din butik efter att ha tittat på din annons.
Obs! Om du vill se statistik om alla inaktuella versioner av platserna kan du klicka på trepunktersmenyn 3 dot icon och välja Visa borttagna. Sammanräkningarna i butiksrapporten motsvarar inte alltid sammanräkningarna på kampanjnivå, eftersom värden från borttagna platser inte visas som standard.

Attribution

Längs vägen till en konvertering kan användare göra flera sökningar och klicka på flera annonser från samma annonsör. Med attributionsmodeller kan du välja vilket konverteringsvärde du vill tillskriva varje klick. Du kan tillskriva värdet det första klicket, det senaste klicket eller en kombination av flera klick.

Lokala åtgärder tillskrivs med hjälp av modellen Senaste klick. Läs mer om attributionsmodeller