Om konverteringar från lokala åtgärder

Obs! Om du redan använder konverteringsspårning för butiksbesök kanske du inte behöver använda konverteringar för lokala åtgärder. Kontot börjar automatiskt rapportera dem om du uppfyller kriterierna för konverteringar från butiksbesök. Om antalet konverteringar från butiksbesök är lågt, eller om du inte mäter besök i butik, ger konverteringar för lokala åtgärder dig relevanta rapporter om kampanjresultat.

Konverteringar för lokala åtgärder räknas när användare slutför en åtgärd som är specifik för en annonsörs fysiska plats (som en butik) under tiden som de interagerar med en annons för den annonsören eller efteråt. Eftersom lokala konverteringsåtgärder sker i Googles produkter och tjänster (till exempel Google Maps) definieras lokala konverteringsåtgärder automatiskt av Google Ads. Data för lokala konverteringsåtgärder sammanställs och anonymiseras. Lokala konverteringsåtgärder är bara tillgängliga för vissa annonsörer. De är till exempel inte tillgängliga för annonsörer med känsliga platskategorier relaterade till hälso- och sjukvård, religion, sexuellt innehåll och barn.

Om ditt konto registrerar konverteringar som är kopplade till dessa lokala åtgärder ser du dem i tabellen Konverteringsåtgärder tillsammans med andra konverteringsåtgärder du har definierat. Du kan även visa dessa i alla dina Google Ads-rapporter genom att segmentera kolumnen Alla konverteringar efter konverteringsåtgärd. Som standard tas konverteringar som är kopplade till lokala åtgärder inte med i kolumnen Konverteringar.

Se följande tabell för konverteringar för lokala åtgärder:

Konvertering Beskrivning
Samtalsklick Klick på knappen Ring i en platsbaserad Google-annons eller tjänst efter en annonsinteraktion.
Lokala åtgärder – vägbeskrivningar Klick på knappen Hämta vägbeskrivning i en platsbaserad Google-annons eller tjänst efter en annonsinteraktion.
Lokala åtgärder – webbplatsbesök Klick på webbplatslänken i en platsbaserad Google-annons eller tjänst efter en annonsinteraktion.
Lokala åtgärder – andra engagemang Klick på andra spårade användaråtgärder (till exempel: dela plats, spara osv.) i en platsbaserad Google-annons eller tjänst efter en annonsinteraktion.
Lokala åtgärder – beställningar (Vertikalspecifikt) Klick på beställningsknappen i en platsbaserad Google-annons eller tjänst efter en annonsinteraktion.
Lokala åtgärder – menyvisningar (Vertikalspecifikt) Klick på menylänken i en platsbaserad Google-annons eller tjänst efter en annonsinteraktion.