Om konverteringar från lokala åtgärder

Obs! Om du redan använder konverteringsspårning för butiksbesök kanske du inte behöver använda konverteringar från lokala åtgärder. Ditt konto börjar automatiskt rapportera dem om du uppfyller kriterierna för konverteringar från butiksbesök. Om antalet konverteringar från butiksbesök är lågt eller om du inte mäter butiksbesök får du relevanta rapporter om ditt kampanjresultat om du mäter konverteringar från lokala åtgärder.

Konverteringsmål för lokala åtgärder stöds i Performance Max för att förbättra dina offlinekonverteringar i både Performance Max för butiksmål-kampanjer och kampanjer med mål för alla kanaler.

Konverteringar från lokala åtgärder räknas när människor utför en åtgärd som är specifik för en annonsörs fysiska plats (som en butik) under tiden då de interagerar med en annons från den annonsören eller efteråt. Eftersom konverteringar från lokala åtgärder sker i Googles produkter och tjänster (till exempel Google Maps) definieras de automatiskt av Google Ads. Data om konverteringar från lokala åtgärder visas sammanställda. Konverteringar från lokala åtgärder är bara tillgängliga för vissa annonsörer. De är till exempel inte tillgängliga för annonsörer med känsliga platskategorier relaterade till hälso- och sjukvård, religion, sexuellt innehåll och barn.

Om ditt konto registrerar konverteringar som är kopplade till dessa lokala åtgärder hittar du dem i tabellen Konverteringsåtgärder tillsammans med andra konverteringsåtgärder du har definierat. Du kan även se dem i alla dina Google Ads-rapporter genom att segmentera kolumnen Alla konverteringar efter konverteringsåtgärd. Som standard tas konverteringar kopplade till lokala åtgärder inte med i kolumnen Konverteringar. Läs mer om standardkonverteringsmål på kontonivå

Se följande tabell för konverteringar från lokala åtgärder:

Konvertering Beskrivning
Samtalsklick Klick på samtalsknappen en platsbaserad Google-annons eller tjänst efter en annonsinteraktion
Lokala åtgärder – vägbeskrivningar Klick på knappen Hämta vägbeskrivning i en platsbaserad Google-annons eller tjänst efter en annonsinteraktion
Lokala åtgärder – webbplatsbesök Klick på webbplatslänken i en platsbaserad Google-annons eller tjänst efter en annonsinteraktion
Lokala åtgärder – andra engagemang Klick på andra spårade användaråtgärder (till exempel dela plats, spara) i en platsbaserad Google-annons eller tjänst efter en annonsinteraktion
Lokala åtgärder – beställningar (Vertikalspecifikt) Klick på beställningsknappen i en platsbaserad Google-annons eller tjänst efter en annonsinteraktion
Lokala åtgärder – menyvisningar (Vertikalspecifikt) Klick på menylänken i en platsbaserad Google-annons eller tjänst efter en annonsinteraktion