Om lokala konverteringsåtgärder

Lokala konverteringsåtgärder räknas när användare slutför en åtgärd som är specifik för en annonsörs fysiska plats (som en butik) under tiden som de interagerar med en annons för den annonsören eller efteråt. Eftersom lokala konverteringsåtgärder sker i Googles produkter och tjänster (till exempel Google Maps) definieras lokala konverteringsåtgärder automatiskt av Google Ads. Data för lokala konverteringsåtgärder sammanställs och anonymiseras. Lokala konverteringsåtgärder är bara tillgängliga för vissa annonsörer. De är till exempel inte tillgängliga för annonsörer med känsliga platskategorier relaterade till hälso- och sjukvård, religion, barnförbjudet innehåll och barn.

Om ditt konto registrerar konverteringar som är kopplade till dessa lokala åtgärder ser du dem i tabellen Konverteringsåtgärder tillsammans med andra konverteringsåtgärder du har definierat. Du kan även visa dessa i alla dina Google Ads-rapporter genom att segmentera kolumnen Alla konverteringar efter konverteringsåtgärd. Som standard tas konverteringar som är kopplade till lokala konverteringsåtgärder inte med i kolumnen Konverteringar.

Det här är de sex lokala åtgärderna:

1. Klick för att ringa: Klick på knappen Ring i en platsbaserad Google-annons eller tjänst efter en annonsinteraktion.
  2. Lokala åtgärder – Vägbeskrivning: Klick på knappen Hämta vägbeskrivning i en platsbaserad Google-annons eller tjänst efter en annonsinteraktion.
  3. Lokala åtgärder – Webbplatsbesök: Klick på webbplatsens länk i en platsbaserad Google-annons eller tjänst efter en annonsinteraktion.
  4. Lokala åtgärder – Övriga interaktioner: Klick på andra spårade användaråtgärder (till exempel: dela plats, spara osv.) i en platsbaserad Google-annons eller tjänst efter en annonsinteraktion.
  5. Lokala åtgärder – Beställningar: (Vertikalspecifika) Klick på beställningsknappen i en platsbaserad Google-annons eller tjänst efter en annonsinteraktion.
  6. Lokala åtgärder – Menyvisningar: (Vertikalspecifika) Klick på menylänken i en platsbaserad Google-annons eller tjänst efter en annonsinteraktion.