Paikallisen toiminnan konversiot

Huom. Jos käytät jo kaupassa käyntien konversioseurantaa, sinun ei välttämättä tarvitse käyttää paikallisen toiminnan konversioita. Niiden raportointi alkaa tililläsi automaattisesti, jos täytät käynti kaupassa ‑konversioihin liittyvät ehdot. Jos käynti kaupassa ‑konversioidesi määrä on alhainen tai et mittaa kaupassa käyntejä, paikallisen toiminnan konversiot soveltuvat kampanjoidesi tulosten raportointiin.

Paikallisen toiminnan konversio lasketaan aina, kun käyttäjä reagoi mainostajan tiettyä fyysistä sijaintia (kuten kauppaa) koskevaan mainokseen joko mainosta katsoessaan tai sen jälkeen. Paikallinen toiminta määritetään Google Adsissa automaattisesti, koska paikallisen toiminnan konversiot tapahtuvat aina Googlen tuotteissa ja palveluissa (esim. Google Mapsissa). Paikallisen toiminnan konversioita koskeva data on yhdistettyä ja anonyymiä. Paikallisen toiminnan konversiot ovat vain tiettyjen mainostajien käytettävissä. Niitä eivät voi käyttää sellaiset mainostajat, joiden toimipaikkojen sijainnit liittyvät arkaluontoisiin mainosluokkiin, kuten terveydenhuoltoon, uskontoon, vain aikuisille suunnattuun sisältöön tai lapsiin.

Jos tilillesi tallennetaan paikallisen toiminnan konversioita, näet ne Konversiotapahtumat-taulukossa muiden valitsemiesi konversiotapahtumien kanssa. Voit katsella tapahtumia myös kaikista Google Ads ‑raporteistasi segmentoimalla Kaikki konversiot ‑sarakkeen konversiotapahtuman mukaan. Paikallisen toiminnan konversioita ei oletuksena sisällytetä Konversiot-sarakkeeseen.

Seuraavassa taulukossa esitellään paikallisen toiminnan konversiot.

Konversio Kuvaus
Soitto klikkaamalla Soittopainikkeen klikkaukset Googlen sijaintiin perustuvassa mainoksessa tai palvelussa mainokseen reagoinnin jälkeen
Paikallinen toiminta – reittiohjeet Reittiohjepainikkeen klikkaukset Googlen sijaintiin perustuvassa mainoksessa tai palvelussa mainokseen reagoinnin jälkeen
Paikallinen toiminta – käynnit verkkosivustolla Sivustolinkin klikkaukset Googlen sijaintiin perustuvassa mainoksessa tai palvelussa mainokseen reagoinnin jälkeen
Paikallinen toiminta – muu aktivoituminen Muu seurattu käyttäjien toiminta (esimerkiksi sijainnin jakaminen ja tallentaminen) Googlen sijaintiin perustuvassa mainoksessa tai palvelussa mainokseen reagoinnin jälkeen
Paikallinen toiminta – tilaukset (Alakohtainen) Tilauspainikkeen klikkaukset Googlen sijaintiin perustuvassa mainoksessa tai palvelussa mainokseen reagoinnin jälkeen
Paikallinen toiminta – ruokalistan katselut (Alakohtainen) Ruokalistalinkin klikkaukset Googlen sijaintiin perustuvassa mainoksessa tai palvelussa mainokseen reagoinnin jälkeen