Tietoja selityksistä

Selityksistä saat tietoa Google Ads ‑tilisi tuloksissa tapahtuneista merkittävistä muutoksista. Kun huomaat merkittävän muutoksen Haku- tai Sovelluskampanjan tai haku- tai sovellusmainosryhmän tuloksissa, voit selvittää muutoksen syyn nopeasti selitysten avulla.

Tällä hetkellä selitykset ovat käytettävissä
  • Hakukampanjoissa, joissa käytetään Manuaalinen CPC-, Tehostettu klikkauskohtainen hinta-, CPA-tavoite-, Maksimoi konversiot- tai Maksimoi klikkaukset ‑hintatarjouksia
  • Sovelluskampanjoissa, joissa käytetään CPA-tavoite-hintatarjouksia.

Edut

• Säästä aikaa: Selvitä muutamalla klikkauksella, miksi tilisi tulokset ovat muuttuneet.
  • Kaikki yhdessä paikassa: Ei enää eri raporttien, muistilistojen tai muiden työkalujen vertailua. Vertaat vain kahta ajanjaksoa, jolloin näet merkittävien muutosten selitykset, jos niitä on saatavilla.
  • Selvitä tarkat syyt: Tarkemman ja kattavamman näkymän avulla voit selvittää, mistä muutokset kampanjoiden tai mainosryhmien tuloksissa voivat johtua.

Selitystyypit

Selityksistä saat lisätietoja siitä, miten seuraavat tekijät ovat saattaneet vaikuttaa kampanjan tai mainosryhmän tuloksiin:

• Sisällön muutokset: Tämä kertoo, miten Sovelluskampanjoidesi mainoksissa käytettyjen sisältökohteiden lisääminen tai poistaminen vaikuttaa tuloksiisi.
  • Hintatarjousmuutokset: Tämä kertoo, miten hintatarjousten muutokset ovat saattaneet vaikuttaa siihen, missä ja kuinka usein mainoksesi ovat näkyneet.
  • Hintatarjousstrategian tavoitteen muutokset: Tämä kertoo, miten mainosryhmä-, kampanja- tai portfoliotason tavoitteen muutokset ovat saattaneet vaikuttaa tuloksiisi.
  • Hintatarjousrajojen muutokset: Tämä kertoo, miten hintatarjousrajojen asettaminen tai muuttaminen vaikuttaa hintatarjousten automaattiseen optimointiin. Hintatarjousrajat voivat estää Google Adsia muokkaamasta hintatarjouksia siten, että summat vastaavat tavoitettasi mahdollisimman hyvin.
  • Hintatarjousstrategian muutokset: Tämä kertoo, miten strategian tyypin tai portfolion muutokset saattavat vaikuttaa tuloksiisi. Jokainen automaattinen hintatarjousstrategia on suunniteltu siten, että voit saavuttaa sen avulla tietyn yrityksesi kannalta tärkeän tavoitteen.
  • Hintatarjousten muokkausten muutokset: Tämä kertoo, miten laitteen hintatarjouksen, sijaintiin perustuvan hintatarjouksen, demografisen hintatarjouksen ja tietylle yleisölle suunnatun hintatarjouksen muokkaukset ovat saattaneet vaikuttaa tuloksiisi.
  • Budjetin muutokset: Tämä kertoo, miten budjetin muutokset ovat saattaneet vaikuttaa mainostesi saamien klikkausten ja näyttökertojen määrään.
  • Budjetin jakaminen: Tämä ilmaisee, kuinka budjetin jakaminen useiden eri kohteiden (kuten mainosryhmien) kesken on saattanut vaikuttaa muiden kohteiden kehitykseen.
  • Budjetin käyttönopeus: Tämä kertoo, miten keskimääräisen klikkauskohtaisen hinnan (CPC) muutokset ovat saattaneet aiheuttaa budjetin kulumisen loppuun tavallista nopeammin tai hitaammin.
  • Konversiot: Tämä kertoo, miten konversiotapahtumien tilojen tai asetusten muutokset ovat saattaneet vaikuttaa konversioiden määrään. Selitykset sisältävät dataa myös konversioviiveestä ja tagien käynnistystiheydestä, jotta voit selvittää helpommin tulosmuutosten syyt.
  • Hyväksyttävyys: Tämä kertoo eri tekijöiden mahdollisen vaikutuksen siihen, kuinka usein mainoksesi täyttivät liikenteen saamisen ehdot (näitä tekijöitä ovat esimerkiksi budjetin kuluminen loppuun tai kampanjan tai mainosryhmän keskeyttäminen, kun kaikki mainosryhmän mainokset on hylätty).
  • Optimointitavoitteet: Tämä kertoo, miten Sovelluskampanjoiden optimointitavoitteiden muuttaminen (esim. asennusten vaihtaminen sovelluksessa tehtyihin valintoihin) saattaa vaikuttaa tuloksiin.
  • Kohdistusmuutokset: Tämä kertoo, miten aluekohdistuksen, avainsanakohdistuksen ja avainsanan tilan muutokset sekä yleisön lisääminen tai poistaminen saattavat vaikuttaa tuloksiisi.
  • Huutokauppakilpailut ja suosio haussa: Tämä kertoo, miten hakujen määrän muutokset hakukumppaneiden sivustoilla tai hakukumppaneiden käyttöönotto tai käytöstä poistaminen saattavat vaikuttaa tuloksiisi.
  • Muutoshistoria: Tämä kertoo, miten tilillesi tehdyt muutokset ovat saattaneet vaikuttaa tilin tuloksiin.

Selitysten katsominen tilillä

Et näe selityksiä, jos valitsemasi ajanjakso sisältää meneillään olevan päivän, koska kyseiseltä päivältä saattaa tulla vielä lisää dataa.

Selitysten katsominen

Näet oletuksena selitykset, joissa valitsemaasi ajanjaksoa verrataan edelliseen samanpituiseen jaksoon:

1. Siirry kampanjan tai mainosryhmien sivulle.
  2. Vie hiiri datataulukossa niiden arvojen päälle, jotka näkyvät sinisenä ja joiden alla on katkoviiva $1,193.60.
  3. Näet, miten arvo on muuttunut edelliseen jaksoon verrattuna.
    Jos valitsit ajanjaksoksi esimerkiksi 7 viime päivää, selityksissä kerrotaan, miten tuloksesi ovat muuttuneet edellisviikosta.
  4. Klikkaa Näytä selitys, niin näet, mikä on aiheuttanut muutoksen.

Selitysten hakeminen muokatuille ajanjaksoille

Jos haluat verrata kahta muokattua ajanjaksoa, valitse ne ajanjakson valitsimella:

1. Klikkaa näytön oikeasta yläkulmasta ajanjakson vierestä alanuolta.Date range drop down menu
  2. Ota Vertaa-toiminto käyttöön ja valitse sen alta Edellinen jakso.
  3. Valitse ajanjakso. Varmista, että jaksot ovat samanpituisia ja peräkkäisiä. Muutoin selitykset eivät näy.
  4. Klikkaa Käytä.

Tulosmittarisarakkeissa näkyy numeroiden alapuolella prosentuaalinen muutos.

Merkittävät muutokset on korostettu sinisellä, ja niihin on lisätty selitys.

Miksi suositukset eivät välttämättä näy?

• Selitykset ovat käytettävissä vain Hakukampanjoissa, joissa käytetään manuaalisia hintatarjouksia, tehostettua klikkauskohtaista hintaa tai CPA-tavoitetta, sekä Sovelluskampanjoissa, joissa käytetään CPA-tavoitetta. Et näe selityksiä Haku+-, Display-, Video- tai Shopping-kampanjoissa etkä Dynaamisissa hakumainoskampanjoissa.
  • Selitykset tulevat näkyviin vain, jos määrää ja muutosta koskevat rajat täyttyvät.
  • Selitykset ovat saatavilla vain 90 viime päivän aikana kertyneelle datalle. Prosentuaalinen muutos pysyy näkyvissä 90 päivän jälkeenkin, mutta selitysikkuna ei näy.
  • Selitykset näkyvät vain, jos vertailujaksot ovat peräkkäisiä ja keskenään yhtä pitkiä.

Selitykset ovat käytettävissä seuraavien mittareiden yhteydessä:

Kampanjatyyppi Hintatarjousstrategia Tuetut mittarit
Haku Manuaalinen klikkauskohtainen hinta ja tehostettu klikkauskohtainen hinta Klikkaukset, hinta, impressiot ja konversiot
Haku Maksimoi klikkaukset Klikkaukset ja hinta
Haku Maksimoi konversiot Hinta ja konversiot
Haku CPA-tavoite Hinta ja konversiot
Sovellus CPA-tavoite Hinta, asennukset ja sovelluksessa tehdyt valinnat