Tietoja selityksistä (beta)

Selitysten avulla saat selkeän käsityksen suurista muutoksista Google Ads ‑tilisi kehityksessä. Kun huomaat merkittävän muutoksen Hakukampanjan tai ‑mainosryhmän kehityksessä, saat selitysten avulla nopeasti selville, mikä aiheutti muutoksen.

Selityksistä saat lisätietoja siitä, miten seuraavat tekijät ovat saattaneet vaikuttaa kampanjan tai mainosryhmän kehitykseen:

• Hintatarjousten muutokset: Tämä ilmaisee, miten hintatarjousten muutokset ovat saattaneet vaikuttaa siihen, missä ja kuinka usein mainoksiasi näytetään.
  • Hintatarjouksen muokkausten muutokset: Tämä ilmaisee, miten laitteen hintatarjouksen, sijaintiin perustuvan hintatarjouksen, demografisen hintatarjouksen ja tietylle yleisölle suunnatun hintatarjouksen muokkaukseen tehdyt muutokset ovat saattaneet vaikuttaa kehitykseen.
  • Budjetin muutokset: Tämä kertoo, miten budjetin muutokset ovat saattaneet vaikuttaa mainostesi saamien klikkausten ja näyttökertojen määrään.
  • Budjetin jakaminen: Tämä ilmaisee, miten budjetin jakaminen useiden eri kohteiden (kuten mainosryhmien) kesken on saattanut vaikuttaa muiden kohteiden kehitykseen.
  • Budjetin käyttönopeus: Tämä ilmaisee, miten keskimääräisen klikkauskohtaisen hinnan (CPC) muutokset ovat saattaneet aiheuttaa budjetin kulumisen loppuun tavallista nopeammin tai hitaammin.
  • Kelpoisuus: Tämä näyttää eri tekijöiden mahdollisen vaikutuksen siihen, kuinka usein mainokset olivat kelvollisia saamaan liikennettä (näitä tekijöitä ovat esimerkiksi budjetin kuluminen loppuun tai kampanjan tai mainosryhmän keskeyttäminen, kun kaikki mainosryhmän mainokset on hylätty).
  • Muutoshistoria: Tämä ilmaisee, miten tilin muutokset ovat vaikuttaneet tilin kehitykseen.
  • Kohdistuksen muutokset: Tämä näyttää, miten aluekohdistuksen, avainsanakohdistuksen ja avainsanan tilan muutokset tai yleisön lisääminen tai poistaminen saattavat vaikuttaa kehitykseen.
  • Huutokauppakilpailut ja kiinnostus haussa: Tämä ilmaisee, miten muutokset hakukumppanien hakujen määrässä tai hakukumppanien käyttöönotto tai poistaminen käytöstä saattaa vaikuttaa kehitykseen.

Edut

• Säästät aikaa. Selvitä syyt tilisi kehityksen muutoksiin vain muutamalla klikkauksella.
  • Näet kaikki tiedot samassa paikassa. Sinun ei enää tarvitse verrata keskenään eri raportteja, muistilistoja tai muita työkaluja. Vertaat vain kahta ajanjaksoa, jolloin merkittävien muutosten selitykset tulevat näkyviin, jos selityksiä on saatavilla.
  • Saat tarkat tiedot. Tarkemman ja kattavamman näkymän avulla voit selvittää mahdollisia syitä muutoksiin kampanjoiden tai mainosryhmien kehityksessä.

Selitysten katsominen tilillä

About Explanations
  1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa vasemman reunan navigointivalikosta Hakukampanjat.
  3. Valitse vasemman reunan sivuvalikosta Kampanjat tai Mainosryhmät.
  4. Klikkaa näytön oikeasta yläkulmasta ajanjakson vierestä alanuolta.
  5. Ota Vertaa-toiminto käyttöön, niin saat näkyviin toisen ajanjaksokentän.
  6. Valitse ylemmästä ajanjaksokentästä vertailuun sisällytettävä ajanjakso.
  7. Valitse sitten Vertaa-kohdan alta Edellinen jakso.
    Varmista, että valitsemasi ajanjaksot ovat samanpituisia. Muuten selitykset eivät näy.
  8. Valitse Käytä. Näet molempien ajanjaksojen tulokset kehityskaaviossa.
  9. Kehitysmittarisarakkeissa numeroiden alapuolella näkyy prosentuaalinen muutos. Se ilmaistaan muodossa +X % tai -X %. Merkittävät muutokset on korostettu sinisellä. Avaa selityspaneeli klikkaamalla korostettua prosentuaalista muutosta.
    • Selityspaneeli tulee näkyviin näytön oikeaan reunaan. Paneelissa on luettelo kohteista (kuten mainosryhmistä tai avainsanoista), jotka saattavat selittää tutkittavan muutoksen.
  10. Klikkaa Lisätietoja, niin saat lisätietoja muutoksista tietyn kohteen kehityksessä.
  • Selitykset ovat käytettävissä vain Hakukampanjoissa, joissa on käytössä manuaaliset hintatarjoukset tai Tehostettu klikkauskohtainen hinta. Selityksiä ei näytetä Haku+‑, Display‑, Video‑ tai Shopping-kampanjoille, Dynaamisille hakumainoskampanjoille eikä kampanjoille, joissa on käytössä automaattiset hintatarjoukset.
  • Selitykset tukevat tällä hetkellä vain klikkauksia, kuluja ja näyttökertoja.
  • Selitykset tulevat näkyviin vain, jos määrä‑ ja muutosrajat ylittyvät.
  • Selitykset ovat käytettävissä vain 90 viime päivän aikana kerätylle datalle. Prosentuaalinen muutos pysyy näkyvissä 90 päivän jälkeenkin, mutta selitysikkuna ei näy.
  • Selitykset näkyvät vain, jos vertailujaksot ovat peräkkäisiä ja keskenään yhtä pitkiä.