Vad är den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR)?

Den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR) är EU:s nya dataskyddslag som träder i kraft i maj 2018.

Även om GDPR är en europeisk förordning kommer många icke-europeiska företag som använder onlineannonsering att beröras. Kontakta den juridiska avdelningen eller en juridisk rådgivare om du vill ha mer information om dataskyddsförordningen och dess konsekvenser för ditt företag.

Vissa funktioner i Google Ads kräver att du anger följande kontaktuppgifter:

• primär kontakt/representant [valfritt]: Detta är den primära kontakt som meddelanden kommer att skickas till.
  • dataskyddsansvarig [valfritt]: Denna person ansvarar för att din organisation uppfyller kraven i GDPR. Om din organisation har en dataskyddsansvarig ska du ange kontaktuppgifterna till honom eller henne.
  • EU-representant [valfritt]: Om ni har en representant i EU ska du lägga till kontaktuppgifterna till honom eller henne.

privacy.google.com/businesses kan du läsa mer om Googles sekretesspolicyer och hur vi arbetar med att skydda personuppgifter. Du kan välja att ange ovanstående kontaktuppgifter, även om det inte krävs för de Google Ads-funktioner du använder. Läs mer om vilka Google Ads-funktioner som kräver ovanstående kontaktuppgifter.

Lägga till, granska och redigera kontaktuppgifter i Google Ads

Du kan ange dessa kontaktuppgifter i alla konton, inklusive Google Ads förvaltarkonton och annonsvisningskonton. Så här kan du lägga till, granska och redigera kontaktuppgifterna i Google Ads:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Inställningar under avsnittet Konfiguration på menyn Verktyg.
  3. Rulla ned på sidan Kontoinställningar och klicka på fliken Kontaktpersoner för dataskydd.
  4. Lägg till eller redigera kontaktuppgifterna och klicka på Spara

Referenser för juridiska riktlinjer och annan GDPR-vägledning

För mer information om GDPR och dess tillämpning på onlineannonsering:

För riktlinjer om samtycke för cookies i annonsering: