Hvad er persondataforordningen (GDPR)?

Persondataforordningen (GDPR) er en ny europæisk databeskyttelseslov, som træder i kraft i maj 2018.

Selvom GDPR er en europæisk lov, får den også betydning for mange ikke-europæiske parter, som bruger onlineannonceringstjenester. Kontakt din virksomheds juridiske afdeling eller rådgivere for at få flere oplysninger om GDPR og de konsekvenser, som indførelsen af denne lov har for din virksomhed.

Der stilles krav om, at du angiver følgende kontaktoplysninger for at kunne benytte bestemte funktioner i Google Ads:

• Primær kontaktperson/primær repræsentant [valgfrit]: Dette er den primære kontaktperson, som meddelelser vedrørende dette emne skal sendes til.
  • Databeskyttelsesansvarlig [valgfrit]: Denne person er ansvarlig for at sikre, at din organisation overholder kravene i GDPR. Hvis din organisation har en databeskyttelsesansvarlig medarbejder, skal du tilføje de relevante oplysninger om vedkommende.
  • EU-repræsentant [valgfrit]: Hvis din organisation har en repræsentant i EU, skal du tilføje de relevante oplysninger om vedkommende.

Du kan få flere oplysninger om Googles privatlivspolitik og øvrige politikker vedrørende databeskyttelse på adressen privacy.google.com/businesses. Du kan også vælge at angive ovennævnte kontaktoplysninger, selvom det ikke er obligatorisk i forbindelse med de Google Ads-funktioner, du bruger. Få flere oplysninger om, hvilke Google Ads-funktioner du ikke kan benytte, hvis du ikke har angivet ovennævnte kontaktoplysninger.

Sådan tilføjer, gennemgår og redigerer du kontaktoplysninger i Google Ads

Disse kontaktoplysninger kan angives for alle konti, altså også Google Ads-managerkonti og -annoncevisningskonti. Du kan tilføje, gennemgå og redigere disse kontaktoplysninger i Google Ads ved at følge denne fremgangsmåde:

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Klik på Præferencer i sektionen Konfiguration i menuen Værktøjer.
  3. Rul ned på siden "Kontopræferencer", og klik på fanen Kontaktpersoner vedrørende databeskyttelse.
  4. Tilføj eller rediger kontaktoplysningerne, og klik på Gem

Juridiske og lovgivningsrelaterede vejledninger vedrørende GDPR

Få flere oplysninger om GDPR og de konsekvenser, som indførelsen af denne lov har for onlineannoncering:

Hvad angår vejledning vedrørende indhentning af samtykke til brug af cookies i forbindelse med annoncering, henvises der til følgende: