Om konverteringsjusteringer

Kunders konverteringstrakter slutter vanligvis etter at de har konvertert, men ikke alltid. Kunder returnerer noen ganger varer, kansellerer bestillinger eller utfører handlinger som gjør at de blir mer verdifulle for bedriften. Du kan ta høyde for slike endringer i konverteringsverdien ved å justere verdien av en konvertering etter at den er rapportert i Google Ads.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan konverteringsjusteringer fungerer, og når det er lurt å bruke dem.

Når er det lurt å bruke konverteringsjusteringer?

Konverteringsjusteringer kan være nyttige hvis du har behov for å gjøre følgende:

• Trekke tilbake konverteringer som ikke lenger skal telles i konverteringskolonnene, for eksempel kansellerte bestillinger eller returnerte kjøp.
  • Redusere (korrigere) verdien av konverteringer når du mottar delvise returer av bestillinger. Hvis en kunde for eksempel er på jakt etter sko, kan det hende hen bestiller sko i ulike størrelser og returnerer de som ikke passer. Dermed reduseres totalverdien av kjøpet.
  • Endre verdien av konverteringer ut fra kundens levetidsverdi – det vil si når kunder (og dermed også konverteringene deres) blir mer eller mindre verdifulle for bedriften ut fra kjøpsloggen deres.

Slik fungerer konverteringsjusteringer

Du kan justere konverteringer på to måter.

• Gjenta: Med dette alternativet kan du endre konverteringsverdien, men ikke det totale antallet konverteringer. Bare Konv.verdi- og Verdi for alle konv.-kolonnene samt ROAS-budstrategien blir berørt av endringen.
  • Trekk tilbake: Med dette alternativet kan du fjerne en konvertering ved å endre konverteringsverdien til 0,00, og fjerne den fra konverteringsantallet. Konv.-, Konv.verdi- og Verdi for alle konv.-kolonnen samt CPA- og ROAS-baserte budstrategier blir berørt av dette.

Viktig: Når en konvertering trekkes tilbake (eller konverteringsverdien korrigeres til 0), kan den ikke justeres ytterligere. Eventuelle påfølgende forsøk på å justere konverteringen blir ignorert (uten feilmelding).

Hvis du vil angre tilbaketrekkingen av en konvertering, kan du laste opp konverteringsdataene på nytt med litt ulike tidsstempler (f.eks. legge til noen sekunder på hver av dem), slik at disse blir behandlet som nye konverteringer. Finn ut mer om hvordan du kan justere konverteringer.

Vær oppmerksom på følgende: Du kan bare justere konverteringer på nettet hvis du har brukt en transaksjons-ID sammen med transaksjonene dine. Google Ads bruker kombinasjonen av transaksjons-ID-en og navnet på konverteringshandlingen i regnearket ditt for å identifisere konverteringen du vil justere. Ettersom du også angir et justeringstidspunkt for hver konvertering, kan du segmentere konverteringsdataene dine for å se hvor lang tid det går mellom konvertering og justering.

Du kan endre eller trekke tilbake en konvertering ved å plassere transaksjonsdataene i et regneark og angi hvilke konverteringer du vil justere i Google Ads-rapportene.

• For konverteringer du vil trekke tilbake, må du oppgi bestillings-ID-en og navnet på konverteringshandlingen som er tilknyttet konverteringen. Deretter laster du opp regnearket på samme måte som du importerer konverteringer utenfor nettet til Google Ads.
  • Du må oppgi en ny verdi for konverteringene du ønsker å korrigere. Du må også oppgi bestillings-ID-en og navnet på konverteringshandlingen som er tilknyttet konverteringen. Deretter laster du opp regnearket på samme måte som du importerer konverteringer utenfor nettet til Google Ads.
Merk: Hvis konverteringen utenfor nettet ble opprettet uten bestillings-ID, kan du bruke GCLID-en og konverteringstidspunktet for justeringen. Hvis parameteren som ble oppgitt sammen med konverteringene, var GBRAID, kan du bare bruke bestillings-ID-en.

Endringene vises i Konverteringer-, Alle konverteringer-, Konverteringsverdi- og Verdi for alle konv.-kolonnen omtrent samtidig som du ser vanlige konverteringsdata i rapportene.

Tips

Ettersom du ikke kan se i Google Ads om bestillinger kan knyttes til Google Ads-klikk, anbefaler vi at du laster opp alle bestillinger du ønsker å justere. Hvis en bestilling ikke kan knyttes til et Google Ads-klikk og derfor ikke vises i Google Ads-rapportene dine, ser du en feilmelding om at konverteringen ikke ble funnet.

Linker til beslektet innhold