Justera dina konverteringar

Värdet på en konvertering kan ofta ändras efter att en kund har konverterat.

I den här artikeln beskriver vi hur du kan justera dina Google Ads-konverteringar, antingen för att ändra värdet av konverteringen eller dra tillbaka konverteringen helt från rapporterna.

Innan du börjar

• Om du vill justera dina konverteringar måste du redan spåra dem med ett beställnings-id. Beställnings-id:t gör att du kan identifiera dina olika konverteringar. Läs om hur du använder ett beställnings-id med dina konverteringar.
  • Om ett förvaltarkonto spårar konverteringarna i ditt konto måste alla konverteringsjusteringar laddas upp från förvaltarkontot.

Anvisningar

Förbered och importera konverteringsjusteringsdata genom att följa anvisningarna nedan.

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Steg 1: Förbered informationen för import

1. Se till att du anger korrekt data i filen eftersom det inte går att ångra en justering när du har importerat filen. I så fall måste du korrigera det felaktiga värdet i filen och sedan importera den igen. Tänk också på att om du drar tillbaka en konvertering tas den bort helt och hållet från dina rapporter. Eventuella efterföljande försök att justera konverteringen ignoreras (utan felmeddelande). Om du vill ta bort en importerad konvertering måste du ångra den. Om du tar bort en webbplatskonvertering går det inte att lägga till den i rapporterna igen. Ladda ned mallen för konverteringsjustering (Excel, CSV ellerGoogle Kalkylark). Alternativt kan du ladda ned mallar från Google Ads:
    1. Klicka på ikonen Mål Goals Icon i ditt Google Ads-konto.
    2. Klicka på rullgardinsmenyn Konverteringar i avsnittsmenyn.
    3. Klicka på Uppladdningar.
    4. Klicka på plusknappen .
    5. Klicka på Visa mallar.
    6. Leta reda på mallarna för konverteringsjusteringar och välj ett mallformat för nedladdning.
  2. Så här laddar du upp kalkylblad:
    • Ta inte bort någon kolumn i kalkylarket eftersom det leder till att importen misslyckas.
    • Se till att informationen inte innehåller några extra kolumner eller personliga uppgifter.
Obs! Om du försöker justera konverteringar inom en dag efter annonsklicket kanske Google Ads inte har registrerat dem ännu. Då sker ingen justering. Vi rekommenderar att du laddar upp data för en extra dag vid varje import. Google Ads räknar inte dubbla justeringar. Google Ads tar reda på om en konvertering är unik genom att använda beställnings-id:t, konverteringens namn och tidpunkten för justeringen.
  1. Ange tidszonen i något av följande format:
    • Ange tidszonens id från denna lista. Vi rekommenderar den här metoden så att du undviker fel vid övergången mellan vinter- och sommartid.
    • Ange skillnad mot GMT (Greenwich Mean Time) med + eller - och den fyrsiffriga tidsskillnaden. (Exempelvis kompenseras New York med -0500 och Berlin med +0100). Om du använder GMT anger du +0000.
  2. Lägg sedan till en ny rad för varje konvertering och fyll i kolumnerna enligt följande:
    • Beställnings-id: ett unikt id för konverteringen. Detta ska vara samma id som registrerades med den ursprungliga konverteringen. Läs om hur du använder ett transaktions-id för att minimera konverteringsdubbletter.
      • Obs! Vi rekommenderar att du använder beställnings-id: t för justeringar. Om du inte kan använda ett beställnings-id kan du istället använda det Google-klick-id (GCLID) som ledde till den offlinekonvertering du laddade upp tidigare, och även konverteringstiden. GCLID ska ha samma tidsstämpel som när offlinekonverteringen skapades. Om parametern som tillhandahölls med konverteringarna var GBRAID kan du bara använda beställnings-id:t.
    • Konverteringsnamn: namnet på konverteringsåtgärden (till exempel ”rumsbokningar” eller ”onlineförsäljning”) som du använder när du spårar konverteringen. Det är viktigt att du använder exakt samma stavning och stora och små bokstäver som när du skapade konverteringsåtgärden i Google Ads-kontot.
    • Justeringstid: datumet och tiden då värdet på konverteringen justerades eller när du fick veta om ändringen av konverteringen. I tabellen nedan visas en lista över tillåtna datumformat (till exempel MM/dd/åååå HH:mm:ss). Du kan lägga till en tidszon efter konverteringstiden med något av de fyra sista formaten på listan. Ersätt ”+z” med tidsskillnaden mot GMT med + eller - och tidsskillnaden med fyra siffror. Eller ersätt ”zzzz” med tidszonens id från denna lista. Justeringstiden måste infalla efter konverteringstiden.

Format

Exempel

MM/dd/åååå hh:mm:ss aa

08/14/2012 5:01:54 EM

MMM dd, åååå hh:mm:ss aa

Aug 14, 2012 5:01:54 EM

MM/dd/åååå HH:mm:ss

08/14/2012 17:01:54

åååå-MM-dd HH:mm:ss

2012-08-14 13:00:00

åååå-MM-ddTHH:mm:ss

2012-08-14T13:00:00

åååå-MM-dd HH:mm:ss+z

2012-08-14 13:00:00+0500

åååå-MM-ddTHH:mm:ss+z

2012-08-14T13:00:00-0100

åååå-MM-dd HH:mm:ss zzzz

2012-08-14 13:00:00 America/Los_Angeles

åååå-MM-ddTHH:mm:ss zzzz

2012-08-14T13:00:00 America/Los_Angeles

• Justeringstyp: ett värde som anger att du ändrar ett värde på en konvertering (RESTATE) eller drar tillbaka den helt och hållet (RETRACT).
  • Justerat värde: ett tal som representerar det nya värdet på konverteringen. Du behöver inte ange något värde på konverteringar som du drar tillbaka, eftersom det värdet dras bort automatiskt från kontots totala konverteringsvärde. Om det justeringsvärde du anger drar ned värdet på konverteringen till 0 tas konverteringen automatiskt bort från dina rapporter.
  • Valuta för justerat värde: konverteringsjusteringens valuta. Använd det här fältet om du rapporterar justeringsvärden i fler än en valuta eller har flera konton som faktureras i olika valutor. Använd treställiga valutakoder enligt ISO 4217, till exempel SEK för svenska kronor och USD för amerikanska dollar. Om du inte anger ett värde används valutan du har valt för konverteringen i Google Ads. Om du skickar in en justering i en annan valuta än i ursprungskonverteringen konverteras den enligt dagskursen för valutan.
  1. Spara ändringarna i filen.

Steg 2: Importera konverteringsjusteringarna.

När kalkylarket med konverteringen är klart kan du ladda upp det på samma sätt som du laddar upp konverteringar. Annonsörer som måste uppdatera konverteringar via ändringar i programkoden ska använda den schemalagda uppladdningsfunktionen. Läs mer om hur du importerar konverteringar

Om uppladdning av flera justeringar

Det är möjligt att en konvertering kan behöva justeras mer än en gång. Detta kan till exempel behövas när två eller flera artiklar i samma beställning returneras vid olika tillfällen. Om du har mer än en justering av en konvertering i kalkylbladet behandlas justeringen med den tidigaste justeringstiden först.

Om en konvertering dras tillbaka eller justeringsvärdet sänker konverteringsvärdet till 0 tas konverteringen bort från rapporterna. Google Ads behandlar inte några justeringar som görs i efterhand.

Viktigt! Om en konvertering dras tillbaka eller justeringsvärdet sänker konverteringsvärdet till 0 tas konverteringen bort från rapporterna. Google Ads behandlar inte några justeringar som görs i efterhand. Om du försöker att återställa en konvertering som har dragits tillbaka får du inget felmeddelande även om justeringarna ignoreras. Se anmärkningen nedan om hur du kan ta hänsyn till dessa konverteringar om du behöver ångra tillbakadragningen.

Ångra en tillbakadragen konvertering

Du kan inte ångra denna åtgärd om du har dragit tillbaka en konvertering eller räknat om värdet till 0. Det finns en lösning om du använder inställningen Varje konvertering och du vill ångra tillbakadragningen av offlineimporter av konverteringar. Du kan fortfarande ladda upp nya konverteringar som är kopplade till samma annonsklick. Om du vill ångra en tillbakadragning av en konvertering kan du ladda upp samma konverteringsdata igen med en annan tidsstämpel (du kan till exempel lägga till några sekunder på varje konvertering). Då tolkar Google Ads dessa konverteringar som nya (eftersom de inträffade vid en annan tidpunkt) och lägger till dem i konverteringsrapporterna.