Om responsiva sökannonser

Viktigt
  • Från den 30 juni 2022 kan du inte längre skapa eller redigera utökade textannonser.
  • Utökade textannonser fortsätter visas, och du kan fortfarande se rapporter om resultatet.
  • Du kan fortfarande pausa och återuppta utökade textannonser. Du kan även ta bort dem vid behov.
  • Vi vill uppmuntra dig att övergå till responsiva sökannonser.
  • Läs mer om denna ändring för utökade textannonser

Med responsiva sökannonser kan du skapa en annons som anpassas automatiskt för att visa mer relevanta budskap. När du anger flera rubriker och beskrivningar i samband med att du skapar en responsiv sökannons provar Google Ads automatiskt olika kombinationer och lär sig så småningom vilka kombinationer som fungerar bäst. På så sätt kan de responsiva sökannonserna förbättra resultatet av dina kampanjer eftersom innehållet anpassas till de potentiella kundernas söktermer.

Tips
  • Tillgångarna kan visas i vilken ordning som helst, så se till att de fungerar både på egen hand och i kombination med varandra och att de inte bryter mot våra policyer eller lokala lagar.
  • Vi rekommenderar att du har en responsiv sökannons per annonsgrupp med en annonsstyrka på minst Bra eller Utmärkt. Du kan ha högst tre aktiverade responsiva sökannonser per annonsgrupp.
  • Om du har text som ska visas i varje annons måste du lägga till den på antingen rubrikposition 1, rubrikposition 2 eller beskrivningsposition 1.
  • I den tekniska guiden för automatisering av sökannonser kan du läsa mer om de signaler Google använder, hur sökfrågor matchar sökord, hur automatisering gör sökordsmatchningen effektivare och vad du kan göra för att förbättra resultatet.
  • Läs mer om hur du skapar effektiva responsiva sökannonser

Aktivera YouTube-textning om du vill se undertexter på ditt språk. Klicka på inställningsikonen Bild på ikon för inställningar i YouTube längst ned i videospelaren, välj Undertexter/textning och sedan ditt språk.

Fördelar

Med responsiva sökannonser kan du

• skapa flexibla annonser som anpassas till bredden på den aktuella enheten så att du får större utrymme att visa ditt budskap för potentiella kunder
  • spara tid genom att ange flera rubrik- och beskrivningsalternativ så att Google Ads kan visa de mest relevanta kombinationerna för dina kunder
  • anpassa dina rubriker och beskrivningar efter dina kunders platser, vanliga platser eller platser av intresse
  • nå fler potentiella kunder med hjälp av flera rubrik- och beskrivningsalternativ. Då får annonserna möjlighet att konkurrera i fler auktioner och matcha fler frågor.
  • förbättra annonsgruppens resultat genom att generera fler klick och konverteringar som dina befintliga textannonser inte fångar upp, eftersom responsiva sökannonser hjälper dig att konkurrera i fler auktioner.

Så fungerar det

Ju fler rubriker och beskrivningar du anger, desto fler möjligheter har Google Ads att visa annonser som matchar potentiella kunders sökfrågor.

När du har angett dina rubriker och beskrivningar sätter Google Ads samman texten till flera annonskombinationer på ett sätt som undviker redundans. Till skillnad från utökade textannonser kan du ange upp till 15 rubriker och fyra beskrivningar för en responsiv sökannons.

Därefter väljs högst tre rubriker och två beskrivningar ut för annonsen och visas i olika kombinationer och ordning. En del av annonstexten kan automatiskt visas i fetstil när den matchar eller nästan matchar en användares sökfråga. Google Ads testar de mest lovande annonskombinationerna och lär sig över tid vilka kombinationer som är mest relevanta för olika sökningar.

Optimera din kampanj i samband med att du skapar den.

När du skapar kampanjen kan du få aviseringar baserat på de inställningar du väljer. Du kan till exempel få aviseringar om problem som kan ge ett sämre resultat eller som är så allvarliga att du inte kan publicera din kampanj.

Navigeringsmenyn för att skapa kampanjer som visas när du skapar din kampanj ger en helhetsbild över förloppet och uppmärksammar aviseringar som du kan behöva åtgärda. Växla mellan stegen i navigeringsmenyn för att enkelt granska och lösa potentiella problem med inriktning, budgivning, budget och andra kampanjinställningar. Läs om hur du skapar en effektiv kampanj.

Anvisningar

Skapa en responsiv sökannons

1. Klicka på Annonser och tillägg i sidmenyn till vänster.
  2. Klicka på plusknappen och välj Responsiv sökannons.
  3. Ange den slutliga webbadressen och texten för visningssökvägen. Medan du skriver visas en förhandsgranskning av annonsen till höger.
    • Obs! Förhandsgranskningen visar potentiella annonser som skapas med dina tillgångar. Alla kombinationer visas inte och förkortningar kan förekomma i vissa format.
  4. Ange dina rubriker. Du måste ange minst tre och högst 15 rubriker.
  5. Ange dina beskrivningar. Du måste ange minst två och högst fyra beskrivningar.
  6. Klicka på Spara.
Tips för rubriker
  • Tänk på att rubriker och beskrivningar kan visas i vilken ordning som helst.
  • Försök skriva de första tre rubrikerna som om de kommer att visas tillsammans i annonsen.
  • Var noga med att inkludera minst ett av dina sökord i rubrikerna och att skapa rubriker som är relevanta för sökorden du inriktar dig på.
  • Fokusera på att ange så många olika rubriker som möjligt. Fler rubriker ger Google Ads fler alternativ när texterna sätts samman till relevanta annonser.
    • Försök poängtera fler fördelar med produkten eller tjänster, en lösning på ett problem eller leverans- och returmöjligheter. Läs mer om hur du skapar effektiva responsiva sökannonser
    • Du kan ange ännu fler rubriker genom att skapa varianter av rubrikerna du redan har angett. Du kan till exempel prova andra uppmaningar.

Redigera en responsiv sökannons

1. Klicka på Annonser och tillägg i sidmenyn till vänster.
  2. Klicka i fältet ovanför resultattabellen om du vill lägga till ett filter.
  3. Klicka på Attribut i rullgardinsmenyn och klicka sedan på Annonstyp.
  4. Markera rutan vid Responsiv sökannons.
  5. Håll muspekaren över annonsen som du vill redigera i resultattabellen och klicka på redigeringsikonen Redigera.
  6. Välj Redigera.
  7. Gör önskade ändringar i annonsens webbadress, slutliga webbadress, rubriker, beskrivningar och webbadressalternativ.
  8. Klicka på Spara.
    • Obs! Om du tar bort eller redigerar rubriker eller beskrivningar kan detta ändra annonserna som visas, vilket i sin tur kan påverka resultatet.

Fästa rubriker och beskrivningar på specifika positioner

När du skapar en responsiv sökannons är standardinställningen att rubriker och beskrivningar kan visas i vilken ordning som helst. Du kan styra var enskilda rubriker och beskrivningar visas i annonsen genom att fästa rubriker och beskrivningar på specifika positioner.

Om du till exempel behöver visa en ansvarsfriskrivning i varje annons kan du skriva den som en responsiv sökannonsbeskrivning och fästa den på beskrivningsposition 1. Detta säkerställer att alla annonser som visas för kunder innehåller friskrivningen i den första delen av beskrivningen.

1. Skapa eller redigera en responsiv sökannons (se stegen ovan).
  2. Klicka på nålikonen Pin till höger om en rubrik eller beskrivning som du vill fästa och välj önskad position.
  3. Om du vill fästa en rubrik eller beskrivning som har lossats kan du klicka på nålikonen Pin och välja den position där du vill att rubriken eller beskrivningen ska visas.
  4. Klicka på Spara.
    • Obs! Om du tar bort eller redigerar rubriker eller beskrivningar kan detta ändra annonserna som visas, vilket i sin tur kan påverka resultatet.

Tips

• När du fäster en rubrik eller beskrivning visas den enbart på den specifika positionen och inga andra rubriker eller beskrivningar kan visas där. Eftersom detta minskar det totala antalet rubriker eller beskrivningar som kan matchas med en potentiell kunds sökning är det inget vi rekommenderar för de flesta annonsörer. Det kan påverka annonsstyrkan.
  • Prova att fästa två eller tre rubriker eller beskrivningar på samma position så att vilken som helst av dem kan visas där. Det ger dig större flexibilitet att upptäcka vilka rubriker eller beskrivningar som ger bättre resultat.
    • Exempel: Om du fäster rubriken ”Officiell webbplats” på rubrikposition 1 innehåller alla annonser ”Officiell webbplats” som första rubrik. Anta att du fäster en andra rubrik, till exempel ”Den officiella webbplatsen”, på rubrikposition 1. Då visas alla ”Officiell webbplats” eller ”Den officiella webbplatsen” som första rubrik.
  • Om du fäster rubriker och/eller beskrivningar på alla tillgängliga positioner visas inga rubriker och/eller beskrivningar som inte är fästa någonstans.
  • Rubriker och beskrivningar som är fästa på rubrikposition 1, rubrikposition 2 eller beskrivningsposition 1 visas alltid. Det är inte säkert att innehåll som är fäst på rubrikposition 3 och beskrivningsposition 2 visas i alla annonser. Om du har text som ska visas i varje annons måste du fästa den på rubrikposition 1, rubrikposition 2 eller beskrivningsposition 1.

Rapportera resultatet av dina responsiva sökannonser

På sidan Annonser och tillgångar hittar du samma resultatvärden för de responsiva annonserna som för dina andra textannonser. I statistiktabellen visas totalvärden för alla annonskombinationer som skapades med rubrikerna och beskrivningarna du angav för varje responsiv sökannons.

1. Klicka på Annonser och tillägg i sidmenyn till vänster.
  2. Klicka i fältet ovanför resultattabellen om du vill lägga till ett filter.
  3. Klicka på Attribut i rullgardinsmenyn och klicka sedan på Annonstyp.
  4. Markera rutan vid Responsiv sökannons.
    • Valfritt: Du kan justera kolumnerna och informationen som visas i rapporten genom att klicka på kolumnikonen En bild på kolumnikonen i Google Ads och välja Ändra kolumner. Välj vilka kolumner som ska visas i rapporten. Läs mer om kolumner i statistiktabellen
  5. Klicka på Använd.
  6. Klicka på nedladdningsikonen En bild på nedladdningsikonen för Google Ads och Merchant Center.
  7. Välj ett rapportformat (t.ex. csv eller pdf).

Du kan också se rapporter för enskilda tillgångar och kombinationen av tillgångar.