Om responsive søkeannonser

Viktig
  • Fra og med 30. juni 2022 kan du ikke lenger opprette eller endre utvidede tekstannonser.
  • De eksisterende utvidede tekstannonsene dine blir fortsatt vist, og også fremover får du rapporter om resultatene du oppnår med dem.
  • Du kan fortsatt sette de utvidede tekstannonsene på pause, gjenoppta kjøringen av dem eller fjerne dem hvis du ønsker det.
  • Vi anbefaler på det sterkeste at du går over til å bruke responsive søkeannonser.
  • Finn ut mer om denne endringen for utvidede tekstannonser

Med responsive søkeannonser kan du lage annonser som tilpasses automatisk, for å vise kundene dine mer relevante budskap. Når du lager en responsiv søkeannonse, legger du inn en rekke overskrifter og beskrivelser. Deretter kjører Google Ads automatiske tester av de ulike kombinasjonene over tid for å finne ut hvilke som gir de beste resultatene. I responsive søkeannonser blir annonseinnholdet tilpasset til søketermene de potensielle kundene bruker, noe som kan gi deg bedre kampanjeresultater.

Tips
  • Elementene kan vises i hvilken som helst rekkefølge, så du må sørge for at de fungerer både enkeltvis og i kombinasjon, og at de er i tråd med lokal lov og rett samt retningslinjene våre.
  • Det anbefales å ha én responsiv søkeannonse per annonsegruppe med minst «God» eller «Utmerket» annonsekvalitet. Du kan ha maksimalt tre responsive søkeannonser aktivert i hver annonsegruppe til enhver tid.
  • Hvis du har en tekst som du vil at skal vises i alle annonsene, må du legge den til i posisjon 1 eller 2 i overskriften eller i posisjon 1 i beskrivelsen.
  • I den tekniske veiledningen for automatisering av søk kan du finne ut mer om signalene Google bruker, hvordan søk matcher med søkeord, hvordan automatiseringen effektiviserer søkeordsamsvar, og hva du kan gjøre for å oppnå bedre resultater.
  • Finn ut hvordan du kan lage effektive søkeannonser

For å se undertekster på språket ditt må du slå på YouTube-teksting. Velg innstillingsikonet Bilde av ikonet for innstillinger i YouTube nederst i videospilleren, og velg så «Teksting» og ønsket språk.

Fordeler

Med responsive søkeannonser kan du

• lage fleksible annonser som automatisk tilpasses til bredden på enheten, slik at du har mer plass til å dele budskapet ditt med potensielle kunder
  • spare tid ved å oppgi flere alternative overskrifter og beskrivelser, slik at Google Ads alltid kan vise kundene så relevante annonser som mulig
  • skreddersy overskriftene og beskrivelsene til stedene der kundene bor, vanlige steder eller steder de har vist interesse for
  • nå ut til flere potensielle kunder ved å lage flere alternative overskrifter og beskrivelser, slik at annonsene kan konkurrere i flere auksjoner og matches med flere søkeord
  • oppnå bedre resultater med annonsegrupper ved å tiltrekke flere klikk og konverteringer som du ikke fanger opp med tekstannonsene dine, siden du kan konkurrere i flere auksjoner med dette annonseformatet

Slik fungerer responsive søkeannonser

Jo flere overskrifter og beskrivelser du lager, desto flere muligheter har Google Ads til å vise annonser som samsvarer bedre med søkene til potensielle kunder. Dermed kan du oppnå bedre annonseresultater.

Når du har oppgitt overskrifter og beskrivelser, setter Google Ads sammen teksten i flere unike annonsekombinasjoner. Til forskjell fra utvidede tekstannonser kan du bruke opptil 15 overskrifter og 4 beskrivelser for hver responsive søkeannonse.

Deretter velges maksimalt 3 overskrifter og 2 beskrivelser som skal vises i forskjellige kombinasjoner og rekkefølger i de ulike annonsene. Deler av annonseteksten kan vises med fet skrift hvis de aktuelle ordene eller frasene samsvarer nøyaktig eller nesten i stor grad med brukerens søk. Over tid testes de mest lovende annonsekombinasjonene i Google Ads, som lærer seg hvilke kombinasjoner som er mest relevante for ulike søk.

Optimaliser kampanjen mens du lager den

Når du oppretter kampanjen, kan du få varsler basert på innstillingene du har valgt. Dette kan være varsler om valg som kan føre til dårligere resultater, eller problemer som er såpass store at du ikke får publisert kampanjen.

Navigeringsmenyen for opprettelse av kampanjer, som du ser når du oppretter kampanjen, gir et helhetlig bilde av opprettelsesprosessen og gjør deg oppmerksom på varsler om ting du bør se nærmere på. Gå mellom trinnene i navigasjonsmenyen for å gjennomgå og løse potensielle problemer med målrettingen, budgivningen, budsjettet eller andre kampanjeinnstillinger. Finn ut hvordan du lager effektive kampanjer.

Veiledning

Lag responsive søkeannonser

1. Klikk på Annonser og elementer på sidemenyen til venstre.
  2. Klikk på plussknappen og velg Responsiv søkeannonse.
  3. Skriv inn den endelige nettadressen og teksten for visningsbanen. Når du skriver, ser du en forhåndsvisning av annonsen din til høyre.
    • Merk: I forhåndsvisningen kan du se eksempler på mulige annonser som er laget ut fra ressursene dine. Ikke alle kombinasjonene vises, og i visse formater kan teksten bli forkortet.
  4. Legg inn overskrifter – minst 3, maks 15.
  5. Legg inn beskrivelser – minst 2, maks 4.
  6. Klikk på Lagre.
Tips om overskrifter
  • Vær oppmerksom på at overskrifter og beskrivelser kan vises i en hvilken som helst rekkefølge.
  • Prøv å skrive de første tre overskriftene som om de kommer til å bli vist sammen i annonsen.
  • Sørg for å ta med minst ett av søkeordene i overskriftene, og lag overskrifter som er relevante for søkeordene du målretter mot.
  • Skriv så mange unike overskrifter som du kan. Jo flere overskrifter du har, desto flere alternativer har Google Ads når budskapene dine skal omsettes i relevante annonser, noe som kan føre til bedre resultater.
    • Prøv å fremheve andre produkt- eller tjenestefordeler, et problem dere løser, eller informasjon om frakt og retur. Finn ut hvordan du kan lage effektive søkeannonser
    • Du kan opprette enda flere overskrifter ved å lage varianter av overskriftene du allerede har oppgitt. Prøv for eksempel å bruke en annen handlingsfremmende oppfordring.

Slik endrer du responsive søkeannonser

1. Klikk på Annonser og elementer på sidemenyen til venstre.
  2. Klikk på feltet over resultattabellen for å legge til et filter.
  3. Klikk på Attributter i rullegardinmenyen som vises, og velg Annonsetype.
  4. Merk av i avmerkingsboksen ved siden av «Responsiv søkeannonse».
  5. Hold markøren over annonsen du vil endre, i resultattabellen, og klikk på redigeringsikonet Endre.
  6. Velg Endre.
  7. Gjør de ønskede endringene i annonsens nettadresse, endelige nettadresse, overskrifter, beskrivelser eller nettadressealternativer.
  8. Klikk på Lagre.
    • Merk: Hvis du fjerner eller redigerer noen av overskriftene eller beskrivelsene, kan dette medføre at annonsene som vises, endres. Dette kan få innvirkning på resultatene dine.

Fest overskrifter og beskrivelser i bestemte posisjoner

Når du lager en responsiv søkeannonse, kan overskrifter og beskrivelser som standard vises i hvilken som helst rekkefølge. Du kan kontrollere hvor de enkelte overskriftene og beskrivelsene vises i annonsen din, ved å feste overskrifter og beskrivelser i bestemte posisjoner.

Hvis du for eksempel må vise en ansvarsfraskrivelse i hver annonse, kan du skrive ansvarsfraskrivelsen som en beskrivelse for den responsive søkeannonsen, og så feste den til posisjon 1 i beskrivelsen. På denne måten kan du sørge for at alle annonser du viser til kundene, har ansvarsfraskrivelsen i den første delen av beskrivelsen.

1. Lag eller endre en responsiv søkeannonse (se fremgangsmåten ovenfor).
  2. Klikk på festeikonet Pin til høyre for en overskrift eller beskrivelse, og velg posisjonen du vil feste den til.
  3. For å feste en overskrift eller beskrivelse som ikke er festet, klikk på festeikonet Pin, og velg posisjonen der du vil vise den.
  4. Klikk på Lagre.
    • Merk: Hvis du fjerner eller redigerer noen av overskriftene eller beskrivelsene, kan dette medføre at annonsene som vises, endres. Dette kan få innvirkning på resultatene dine.

Tips

• Når du fester en overskrift eller en beskrivelse, vises den bare i den bestemte posisjonen, slik at andre overskrifter eller beskrivelser ikke kan vises der. Siden festing reduserer det totale antallet overskrifter eller beskrivelser som kan matches med søkene til potensielle kunder, fraråder vi de fleste annonsører å bruke festing. Festing kan også påvirke annonsekvaliteten.
  • Prøv å feste to eller tre overskrifter eller beskrivelser i hver posisjon, slik at alle disse kan vises i den aktuelle posisjonen. Dette gir deg mer fleksibilitet til å finne ut hvilke overskrifter eller beskrivelser som gir de beste resultatene.
    • Eksempel: Hvis du fester overskriften «Offisielt nettsted» i overskriftsposisjon 1, får alle annonser som kundene ser, «Offisielt nettsted» som første overskrift. Hvis du derimot fester enda en overskrift – for eksempel «Det offisielle nettstedet» – i overskriftsposisjon 1, får alle annonser som kundene ser, «Offisielt nettsted» eller «Det offisielle nettstedet» som første overskrift.
  • Overskrifter og beskrivelser som ikke er festet, blir ikke vist hvis du har festet overskrifter og beskrivelser i alle tilgjengelige posisjoner.
  • Overskrifter eller beskrivelser som er festet i overskriftsposisjon 1, overskrifdtsposisjon 2 eller beskrivelsesposisjon 1, vises alltid. Innhold som er festet i overskriftsposisjon 3 og beskrivelsesposisjon 2, vises kanskje ikke i alle annonser. Hvis du har tekst du ønsker å vise i alle annonsene, må du feste denne teksten i posisjon 1 eller 2 i overskriften eller i posisjon 1 i beskrivelsen.

Generer rapporter om resultatene fra responsive søkeannonser

På «Annonser og elementer»-siden finner du de samme resultatberegningene for hver av de responsive søkeannonsene som for de andre tekstannonsene. I statistikktabellen kan du se totalsummene for alle annonsekombinasjonene som er generert av overskriftene og beskrivelsene du har oppgitt for hver av de responsive søkeannonsene.

1. Klikk på Annonser og elementer på sidemenyen til venstre.
  2. Klikk på feltet over resultattabellen for å legge til et filter.
  3. Klikk på Attributter i rullegardinmenyen som vises, og velg Annonsetype.
  4. Merk av i avmerkingsboksen ved siden av «Responsiv søkeannonse».
  5. Klikk på Bruk.
  6. Klikk på nedlastingsikonet Et bilde av nedlastingsikonet for Google Ads og Merchant Center.
  7. Velg ønsket rapportformat (f.eks. CSV eller PDF).

Du kan også se rapportering om enkeltelementer og kombinasjonen av elementer.

Linker til beslektet innhold