Over bieden op basis van Conversiewaarde maximaliseren

Met onze stapsgewijze probleemoplosser kunt u mogelijke oorzaken van onverwachte schommelingen in de uitgaven van uw Performance Max-campagnes opsporen, verklaren en oplossen.

Opmerking: Vanaf juli ziet u optionele doelvelden in campagnes in het zoeknetwerk voor de nieuwe biedstrategieën Aantal conversies maximaliseren en Conversiewaarde maximaliseren. Voor video-actiecampagnes zijn dat 2 verschillende biedstrategieën. Met een optioneel doel wordt Slim bieden geoptimaliseerd voor deze doelen op dezelfde manier als dat gebeurt voor Doel-CPA (doelkosten per actie) en Doel-ROAS (doelrendement op advertentie-uitgaven). Aantal conversies maximaliseren met een ingestelde Doel-CPA werkt nu hetzelfde als een huidige Doel-CPA-strategie. Op een vergelijkbare manier werkt de biedstrategie Conversiewaarde maximaliseren met een ingestelde Doel-ROAS. Opmerking: Hotelcampagnes ondersteunen alleen Conversiewaarde maximaliseren met een verplichte Doel-ROAS.

Meer informatie over Doel-ROAS-biedingen

Meer informatie over wijzigingen in de manier waarop Slim bieden-strategieën worden geordend

Maximaliseer de totale conversiewaarde van uw campagne binnen uw opgegeven budget met de biedstrategie Conversiewaarde maximaliseren.

Opmerkingen:
  • Als u Conversiewaarde maximaliseren gebruikt zonder een doelrendement op advertentie-uitgaven (doel-ROAS) in te stellen, streven we ernaar uw budget zo te besteden dat de conversiewaarde voor uw campagnes wordt gemaximaliseerd. Als dit niet aansluit bij uw doelen, raden we u aan de gewenste doel-ROAS in te stellen voor de campagne.
  • Als u Conversiewaarde maximaliseren gebruikt met een ingestelde doel-ROAS, proberen we een zo hoog mogelijke conversiewaarde te krijgen voor deze doel-ROAS.

Deze biedstrategie gebruikt geavanceerde AI om biedingen te optimaliseren en in te stellen. U kunt ook bieden tijdens de veiling om biedingen aan elke veiling aan te passen. U bepaalt de waarde die u wilt maximaliseren, zoals de verkoopopbrengst of winstmarges, wanneer u Conversies bijhouden instelt voor uw account.

Bodaanpassingen en Conversiewaarde maximaliseren

Door bodaanpassingen in te stellen, kunt u uw advertenties vaker of minder vaak weergeven op basis van waar, wanneer en hoe mensen zoeken. Omdat Conversiewaarde maximaliseren uw biedingen optimaliseert op basis van realtime gegevens, worden uw bestaande bodaanpassingen niet gebruikt. Er is één uitzondering: u kunt nog wel bodaanpassingen van -100% voor apparaten instellen.

Opmerking: Als u overstapt op bieden op basis van Conversiewaarde maximaliseren, hoeft u uw bestaande bodaanpassingen niet te verwijderen omdat deze niet worden gebruikt.

Voordat u begint

Opmerking: Deze biedstrategie is alleen beschikbaar voor campagnes in het zoeknetwerk en slimme Shopping-campagnes.

Hoe het werkt

Bij bieden op basis van Conversiewaarde maximaliseren wordt gebruikgemaakt van uw historische prestaties en evaluaties van de contextsignalen die tijdens de veiling aanwezig zijn. Zo wordt het optimale bod voor uw advertentie bepaald, telkens wanneer deze in aanmerking komt voor weergave. Google gebruikt uw budget om biedingen in te stellen die de waardevolste conversies voor uw campagne opleveren.

Voordat u overschakelt op biedingen op basis van Conversiewaarde maximaliseren:

• Controleer uw gemiddelde dagbudget. Als er geen doelrendement op advertentie-uitgaven (ROAS) is ingesteld, probeert Conversiewaarde maximaliseren uw gemiddelde dagbudget volledig uit te geven. Als u op dit moment veel minder besteedt dan uw budget toelaat, kan Conversiewaarde maximaliseren de uitgaven aanzienlijk verhogen.
  • Controleer uw doelen voor het rendement op investering (ROI). Als u een ROI-doel voor uw campagne heeft, zoals een doel-ROAS, wilt u mogelijk een biedstrategie op basis van doel-ROAS toevoegen.

Bieden op basis van Aantal conversies maximaliseren versus Bieden op basis van Conversiewaarde maximaliseren

• Met Bieden op basis van Aantal conversies maximaliseren wordt geprobeerd de meeste conversies te behalen voor een bepaald budget, ongeacht de waarde van de conversies.
  • Met Bieden op basis van Conversiewaarde maximaliseren wordt geprobeerd de hoogste conversiewaarde te verkrijgen voor een bepaald budget. Er kan hoger worden geboden voor veilingen die resulteren in een hogere conversiewaarde dan veilingen met een lagere conversiewaarde.

Een biedstrategie op basis van Conversiewaarde maximaliseren maken

U kunt op de volgende manieren een biedstrategie voor de maximale conversiewaarde maken voor één campagne (standaardstrategie) of meerdere campagnes (portfoliobiedstrategie):

• Maak een strategie met een nieuwe campagne.
  • Maak of wijzig een strategie vanuit de campagne-instellingen.
  • Maak een strategie op de pagina Biedstrategieën.

Lees Slim bieden instellen om een biedstrategie te maken.