Søkeordplanleggeren: Lag og administrer en søkeordplan

I denne artikkelen tar vi for oss hvordan du bruker søkeordplanleggeren for å legge til søkeord i en plan, se prognoser for søkeord, angi bud for en plan og endre søkeord.

Veiledning

Før du begynner

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet øverst til høyre, og klikk deretter på Søkeordplanlegger under «Planlegging».
  3. Skriv eller lim inn et eller flere av alternativene nedenfor i «Finn nye søkeord»-søkefeltet, og trykk på Enter-tasten etter hvert alternativ:
    • ord eller uttrykk som beskriver det du annonserer for
    • nettadressen til en nettside eller et helt nettsted knyttet til bedriften din
  4. Klikk på Kom i gang.

Se prognoser for søkeord i en plan

1. I resultattabellen merker du av til venstre for eventuelle søkeord du ønsker å legge til i planen din.
  2. Velg en nåværende annonsegruppe, eller opprett en ny annonsegruppe på den blå stripen som vises ovenfor resultattabellen, for å legge til søkeordforslagene dine. Velg deretter en samsvartype for søkeordforslagene dine. Finn ut mer om samsvartyper for søkeord
  3. Klikk på Legg til i planen.
  4. Du kan se en oversikt over prognoser for planen din ved å klikke på Oversikt over planen i sidemenyen til venstre. Med resultatene dine kan du gjøre følgende på «Oversikt over planen»-siden:
    • se prognoser for planen din, inndelt etter de beste søkeordene, stedene og enhetene
    • endre parameterne for de ulike prognosene for å få detaljert innsikt i de potensielle resultatene til planen din
  5. Du kan se prognoser for annonsegruppene dine ved å klikke på Annonsegrupper i sidemenyen til venstre. Med resultatene dine kan du gjøre følgende på «Annonsegrupper»-siden:
    • få oppdaterte prognoser for annonsegrupper basert på standardbud
    • sortere resultatene dine etter klikk, kostnad, samsvartype, visninger, CTR eller gjennomsnittlig CPC
    • tilpasse prognosene for annonsegruppene dine etter datoperiode for å se hvordan trafikken påvirkes av sesongvariasjon
    • laste ned planprognoser
  6. Du kan se prognoser for bestemte søkeord ved å klikke på Søkeord i sidemenyen til venstre. Med resultatene dine kan du gjøre følgende på «Prognoser»-siden:
    • få oppdaterte søkeordprognoser basert på standardbud
    • sortere resultatene dine etter klikk, kostnad, samsvartype, visninger, CTR eller gjennomsnittlig CPC
    • tilpasse søkeordprognosene dine etter datoperiode for å se hvordan trafikken påvirkes av sesongvariasjon
    • laste ned planprognoser
  7. Du kan se den historiske statistikken din, for eksempel gjennomsnittlig antall månedlige søk eller konkurransedata, ved å klikke på Søkeord i sidemenyen til venstre, og deretter klikke på Tidligere beregninger øverst på siden. Med resultatene dine kan du gjøre følgende på «Tidligere beregninger»-siden:
    • se historisk statistikk for søkeordforslagene dine inndelt etter datoperiode
    • laste ned historisk statistikk for søkeordene i planen din

Finn ut mer om hvordan du tolker beregningene og prognosene dine

Endre søkeord i planer

Når du har laget en plan, kan du foreta endringer i annonsegruppen og forslagene til søkeord i tabellen for å få et enda bedre inntrykk av hvilke resultater du kan oppnå med søkeordene dine. Det er for eksempel enkelt å endre maks. CPC-verdien i feltet øverst på siden for å se om det kan bli enklere å nå annonseringsmålene dine ved å velge andre bud.

Slik legger du til flere annonsegrupper eller søkeord i planer

1. Klikk på Søkeord i navigasjonspanelet til venstre.
  2. Klikk på det blå plusstegnet .
  3. Du kan legge til søkeord i en ny annonsegruppe ved å klikke på Velg en annonsegruppe og deretter på Lag en annonsegruppe
    • Skriv inn navnet på den nye annonsegruppen, og klikk deretter på Opprett.
    • Skriv inn søkeordene i feltet, enten ett per linje eller atskilt med komma.
    • Klikk på Lagre.
  4. Du kan legge til søkeord i en eksisterende annonsegruppe ved å klikke på Velg en annonsegruppe, og velge annonsegruppen du ønsker å legge til søkeord i.
    • Skriv inn søkeordene i feltet, enten ett per linje eller atskilt med komma.
    • Klikk på Lagre.

Slik fjerner du søkeord fra planer

1. Klikk på Søkeord i navigasjonspanelet til venstre.
  2. Merk av ved siden av søkeordene du ønsker å fjerne.
  3. Klikk på Fjern på den blå stripen som vises ovenfor resultattabellen.

Lagre søkeord i en konto

Når du har laget en plan, kan du få prognoser for de aktuelle søkeordene, og lagre dem i kontoen din.

1. Du kan legge til søkeord i planen din ved å merke av i feltet til venstre for søkeordene du ønsker å legge til.
    • Du kan legge til de valgte søkeordene i en annonsegruppe ved å klikke på «Legges til i en ny annonsegruppe»-rullegardinmenyen. Du kan velge annonsegruppen du ønsker å legge til søkeord i, eller legge til de valgte søkeordene i en ny annonsegruppe ved å klikke på «Legges til i en ny annonsegruppe»-rullegardinmenyen, og skrive inn et navn for den nye annonsegruppen.
    • Søkeordene blir som standard lagt til som søkeord med fleksibelt samsvar. Du kan endre dette ved å klikke på «Fleksibelt samsvar»-rullegardinmenyen, og velge en annen samsvartype. Finn ut mer om samsvartyper for søkeord
  2. Klikk på Legg til i planen.
  3. Du kan se prognoser for de valgte søkeordene dine ved å klikke på Se prognose i varselfeltet nederst på siden. Du kan også klikke på Søkeord i panelet til venstre.
    • Du ser et diagram med en rekke høyeste bud for kostnad per klikk (maks. CPC) og trafikkprognoser. Vi viser som standard antallet klikk per dag du kan oppnå med alle søkeordene dine for de ulike budene.
    • Du kan se andre beregninger, for eksempel visninger eller kostnader, ved å klikke på det aktuelle beregningsnavnet på rullegardinmenyen ovenfor diagrammet.
    • Du kan se detaljerte prognoser i tabellen ved å justere det understrekede maks. CPC-budet eller holde markøren over et punkt i diagrammet, og klikke på det for å velge et bud.
  4. Når du er klar til å opprette en ny kampanje, klikker du på Lagre i konto
  5. Skriv inn et kampanjenavn og et dagsbudsjett, og klikk deretter på Lagre

Linker til beslektet innhold