Zoekwoordplanner: uw zoekwoordplan maken en beheren

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u met de Zoekwoordplanner zoekwoorden aan uw plan kunt toevoegen, prognoses voor uw zoekwoorden kunt bekijken, een bod voor uw plan in kunt stellen en zoekwoorden kunt bewerken.

Instructies

Voordat u begint

1. Log in op uw Google Ads-account
  2. Klik rechtsboven op het gereedschapspictogram en klik vervolgens onder 'Planning' op Zoekwoordplanner
  3. Typ of plak een of meer van de volgende items in het zoekvak 'Nieuwe zoekwoorden vinden' en druk na elk item op 'Enter':
    • Woorden of woordgroepen die beschrijven waarvoor u adverteert.
    • De URL van een webpagina of volledige website die is gerelateerd aan uw bedrijf.
  4. Klik op Aan de slag.

Prognoses voor zoekwoorden in uw plan bekijken

1. Vink in de tabel met resultaten het selectievakje aan links van de zoekwoorden die u aan uw plan wilt toevoegen.
  2. Kies in de blauwe balk die boven de tabel verschijnt een bestaande advertentiegroep of maak een nieuwe advertentiegroep om uw zoekwoordideeën aan toe te voegen. Selecteer vervolgens een zoektype voor uw zoekwoordideeën. Meer informatie over zoektypen voor zoekwoorden
  3. Klik op Toevoegen aan plan.
  4. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Planoverzicht als u een prognosedashboard voor uw plan wilt weergeven. Met de resultaten kunt u op de pagina 'Planoverzicht' het volgende doen:
    • Prognoses bekijken voor uw plan, uitgesplitst op beste zoekwoorden, locaties en apparaten.
    • De parameters voor elke prognose wijzigen, zodat u gedetailleerde insights krijgt over het potentiële succes van uw plan.
  5. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Advertentiegroepen als u prognoses voor uw advertentiegroepen wilt bekijken. Met de resultaten kunt u op de pagina 'Advertentiegroepen' het volgende doen:
    • Geüpdatete advertentiegroepprognoses ontvangen op basis van een standaardbod.
    • Uw resultaten sorteren op klikken, kosten, zoektype, vertoningen, CTR of gemiddelde CPC.
    • Uw advertentiegroepprognoses aanpassen door de periode te wijzigen, om na te gaan welke invloed diverse perioden hebben op het verkeer.
    • Planprognoses downloaden.
  6. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Zoekwoorden als u prognoses voor specifieke zoekwoorden wilt bekijken. Met de resultaten kunt u op de pagina 'Prognoses' het volgende doen:
    • Geüpdatete zoekwoordprognoses ontvangen op basis van een standaardbod.
    • Uw resultaten sorteren op klikken, kosten, zoektype, vertoningen, CTR of gemiddelde CPC.
    • Uw zoekwoordprognoses aanpassen door de periode te wijzigen, om na te gaan welke invloed diverse perioden hebben op het verkeer.
    • Planprognoses downloaden.
  7. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Zoekwoorden als u Historische statistieken zoals het gemiddelde aantal maandelijkse zoekopdrachten of concurrentiegegevens wilt bekijken. Met de resultaten kunt u op de pagina 'Historische statistieken' het volgende doen:
    • Historische statistieken voor uw zoekwoordideeën per periode bekijken.
    • Historische statistieken van de zoekwoorden in uw plan downloaden.

Meer informatie over wat uw statistieken en prognoses betekenen

Zoekwoorden in uw plan bewerken

Nadat u een plan heeft gemaakt, kunt u in de tabel wijzigingen in uw advertentiegroep- en zoekwoordideeën aanbrengen om een nog beter beeld te krijgen van de mogelijke prestaties van uw zoekwoorden. U kunt de max. CPC bijvoorbeeld eenvoudig wijzigen in het veld bovenaan de pagina, om te zien of u met verschillende biedingen uw advertentiedoelen beter kunt bereiken.

Meer advertentiegroepen of zoekwoorden aan uw plan toevoegen

1. Klik in het navigatiepaneel aan de linkerkant op Zoekwoorden
  2. Klik op het blauwe plusteken .
  3. Klik op Een advertentiegroep selecteren om zoekwoorden aan een nieuwe advertentiegroep toe te voegen. Klik vervolgens op Advertentiegroep maken
    • Geef de naam op voor uw nieuwe advertentiegroep en klik vervolgens op Maken.
    • Geef uw zoekwoorden op in het vak, één per regel of gescheiden door komma's.
    • Klik op Opslaan.
  4. Klik op Een advertentiegroep selecteren als u zoekwoorden aan een bestaande advertentiegroep wilt toevoegen. Kies vervolgens de advertentiegroep waaraan u zoekwoorden wilt toevoegen.
    • Geef uw zoekwoorden op in het vak, één per regel of gescheiden door komma's.
    • Klik op Opslaan.

Zoekwoorden uit uw plan verwijderen

1. Klik in het navigatiepaneel aan de linkerkant op Zoekwoorden
  2. Vink de selectievakjes aan naast de zoekwoorden die u wilt verwijderen.
  3. Klik op Verwijderen in de blauwe balk die boven de tabel met resultaten verschijnt.

Zoekwoorden in uw account opslaan

Zodra u een plan heeft gemaakt, kunt u prognoses krijgen voor die zoekwoorden en ze in uw account opslaan.

1. Als u zoekwoorden aan uw plan wilt toevoegen, vinkt u het selectievakje aan links van de zoekwoorden die u wilt toevoegen.
    • Klik op het dropdownmenu 'Toevoegen aan nieuwe advertentiegroep' als u de geselecteerde zoekwoorden aan een advertentiegroep wilt toevoegen. Selecteer de advertentiegroep waaraan u zoekwoorden wilt toevoegen of voeg de geselecteerde zoekwoorden aan een nieuwe advertentiegroep toe. Klik hiervoor op het dropdownmenu 'Toevoegen aan nieuwe advertentiegroep' en voer vervolgens een naam in voor uw nieuwe advertentiegroep.
    • Uw zoekwoorden worden standaard toegevoegd als brede zoekwoorden. Als u dit wilt wijzigen, klikt u op het dropdownmenu 'Breed zoeken' en selecteert u een ander zoektype. Meer informatie over zoektypen voor zoekwoorden
  2. Klik op Toevoegen aan plan.
  3. Als u prognoses voor uw geselecteerde zoekwoorden wilt bekijken, klikt u in het meldingsvak onderaan de pagina op Prognose weergeven of in het linkervenster op Zoekwoorden
    • U ziet een diagram met een reeks biedingen op basis van maximum kosten per klik (max. CPC) en verkeersprognoses. We geven standaard het aantal klikken per dag weer dat al uw zoekwoorden voor verschillende biedingen kunnen krijgen.
    • Als u verschillende statistieken wilt bekijken, zoals vertoningen of kosten, selecteert u de betreffende statistiek in het dropdownmenu boven het diagram.
    • Voor gedetailleerde prognoses in de tabel past u het onderstreepte max. CPC-bod aan of plaatst u de muisaanwijzer op een punt in het diagram om een ​​bod te kiezen.
  4. Klik op Opslaan in account wanneer u klaar bent om een ​​nieuwe campagne te maken.
  5. Voer een campagnenaam en een dagbudget in en klik vervolgens op Opslaan