Skapa en smart Shopping-kampanj

Smarta Shopping-kampanjer innehåller Shopping-annonser med produkt och displayannonser (inklusive displayannonser för remarketing) och använder automatisk annonsplacering och budgivning för att marknadsföra produkter från ett produktflöde i alla Googles nätverk. I den här artikeln beskriver vi hur du skapar en sådan kampanj. Läs mer om smarta Shopping-kampanjer.

Obs! För samma produkter eller produktgrupper har smarta Shopping-kampanjer företräde framför vanliga Shopping-kampanjer och displaykampanjer för remarketing i samma konto. Vi rekommenderar att du pausar dessa andra kampanjer så att de inte stör maskininlärningen för de smarta Shopping-kampanjerna.

Innan du börjar

Innan du skapar en smart Shopping-kampanj måste du konfigurera konverteringsspårning med transaktionsspecifika värden. Med konverteringsspårning kan du se när dina annonser leder till försäljning på din webbplats. För att kunna skapa en smart Shopping-kampanj behöver du en aktiv och verifierad tagg för konverteringsspårning. Läs mer om hur du konfigurerar konverteringsspårning för din webbplats. Du behöver också lägga till en global webbplatstagg på din webbplats och koppla en remarketinglista med minst 100 aktiva användare till ditt konto så att dina annonser kan användas för dynamisk remarketing. (Om du använder Google Analytics kan du länka till ditt Google Analytics-konto och konfigurera taggar där i stället för att använda den globala webbplatstaggen.)

Anvisningar

1. Logga in på Google Ads.
  2. Klicka på Kampanjer i sidmenyn till vänster.
  3. Klicka på plusknappen och välj Ny kampanj.
  4. Välj Försäljning, Potentiella kunder eller Trafik till webbplatsen som mål för kampanjen, eller välj att skapa en kampanj utan att utgå från ett mål.
  5. Välj Shopping som kampanjtyp.
  6. Välj det Merchant Center-konto som innehåller produkterna du vill annonsera med kampanjen och det land där produkterna säljs.

Obs! Varje kampanj kan kopplas till ett enda Merchant Center-konto och kan ha ett enda försäljningsland.

7. Välj Smart Shopping-kampanj som Kampanjundertyp och klicka på Fortsätt.
  8. Ge kampanjen ett namn.
  9. Ange en daglig budget.

Obs! När du skapar en smart Shopping-kampanj får den företräde framför vanliga Shopping-kampanjer och displaykampanjer för remarketing för samma produkter. Om du vill behålla samma utgifter totalt rekommenderar vi att du anger en budget som motsvarar summan av de andra kampanjerna.

10. Budgivning. Som standard anger Smart Shopping-kampanjer bud som maximerar värdet på dina konverteringar inom din dagliga budget.
  11. Om du har angett ett resultatmål ska du lägga till en målavkastning på annonsutgift (ROAS).
  12. Välj specifika produkter eller produktgrupper som du vill annonsera i kampanjen. Ju fler produkter du lägger till i en kampanj, desto enklare blir det att hantera den och desto bättre resultat kan du förvänta dig. Om du inte väljer specifika produkter eller grupper kan alla dina produkter visas i annonserna.

Obs! Om du inte har väldigt olika mål-ROAS eller budgetar för specifika produkter eller produktgrupper rekommenderar vi att du tar med alla dina produkter i kampanjen.

13. Ladda upp tillgångar som logotyp, bild och text som kan användas för att skapa responsiva remarketingannonser för Display-nätverket och YouTube. Tillgångarna kombineras automatiskt på olika sätt för att skapa annonser. De annonser som ger bäst resultat visas oftare. Du kan förhandsgranska annonsvisningen i panelen till höger.

Obs! Tillgångarna används för att skapa annonser som visas för användare som har besökt din webbplats men som ännu inte har visat intresse för någon särskild produkt. När användaren har visat intresse för något skapas en annons med relevant data från ditt produktflöde.

Ladda upp följande tillgångar för dina annonser:
    1. Logotyp: Om du redan har laddat upp din logotyp till Merchant Center behöver du inte göra något mer. Kvadratiska logotyper måste ha de exakta proportionerna 1:1. Rektangulära logotyper måste vara bredare än 1:1, men får inte vara bredare än 2:1. En transparent bakgrund är bäst för alla logotyper, förutsatt att logotypen är centrerad. Läs mer om hur du laddar upp och redigerar logotyper
    2. Bild: Ladda upp en marknadsföringsbild som representerar ditt företag. Välj en bild med bildförhållandet 1,91:1 (liggande) och som är större än 600 × 314 pixlar. Den rekommenderade storleken är 1 200 × 628 pixlar. Filens storleksgräns är 1 MB. Högst 20 % av bilden får täckas av text. Obs! Bilden kan komma att beskäras horisontellt upp till fem procent längs varje sida för att passa i vissa annonsutrymmen.
    3. Text: Lägg till text som beskriver ditt företag. Texten används i olika kombinationer och annonsformat.

Den korta rubriken (upp till 25 tecken) är den första raden i annonsen och visas i små annonsutrymmen där den långa rubriken inte ryms. Korta rubriker kan visas med eller utan beskrivning.

Den långa rubriken (upp till 90 tecken) är den första raden i annonsen och visas i stället för den korta rubriken i större annonser. Långa rubriker kan visas med eller utan beskrivning. Obs! När den långa rubriken visas i annonsen kan dess längd påverkas av vilken webbplats den visas på. Om den förkortas avslutas den med en ellips.

Beskrivningen (upp till 90 tecken) läggs till efter rubriken och innehåller en uppmaning till användaren. Obs! Beskrivningens längd beror på webbplatsen där den visas. Om den förkortas avslutas den med en ellips.
    4. Slutlig webbadress: Ange webbadressen till den sida på din webbplats som användarna når när de klickar på din annons.
  14. Förhandsgranska några av dina potentiella annonser. Eftersom responsiva annonser är utformade för att nå de flesta annonsutrymmen i Display-nätverket kan de visas med tusentals layouter.
  15. Klicka på Spara.

Viktigt att tänka på

Dessa Shopping-kampanjer använder maskininlärning. Det tar tid att optimera kampanjen för din specifika budget, målgrupp och dina produkter. Därför rekommenderar vi att du ger nya kampanjer tid att anpassa sig innan du ändrar något.

Hålla din kampanj aktiv

Smarta Shopping-kampanjer utgår från en remarketingmålgrupp som består av personer som besöker din webbplats. För att kampanjen ska förbli aktiv måste nya personer kontinuerligt läggas till i remarketingmålgruppen. Om remarketingmålgruppen för din smarta Shopping-kampanj inte tar emot några nya personer under två dagar i följd får du en varning och anvisningar om hur du åtgärdar problemet. Om du inte vidtar åtgärder inom 28 dagar visas inga annonser i kampanjen förrän problemet är löst.

Om din smarta Shopping-kampanj har pausats eller om du har fått varningar eftersom en remarketingmålgrupp har slutat växa kan du göra följande:

1. Logga in på Google Ads.
  2. Klicka på verktygsikonen .
  3. Klicka på Målgruppshantering under Delat bibliotek.
  4. Klicka på Målgruppskällor.
  5. Kontrollera om någon av dina målgruppskällor har kritiska problem.
    1. Om det finns ett kritiskt problem med Google Ads-taggen ska du korrigera remarketinglistorna och taggarna på din webbplats.
    2. Om det finns ett kritiskt problem med Google Analytics ska du korrigera Google Analytics-remarketinglistan.

Obs: Om du har aktiverat listdelning i ditt MCC-konto kan du ha förlorat åtkomsten till listor som tidigare delades med dig. Så här ser du dina målgruppslistor:

1. Logga in på Google Ads.
  2. Klicka på verktygsikonen .
  3. Klicka på Målgruppshantering under Delat bibliotek.
  4. Klicka på Målgruppslistor.
  5. Kontakta MCC-ägaren om en lista saknas så att ägaren kan aktivera listdelning.

Relaterade länkar

Om Smart Shopping-kampanjer
Om Shopping-kampanjer och Shopping-annonser
Om remarketing