Lag Smart Shopping-kampanjer

Smart Shopping-kampanjer består av Shopping-produktannonser og bannerannonser (innbefattet remarketingannonser i Displaynettverket). I disse kampanjene markedsføres produkter fra en produktfeed i Google-nettverk på bakgrunn av automatisk budgivning og automatiske annonseplasseringer. I denne artikkelen forklarer vi hvordan du lager slike kampanjer. Finn ut mer om Smart Shopping-kampanjer

Merk: Hvis de samme produktene eller produktgruppene markedsføres via både Smart Shopping-kampanjer og standard Shopping-kampanjer og standard remarketingkampanjer i Displaynettverket i den samme kontoen, er det Smart Shopping-kampanjene som prioriteres. Vi anbefaler at du setter disse andre kampanjetypene på pause, for å unngå forstyrrelser for maskinlæringen som brukes i Smart Shopping-kampanjer.

Sjekkliste for å komme i gang

Smart Shopping-kampanjer knytter sammen Google Ads- og Merchant Center-kontoene dine, sporer annonseresultater og optimaliserer budgivningen ved hjelp av konverteringssporing. Nedenfor ser du hva du bør gjøre før du konfigurerer Smart Shopping-kampanjer.

Local Campaigns (Improving Account Performance)

Veiledning

1. Logg på Google Ads.
  2. Klikk på Kampanjer på sidemenyen til venstre.
  3. Klikk på plussknappen , og velg så Ny kampanje.
  4. Velg Salg som mål for kampanjen din, eller velg å opprette en kampanje uten noe spesielt mål.
  5. Velg Shopping som «Kampanjetype».
  6. Velg den Merchant Center-kontoen som inneholder produktene du ønsker å annonsere i denne kampanjen, og landet der disse produktene selges.

Merk: De ulike kampanjene kan bare knyttes til én Merchant Center-konto og ha ett salgsland.

7. Velg Smart Shopping-kampanje som «Kampanjeundertype», og klikk deretter på Fortsett.
  8. Gi kampanjen din et navn.
  9. Skriv inn et gjennomsnittlig dagsbudsjett.

Merk: Når du konfigurerer en Smart Shopping-kampanje, prioriteres den foran standard Shopping-kampanjer og standard remarketingkampanjer i Displaynettverket for de samme produktene. Vi anbefaler at du angir et budsjett tilsvarende summen av disse andre kampanjene for å holde det totale forbruket på samme nivå.

10. Budgivning. Med Smart Shopping-kampanjer angis som standard slik at verdien av konverteringene dine maksimeres innenfor det gjennomsnittlige dagsbudsjettet du har angitt.
  11. Hvis du har et konkret resultatmål, legger du til et mål for avkastning på annonsekostnader (ROAS).
  12. Velg bestemte produkter eller produktgrupper du ønsker å annonsere i kampanjen din. Jo flere produkter du legger til i én kampanje, desto enklere er kampanjen å administrere, og desto bedre forventes det at resultatene blir. Hvis du ikke angir bestemte produkter eller grupper, blir alle produktene dine kvalifisert for å vises i annonsene dine.

Merk: Med mindre du har svært ulike ROAS-mål eller budsjetter for bestemte produkter eller produktgrupper, anbefaler vi at du tar med alle produktene i én kampanje.

13. Last opp elementer, for eksempel logo, bilde og tekst, som kan brukes til å lage responsive remarketingannonser for Displaynettverket og YouTube. Elementene dine kombineres automatisk på forskjellige måter for å lage annonser, og annonsene med best resultater vises oftere. I panelet til høyre ser du forhåndsvisninger av hvordan annonsen din kan bli vist.

Merk: Disse elementene brukes til å lage annonser som skal vises til brukere som har besøkt nettstedet ditt, men som foreløpig ikke har vist interesse for et bestemt produkt. Når brukeren har vist interesse, hentes relevante data fra produktfeeden din for å lage en annonse.

Last opp elementene nedenfor for annonsene dine:
    1. Logo: Hvis logoen din allerede er lastet opp i Merchant Center, trenger du ikke å foreta deg noe. Kvadratiske logoer må ha et høyde/bredde-forhold på nøyaktig 1 : 1. Rektangulære logoer må være bredere enn 1 : 1, men må ikke være bredere enn 2 : 1. En gjennomsiktig bakgrunn er best for alle logoer, men bare hvis logoen er sentrert. Finn ut mer om hvordan du kan laste opp og redigere logoer
    2. Bilde: Last opp et markedsføringsbilde som representerer bedriften din. Velg et bilde i liggende format med et høyde/bredde-forhold på 1,91:1, som også er større enn 600 x 314 piksler. Anbefalt størrelse er 1200 x 628 piksler. Maksimal filstørrelse er 1 MB. Teksten kan ikke dekke mer enn 20 % av bildet. Merk: For at bildet skal kunne passe inn i visse annonseplasser, kan bildet bli horisontalt beskjært med inntil 5 % på hver side.
    3. Tekst: Legg til en beskrivelse av bedriften din. Denne teksten brukes i forskjellige kombinasjoner og annonseformater.

Den korte overskriften (25 tegn eller mindre) er den første linjen i annonsen din og vises på små annonseplasser der den lange overskriften ikke passer. Korte overskrifter kan vises med eller uten beskrivelsen.

Den lange overskriften (90 tegn eller mindre) er den første linjen i annonsen din og vises i stedet for den korte overskriften i større annonser. Lange overskrifter kan vises med eller uten beskrivelsen. Merk: Når den lange overskriften gjengis i annonser, tilpasses lengden etter nettstedet der annonsen vises. Hvis den lange overskriften forkortes, slutter den med en ellipse.

Beskrivelsen (90 tegn eller mindre) supplerer overskriften og oppfordrer til handling. Merk: Lengden på beskrivelsen som gjengis, avhenger av nettstedet der annonsen vises. Hvis beskrivelsen forkortes, slutter den med en ellipse.
    4. Endelig nettadresse: Angi nettadressen til den siden på nettstedet ditt folk kommer til når de klikker på annonsen din.
  14. Ta en forhåndstitt på av noen av de potensielle annonsene dine. Ettersom responsive annonser er utviklet for å brukes i stort sett alle annonseplasseringer i Displaynettverket, kan de vises i tusenvis av ulike oppsett.
  15. Klikk på Lagre.

Vær oppmerksom på følgende

Ettersom det brukes maskinlæring i disse Shopping-kampanjene, og det tar tid å optimalisere kampanjen din for det spesifikke budsjettet ditt samt produktene dine og målgruppen du har valgt, anbefales det at du gir den nye kampanjen tid til å gå seg til før du gjør eventuelle endringer.

Slik holder du kampanjen din aktiv

Smart Shopping-kampanjer er avhengig av en remarketingmålgruppe som består av folk som besøker nettstedet ditt. For at kampanjen din skal forbli aktiv, må nye mennesker kontinuerlig legges til remarketingmålgruppen din.Hvis remarketingmålgruppen for Smart Shopping-kampanjen din ikke mottar nye personer i løpet av to sammenhengende dager, mottar du en advarsel og en fremgangsmåte for å løse problemet. Hvis dette ikke er løst innen 28 dager, blir det ikke vist annonser i kampanjen før problemet er løst.

Hvis Smart Shopping-kampanjen din er satt på pause, eller du har mottatt advarsler fordi en remarketingmålgruppe har sluttet å vokse, kan du gjøre dette:

1. Logg på Google Ads.
  2. Klikk på verktøyikonet .
  3. Klikk på Målgruppestyring under «Delt bibliotek».
  4. Klikk på Målgruppekilder.
  5. Sjekk om noen av målgruppekildene dine har kritiske problemer.
    1. Hvis det er et kritisk problem med Google Ads-taggen, må du rette opp remarketinglistene og -taggene for nettstedet ditt.
    2. Hvis det er et kritisk problem med Google Analytics, må du rette opp remarketinglisten for Google Analytics.

Merk: Hvis du har aktivert listedeling i MCC, kan du ha mistet tilgangen til lister som tidligere ble delt med deg. Slik kan du se målgruppelistene dine:

1. Logg på Google Ads.
  2. Klikk på verktøyikonet .
  3. Klikk på Målgruppestyring under «Delt bibliotek».
  4. Klikk på Målgruppelister.
  5. Hvis en liste mangler, kan du kontakte eieren av MCC-kontoen din, og be vedkommende om å aktivere listedeling.

Linker til beslektet innhold