Lag smarte Shopping-kampanjer

Smart Shopping-kampanjer består av Shopping-produktannonser og bannerannonser (innbefattet remarketing i Displaynettverket), og produkter fra produktfeeder markedsføres i ulike Google-nettverk ved hjelp av automatisk annonseplassering og budgivning. I denne artikkelen forklarer vi hvordan du lager slike kampanjer. Finn ut mer om Smart Shopping-kampanjer

Merk: For de samme produktene eller produktgruppene prioriteres smarte Shopping-kampanjer foran andre standard Shopping-kampanjer og visse remarketingkampanjer i Displaynettverket for den samme kontoen. Vi anbefaler at du setter de andre kampanjene på pause for å minimere forstyrrelsen på maskinlæringen som brukes i smarte Shopping-kampanjer.

Før du begynner

Før du kan konfigurere Smart Shopping-kampanjer, må du også konfigurere konverteringssporing med transaksjonsspesifikke verdier. Du må også ha oppnådd minst 20 konverteringer i løpet av de siste 45 dagene i eksisterende Shopping-kampanjer. Du må også legge til en global nettstedstag på nettstedet ditt og ha en remarketingliste med minst 100 aktive brukere tilknyttet kontoen din, slik at annonsene dine kan brukes til dynamisk remarketing. (Hvis du bruker Google Analytics, kan du tilknytte Google Analytics-kontoen din og konfigurere tagger der i stedet for å bruke den globale nettstedstaggen.)

I tillegg må du sørge for at du oppfyller kravene til Shopping-kampanjer og følger retningslinjene for Shopping-annonser.

Veiledning

1. Logg på Google Ads.
  2. Klikk på Kampanjer i sidemenyen til venstre.
  3. Klikk på plussknappen , og velg deretter Ny kampanje.
  4. Velg Salg, Potensielle salg eller Nettstedtrafikk som mål for kampanjen din, eller velg å opprette en kampanje uten noe spesielt mål.
  5. Velg Shopping som «Kampanjetype».
  6. Velg den Merchant Center-kontoen som inneholder produktene du ønsker å annonsere i denne kampanjen, og landet der disse produktene selges.

Merk: Hver kampanje kan bare knyttes til én Merchant Center-konto og ha ett salgsland.

7. Velg Smart Shopping-kampanje som «Kampanjeundertype», og klikk deretter på Fortsett.
  8. Gi kampanjen din et navn.
  9. Angi et dagsbudsjett.

Merk: Når du konfigurerer en smart Shopping-kampanje, prioriteres den foran andre standard Shopping-kampanjer og visse remarketingkampanjer i Displaynettverket for de samme produktene. Vi anbefaler at du angir et budsjett tilsvarende summen av disse andre kampanjene for å holde det totale forbruket på samme nivå.

10. Budgivning. Med smarte Shopping-kampanjer angis som standard bud slik at verdien av konverteringene dine maksimeres innenfor dagsbudsjettet du har angitt.
  11. Hvis du har et konkret resultatmål, legger du til et mål for avkastning på annonsekostnader (ROAS).
  12. Velg bestemte produkter eller produktgrupper som du ønsker å annonsere i kampanjen din. Jo flere produkter du legger til i én kampanje, desto enklere er kampanjen å administrere, og desto bedre forventes det at resultatene blir. Hvis du ikke angir bestemte produkter eller grupper, blir alle produktene dine kvalifisert for å vises i annonsene dine.

Merk: Med mindre du har svært ulike ROAS-mål eller budsjetter for bestemte produkter eller produktgrupper, anbefales det at du tar med alle produktene i én kampanje.

13. Last opp elementer, for eksempel logo, bilde og tekst som kan brukes til å lage responsive remarketingannonser for Displaynettverket og YouTube. Elementene dine kombineres automatisk på forskjellige måter for å lage annonser, og annonsene med best resultater vises oftere. I panelet til høyre ser du forhåndsvisninger av hvordan annonsen din kan bli vist.

Merk: Disse elementene brukes til å lage annonser som skal vises til brukere som har besøkt nettstedet ditt, men som foreløpig ikke har vist interesse for et bestemt produkt. Når brukeren har vist interesse, hentes relevante data fra produktfeeden din for å lage en annonse.

Last opp følgende elementer for annonsene dine:
    1. Logo: Hvis logoen din allerede er lastet opp i Merchant Center, behøver du ikke å foreta deg noe. Kvadratiske logoer må ha et høyde/bredde-forhold på nøyaktig 1 : 1. Rektangulære logoer må være bredere enn 1 : 1, men må ikke være bredere enn 2 : 1. En gjennomsiktig bakgrunn er best for alle logoer, men bare hvis logoen er midtstilt. Finn ut mer om hvordan du kan laste opp og redigere logoer
    2. Bilde: Last opp et markedsføringsbilde som representerer bedriften din. Velg et bilde i liggende format med et høyde/bredde-forhold på 1,91:1, som også er større enn 600 x 314 piksler. Anbefalt størrelse er 1200 x 628 piksler. Filen kan ikke være større enn 1 MB. Teksten kan ikke dekke mer enn 20 % av bildet. Merk: For at bildet skal kunne passe inn i visse annonseplasser, kan bildet bli horisontalt beskjært med inntil 5 % på hver side.
    3. Tekst: Legg inn en beskrivelse av bedriften din. Denne teksten brukes i forskjellige kombinasjoner og annonseformater.

Den korte overskriften (25 tegn eller mindre) er den første linjen i annonsen din og vises på små annonseplasser der den lange overskriften ikke passer. Korte overskrifter kan vises med eller uten beskrivelsen.

Den lange overskriften (90 tegn eller mindre) er den første linjen i annonsen din og vises i stedet for den korte overskriften i større annonser. Lange overskrifter kan vises med eller uten beskrivelsen. Merk: Når den lange overskriften gjengis i annonser, tilpasses lengden etter nettstedet der annonsen vises. Hvis den lange overskriften forkortes, slutter den med en ellipse.

Beskrivelsen (90 tegn eller mindre) supplerer overskriften og oppfordrer til handling. Merk: Lengden på beskrivelsen som gjengis, avhenger av nettstedet der annonsen vises. Hvis beskrivelsen forkortes, slutter den med en ellipse.
    4. Endelig nettadresse: Angi nettadressen til den siden på nettstedet ditt folk kommer til når de klikker på annonsen din.
  14. Ta en forhåndstitt på av noen av de potensielle annonsene dine. Ettersom responsive annonser er utviklet for å brukes i stort sett alle annonseplasseringer i Displaynettverket, kan de vises i tusenvis av ulike oppsett.
  15. Klikk på Lagre.

Vær oppmerksom på følgende

Ettersom det brukes maskinlæring i disse Shopping-kampanjene, og det tar tid å optimalisere kampanjen din for det spesifikke budsjettet ditt samt produktene dine og målgruppen du har valgt, anbefales det at du gir den nye kampanjen tid til å gå seg til før du gjør eventuelle endringer.

Slik holder du kampanjen din aktiv

Smart Shopping-kampanjer er avhengig av en remarketingmålgruppe som består av folk som besøker nettstedet ditt. For at kampanjen din skal forbli aktiv, må nye mennesker kontinuerlig legges til remarketingmålgruppen din. Hvis remarketingmålgruppen for Smart Shopping-kampanjen din ikke mottar nye personer i løpet av to sammenhengende dager, vil du motta en advarsel og en fremgangsmåte for å løse problemet. Hvis dette ikke er løst innen 28 dager, vil kampanjen ikke vise visninger før problemet er løst.

Hvis Smart Shopping-kampanjen din er satt på pause, eller du har mottatt advarsler fordi en remarketingmålgruppe har sluttet å vokse, kan du gjøre følgende:

1. Logg på Google Ads.
  2. Klikk på verktøyikonet .
  3. Klikk på Målgruppestyring under «Delt bibliotek».
  4. Klikk på Målgruppekilder.
  5. Sjekk om noen av målgruppekildene dine har kritiske problemer.
    1. Hvis det er et kritisk problem med Google Ads-taggen, må du rette opp remarketinglister og -tagger for nettstedet ditt.
    2. Hvis det er et kritisk problem med Google Analytics, må du rette opp remarketinglisten for Google Analytics.

Merk: Hvis du har aktivert listedeling i MCC, kan du ha mistet tilgangen til lister som tidligere ble delt med deg. Se målgruppelistene dine ved hjelp av følgende fremgangsmåte:

1. Logg på Google Ads.
  2. Klikk på verktøyikonet .
  3. Klikk på Målgruppestyring under «Delt bibliotek».
  4. Klikk på Målgruppelister.
  5. Hvis en liste mangler, kan du kontakte MCC-eieren din som kan aktivere listedeling.

Linker til beslektet innhold

Om smarte Shopping-kampanjer
Om Shopping-kampanjer og Shopping-annonser
Om remarketing