Lag Smart Shopping-kampanjer

Med Smart Shopping-kampanjer hentes produktinformasjon automatisk fra en feed, og informasjonen brukes til å opprette Shopping-annonser som er spesifikt tilpasset kundene dine. Deretter plasseres disse annonsene på en intelligent måte på ulike Google-plattformer ved hjelp av budstrategier du velger.

I denne artikkelen finner du informasjon om hvordan du kan opprette Smart Shopping-kampanjer.

Før du begynner

For å se undertekster på språket ditt, slå på YouTube-teksting. Klikk på Innstillinger-ikonet nederst i videospilleren, velg Teksting, og angi deretter ønsket språk.

Før du kan lansere Smart Shopping-kampanjer, må du konfigurere det nedenstående:

Du bør også gjennomgå retningslinjene for Shopping-annonser som styrer hva forhandlere har lov til – og ikke har lov til – å vise i Shopping-annonser.

I tillegg anbefaler vi at du setter eventuelle Shopping-kampanjer eller remarketingkampanjer i Displaynettverket på pause for produktene du ønsker å markedsføre i en Smart Shopping-kampanje. Hvis disse kampanjene kjøres samtidig, kan de forstyrre maskinlæringen som brukes i Smart Shopping-kampanjer for å vise og optimalisere annonsene dine.

Veiledning

1. Logg på Google Ads.
  2. Klikk på Kampanjer på sidemenyen til venstre.
  3. Klikk på plussknappen , og velg så Ny kampanje.
  4. Velg Salg som mål for kampanjen, eller velg å opprette en kampanje uten noe spesielt mål. Finn ut mer om kampanjemål.
  5. Velg Shopping som kampanjetype.
  6. Velg den Merchant Center-kontoen som inneholder produktene du ønsker å markedsføre i denne kampanjen, og landet der disse produktene selges.
    Merk: De ulike kampanjene kan bare knyttes sammen med én Merchant Center-konto og ha ett salgsland.
  7. Velg Smart Shopping-kampanje som «Kampanjeundertype», og klikk deretter på Fortsett.
  8. Gi kampanjen din et navn.
  9. Fastsett et gjennomsnittlig dagsbudsjett.
    Merk: Når du konfigurerer en Smart Shopping-kampanje, prioriteres den foran Shopping-kampanjer og remarketingkampanjer i Displaynettverket for de samme produktene. Vi anbefaler at du fastsetter et budsjett tilsvarende summen av de andre kampanjene, så du kan holde det totale forbruket på samme nivå.
  10. Angi ønsket bud og budstrategi.
    1. Med Smart Shopping-kampanjer angis som standard bud slik at verdien av konverteringene dine maksimeres innenfor det gjennomsnittlige dagsbudsjettet du har angitt.
  11. Hvis du har et konkret resultatmål, kan du legge til et mål for avkastning på annonsekostnader (ROAS). Målet brukes i kampanjen når den har nok konverteringsdata.
  12. Velg bestemte produkter eller produktgrupper du vil markedsføre via kampanjen din. Hvis du ikke spesifiserer produkter, blir hele feeden din kvalifisert for visning i annonsene dine. Dette kan føre til at annonsene blir mindre spesifikke og resultatene blir dårligere.
  13. Last opp elementer, for eksempel logo, bilde og tekst, som kan brukes til å lage responsive remarketingannonser for Displaynettverket og YouTube. Finn ut mer om administrering av elementer i Smart Shopping-kampanjer og anbefalte fremgangsmåter.
  14. Valgfritt: Klikk på plussknappen  og så på videoer nedenfor «Bilder og logoer».
  15. Se en forhåndsvisning av noen av de potensielle annonsene dine. Ettersom responsive annonser er utviklet for å brukes i stort sett alle annonseplasseringer i Displaynettverket, kan de vises i tusenvis av ulike oppsett.
  16. Klikk på Lagre.

Det brukes maskinlæring i Smart Shopping-kampanjer, og derfor tar det tid å optimalisere kampanjen din for det spesifikke budsjettet ditt samt produktene dine og målgruppen din. Derfor anbefaler vi at du gir den nye kampanjen tid til «å sette seg» og optimaliseres før du gjør endringer.

Fremgangsmåten videre

Når du har konfigurert Smart Shopping-kampanjen, kan du gjøre visse ting for å optimalisere resultatene. Finn ut mer om optimalisering av Smart Shopping-kampanjer.

Prøv denne fremgangsmåten først:

• Konfigurer konverteringssporing med transaksjonsspesifikke verdier, slik at du kan spore tilfeller der annonsene dine fører til salg på nettstedet ditt. For at du skal kunne måle resultater og få best mulig optimalisering, må du ha en aktiv, bekreftet tag for konverteringssporing merket som «Ta med i Konverteringer». Finn ut mer om konfigurering av konverteringssporing på nettsteder.
  • Legg til en global nettstedstag på nettstedet ditt. Du må også ha en remarketingliste med minst hundre aktive brukere samt en ny bruker i løpet av de siste to dagene, knyttet til kontoen din. Dermed kan annonsene dine brukes til dynamisk remarketing, slik at du kan tilpasse annonsene som vises til personer som tidligere har besøkt nettstedet ditt. Hvis du bruker Google Analytics, kan du tilknytte Google Analytics-kontoen din og konfigurere tagger der i stedet for å bruke den globale nettstedstaggen. Ikke-kommersielle sider på nettstedet er du ikke pålagt å merke.
Merk: Du kan opprette Smart Shopping-kampanjer uten konverteringssporing og/eller remarketinglister. Det blir vist annonser fra kampanjene dine, og budene dine blir optimalisert. Kampanjeforbruket kan imidlertid bli begrenset frem til du er ferdig med å konfigurere remarketing og konverteringssporing.

Linker til beslektet innhold