Een slimme Shopping-campagne maken

Slimme Shopping-campagnes bevatten Shopping-productadvertenties en display-advertenties (waaronder displayremarketing-advertenties), en gebruiken automatische advertentieplaatsing en biedingen om producten uit een productfeed te promoten in Google-netwerken. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een dergelijke campagne maakt. Meer informatie over slimme Shopping-campagnes.

Opmerking: Voor dezelfde producten of productgroepen hebben slimme Shopping-campagnes voorrang op standaard Shopping- en displayremarketing-campagnes in hetzelfde account. We raden u aan deze andere campagnes te onderbreken zodat het machinelearning-proces van slimme Shopping-campagnes zo min mogelijk wordt verstoord.

Checklist om aan de slag te gaan

Slimme Shopping-campagnes koppelen uw Google Ads- en Merchant Center-accounts, houden advertentieprestaties bij en optimaliseren bieden op basis van Conversies bijhouden. Doe het volgende voordat u uw slimme Shopping-campagne instelt:

Local Campaigns (Improving Account Performance)

Praktische tips voor tijdens of na de instelling van een campagne

• Stel 'Conversies bijhouden' in met transactiespecifieke waarden, zodat u kunt bijhouden wanneer uw advertenties tot verkopen op uw website leiden. U heeft een actieve, geverifieerde tag voor het bijhouden van conversies nodig die gemarkeerd is als 'Opnemen in Conversies' om prestaties te meten en voor de beste optimalisatie. Meer informatie over hoe u 'Conversies bijhouden' instelt voor uw website
  • Voeg een algemene sitetag toe aan uw website en zorg ervoor dat er een remarketinglijst van ten minste 100 actieve gebruikers aan uw account is gekoppeld. Op deze manier kunnen uw advertenties voor dynamische remarketing worden gebruikt, zodat u advertenties kunt personaliseren voor mensen die uw website eerder hebben bezocht. Als u Google Analytics gebruikt, kunt u koppelen naar uw Google Analytics-account en daar tags instellen in plaats van de algemene sitetag te gebruiken. U hoeft alleen de commerciële pagina's van uw site te taggen.
U kunt slimme Shopping-campagnes maken zonder conversies bij te houden en/of remarketinglijsten te maken. De campagnes worden gestart en de biedingen geoptimaliseerd, maar de uitgaven kunnen beperkt zijn totdat 'Conversies bijhouden' en remarketing volledig zijn ingesteld.

Instructies

1. Log in bij Google Ads.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes.
  3. Klik op de plusknop en selecteer Nieuwe campagne.
  4. Selecteer Verkopen als campagnedoel of maak een campagne zonder een doel te selecteren.
  5. Selecteer Shopping als campagnetype.
  6. Selecteer het Merchant Center-account met de producten waarvoor u wilt adverteren met deze campagne en het land waarin deze producten worden verkocht.
    Opmerking: Aan elke campagne kan slechts 1 Merchant Center-account worden gekoppeld en slechts één land van verkoop worden toegewezen.
  7. Selecteer bij Campagnesubtype de optie Slimme Shopping-campagne en klik vervolgens op Doorgaan.
  8. Geef een naam op voor uw campagne.
  9. Stel een gemiddeld dagbudget in.
    Opmerking: Als u een slimme Shopping-campagne instelt, heeft deze voorrang op uw standaard Shopping- en displayremarketing-campagnes voor dezelfde producten. Als u uw totale uitgaven hetzelfde wilt houden, is het daarom raadzaam een budget in te stellen dat gelijk is aan de som van de budgetten van die standaardcampagnes.
  10. Bieden. Voor slimme Shopping-campagnes worden standaard biedingen ingesteld die de waarde van uw conversies maximaliseren binnen het opgegeven gemiddelde dagbudget.
  11. Voeg een doelrendement op advertentie-uitgaven (ROAS) toe als u een specifiek prestatiedoel heeft.

Opmerking: Slimme Shopping-campagnes gebruiken het ROAS-doel alleen als er voldoende conversiegegevens zijn voor het account.

1. Kies specifieke producten of productgroepen waarvoor u in uw campagne wilt adverteren. Hoe meer producten u aan één campagne toevoegt, hoe eenvoudiger het campagnebeheer is en hoe beter de prestaties zullen zijn. Als u geen specifieke producten of groepen aanwijst, komen al uw producten in aanmerking voor weergave in uw advertenties.
    Opmerking: Tenzij u heel verschillende ROAS-doelen of budgetten voor specifieke producten of productgroepen heeft, is het aan te bevelen al uw producten in één campagne op te nemen.
  2. Upload items, zoals een logo, afbeelding en tekst, die worden gebruikt om responsieve remarketingadvertenties voor het Display Netwerk en YouTube te maken. Uw items worden automatisch op verschillende manieren gecombineerd om advertenties te maken. De advertenties met de beste prestaties worden vaker weergegeven. In het venster aan de rechterkant kunt u voorbeelden zien van de mogelijke weergave van uw advertentie.
    Opmerking: Deze items worden gebruikt om advertenties te maken voor gebruikers die uw website hebben bezocht, maar nog geen belangstelling hebben getoond voor een specifiek product. Nadat een gebruiker interesse heeft getoond, worden relevante gegevens uit uw productfeed gehaald om een advertentie te maken.
    Upload de volgende items voor de advertenties:
    • Logo: Als uw logo al naar Merchant Center is geüpload, hoeft u verder niets te doen. Vierkante logo's moeten een hoogte-breedteverhouding hebben van precies 1:1. Rechthoekige logo's moeten breder zijn dan 1:1, maar mogen niet breder zijn dan 2:1. Een transparante achtergrond is het best voor al uw logo's, maar alleen als het logo in het midden staat.
    • Afbeelding: Upload een marketingafbeelding die representatief is voor uw bedrijf. Kies een liggende afbeelding met een hoogte-breedteverhouding van 1,91:1 die groter is dan 600 x 314 pixels. De aanbevolen afmeting is 1200 x 628 pixels. De limiet voor de bestandsgrootte is 1 MB. De tekst mag maximaal 20% van de afbeelding bedekken. Opmerking: De afbeelding kan horizontaal worden bijgesneden (maximaal 5% aan elke kant) zodat deze in een aantal advertentieruimten past.
    • Tekst: Voeg tekst toe met informatie over uw bedrijf. Deze tekst wordt in verschillende combinaties en advertentie-indelingen gebruikt.
      • De korte kop (25 tekens of minder) is de eerste regel van uw advertentie. Deze wordt weergegeven als er beperkte advertentieruimte beschikbaar is en de lange kop niet past. Korte koppen kunnen worden weergegeven met of zonder uw beschrijving.
      • De lange kop (90 tekens of minder) is de eerste regel van uw advertentie. Deze wordt in grotere advertenties weergegeven in plaats van uw korte kop. Lange koppen kunnen worden weergegeven met of zonder uw beschrijving. De lengte van de weergegeven lange kop hangt af van de site waarop deze wordt getoond. Als de kop wordt ingekort, eindigt de lange kop met het beletsel- of weglatingsteken (drie puntjes).
      • De beschrijving (90 tekens of minder) is een aanvulling op de kop en nodigt mensen uit om actie te ondernemen. De lengte van de weergegeven beschrijving hangt af van de site waarop deze wordt getoond. Als de beschrijving wordt ingekort, eindigt deze met het weglatingsteken.
    • Uiteindelijke URL: Geef het URL-adres op van de websitepagina waarop mensen terechtkomen als ze op uw advertentie klikken.
  3. Optioneel: Klik op de plusknop  en klik vervolgens op video's onder Afbeeldingen en logo's.
  4. Bekijk voorbeelden van uw potentiële advertenties. Aangezien responsieve advertenties zijn bedoeld om bijna alle advertentieruimten in het Display Netwerk te bereiken, kunnen ze in duizenden indelingen worden weergegeven.
  5. Klik op Opslaan.

Aandachtspunt

Deze Shopping-campagnes maken gebruik van machine learning. Daardoor kost het tijd om uw campagne te optimaliseren voor uw specifieke budget, producten en doelgroep, en is het raadzaam om een nieuwe campagne de tijd te geven voordat u wijzigingen aanbrengt.

Uw dekking maximaliseren

Slimme Shopping-campagnes maken automatisch gebruik van doelgroeplijsten die u heeft toegevoegd aan Google Ads. Deze lijsten hoeven niet handmatig aan uw campagnes te worden toegevoegd. U hoeft de doelgroeplijsten alleen toe te voegen aan uw Google Ads-account. Google gebruikt deze vervolgens automatisch voor uw slimme Shopping-campagnes.

We raden u aan de prestaties van uw slimme Shopping-campagnes te maximaliseren door alle beschikbare remarketingdoelgroepen te gebruiken, inclusief de doelgroepen die bestaan uit mensen die uw site bezoeken (op pixels gebaseerde lijsten), gebruikers van uw app (lijsten met apparaat-ID's), gebruikers die hun e-mailadressen hebben gedeeld (Klantenmatch) en gebruikers uit uw CRM (lijsten met gebruikers-ID's). In het ideale geval worden er voortdurend nieuwe mensen aan deze lijsten toegevoegd.

Met deze praktische tips kunt u de advertentiedekking optimaliseren. Als er onvoldoende remarketinggegevens zijn, kunnen uw advertentie-uitgaven worden beperkt.

Als uw slimme Shopping-campagne is gemarkeerd als 'Verkeerd geconfigureerd' vanwege problemen met remarketingtags, kunt u deze stappen volgen: Log in bij Google Ads.

1. Klik op het gereedschapsicoon .
  2. Klik onder 'Gedeelde bibliotheek' op Doelgroepbeheer.
  3. Klik op Doelgroepbronnen.
  4. Controleer of er een kritiek probleem is met een van de doelgroepbronnen.
    1. Als er een kritiek probleem is met de Google Ads-tag, corrigeert u de remarketinglijsten en -tags van uw website.
    2. Als er een kritiek probleem is met Google Analytics, corrigeert u de Google Analytics-remarketinglijst.

Opmerking: Als u in uw Google Ads-manageraccount lijsten deelt, heeft u mogelijk geen toegang meer tot lijsten die eerder met u zijn gedeeld. Bekijk de doelgroeplijsten door deze stappen te volgen:

1. Log in bij Google Ads.
  2. Klik op het gereedschapsicoon .
  3. Klik onder 'Gedeelde bibliotheek' op Doelgroepbeheer.
  4. Klik op Doelgroeplijsten.
  5. Als er een lijst ontbreekt, neemt u contact op met de eigenaar van het manageraccount die het delen van lijsten kan inschakelen.