Een slimme Shopping-campagne maken

Slimme Shopping-campagnes bevatten Shopping-productadvertenties en display-advertenties (inclusief displayremarketing) en gebruiken geautomatiseerde advertentieplaatsing en biedingen om producten uit een productfeed te promoten in Google-netwerken. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een dergelijke campagne maakt. Meer informatie over slimme Shopping-campagnes.

Opmerking: Voor dezelfde producten of productgroepen hebben slimme Shopping-campagnes voorrang op standaard Shopping- en displayremarketingcampagnes in hetzelfde account. We raden u aan deze standaardcampagnes te onderbreken, zodat het machine-learningproces van uw slimme Shopping-campagnes zo min mogelijk wordt verstoord.

Voordat u begint

Voordat u een slimme Shopping-campagne maakt, moet u Conversies bijhouden instellen met transactiespecifieke waarden. Door conversies bij te houden kunt u zien wanneer uw advertenties tot verkopen op uw website leiden. U heeft een actieve, geverifieerde tag voor conversies bijhouden nodig om een Smart Shopping-campagne in te stellen. Meer informatie over conversies bijhouden instellen voor uw website. U moet daarnaast een algemene sitetag aan uw website toevoegen en er moet een remarketinglijst met minimaal honderd actieve gebruikers aan uw account zijn gekoppeld, zodat uw advertenties voor dynamische remarketing kunnen worden gebruikt. Als u Google Analytics gebruikt, kunt u koppelen naar uw Google Analytics-account en daar tags instellen in plaats van de algemene sitetag te gebruiken.

Instructies

1. Log in bij Google Ads.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes.
  3. Klik op de plusknop en selecteer Nieuwe campagne.
  4. Selecteer Sales, Leads of Websiteverkeer als doel voor uw campagne of maak een campagne zonder een doel te selecteren.
  5. Selecteer Shopping als campagnetype.
  6. Selecteer het Merchant Center-account met de producten waarvoor u wilt adverteren met deze campagne en het land waarin deze producten worden verkocht.

Opmerking: Aan elke campagne kan slechts één Merchant Center-account worden gekoppeld en slechts één land van verkoop worden toegewezen.

7. Selecteer bij Campagnesubtype de optie Slimme Shopping-campagne en klik vervolgens op Doorgaan.
  8. Geef een naam op voor uw campagne.
  9. Stel een dagbudget in.

Opmerking: Als u een slimme Shopping-campagne instelt, heeft deze voorrang op uw standaard Shopping- en displayremarketingcampagnes voor dezelfde producten. Als u uw totale uitgaven hetzelfde wilt houden, is het daarom raadzaam een budget in te stellen dat gelijk is aan de som van de budgetten van die standaardcampagnes.

10. Bieden: voor slimme Shopping-campagnes worden standaard biedingen ingesteld die de waarde van uw conversies maximaliseren binnen het opgegeven dagbudget.
  11. Voeg een doelrendement op advertentie-uitgaven (ROAS) toe als u een specifiek prestatiedoel heeft.
  12. Kies specifieke producten of productgroepen waarvoor u in uw campagne wilt adverteren. Hoe meer producten u aan één campagne toevoegt, hoe eenvoudiger het campagnebeheer is en hoe beter de prestaties zullen zijn. Als u geen specifieke producten of groepen aanwijst, komen al uw producten in aanmerking voor weergave in uw advertenties.

Opmerking: Tenzij u heel verschillende ROAS-doelen of budgetten voor specifieke producten of productgroepen heeft, is het aan te bevelen al uw producten in één campagne op te nemen.

13. Upload items, zoals een logo, afbeelding en tekst, die worden gebruikt om responsieve remarketingadvertenties voor het Display Netwerk en YouTube te maken. Uw items worden automatisch op verschillende manieren gecombineerd om advertenties te maken. De advertenties met de beste prestaties worden vaker weergegeven. In het venster aan de rechterkant kunt u voorbeelden zien van de mogelijke weergave van uw advertentie.

Opmerking: Deze items worden gebruikt om advertenties te maken voor gebruikers die uw website hebben bezocht, maar nog geen belangstelling hebben getoond voor een specifiek product. Nadat een gebruiker interesse heeft getoond, worden relevante gegevens uit uw productfeed gehaald om een advertentie te maken.

Upload de volgende items voor uw advertenties:
    1. Logo: Als uw logo al naar Merchant Center is geüpload, hoeft u verder niets te doen. Vierkante logo's moeten een hoogte-breedteverhouding hebben van precies 1:1. Rechthoekige logo's moeten breder zijn dan 1:1, maar mogen niet breder zijn dan 2:1. Een transparante achtergrond is het best voor al uw logo's, maar alleen als het logo in het midden staat. Meer informatie over hoe u logo's kunt uploaden en bewerken
    2. Afbeelding: Upload een marketingafbeelding die representatief is voor uw bedrijf. Kies een liggende afbeelding met een verhouding van 1,91:1 die groter is dan 600 x 314 pixels. De aanbevolen afmetingen zijn 1200 x 628 pixels. De maximale bestandsgrootte is 1 MB. Tekst mag niet meer dan twintig procent van de afbeelding beslaan. Opmerking: Uw afbeelding kan horizontaal worden bijgesneden zodat deze in een aantal advertentieruimten past. Dit is maximaal vijf procent aan elke kant.
    3. Tekst: Voeg tekst toe met informatie over uw bedrijf. Deze tekst wordt in verschillende combinaties en advertentie-indelingen gebruikt.

De korte kop (25 tekens of minder) is de eerste regel van uw advertentie. Deze wordt weergegeven als er beperkte advertentieruimte beschikbaar is en de lange kop niet past. Korte koppen kunnen worden weergegeven met of zonder uw beschrijving.

De lange kop (90 tekens of minder) is de eerste regel van uw advertentie. Deze wordt in grotere advertenties weergegeven in plaats van uw korte kop. Lange koppen kunnen worden weergegeven met of zonder uw beschrijving. Opmerking: Wanneer de lange kop wordt weergegeven in een advertentie, hangt de lengte van kop af van de site waarop deze wordt getoond. Als de kop wordt ingekort, eindigt de lange kop met het weglatingsteken.

De beschrijving (90 tekens of minder) is een aanvulling op de kop en moedigt mensen aan actie te ondernemen. Opmerking: De lengte van de weergegeven beschrijving hangt af van de site waarop deze wordt getoond. Als de beschrijving wordt ingekort, eindigt deze met het weglatingsteken.
    4. Uiteindelijke URL: Geef het URL-adres op van uw websitepagina waarop mensen terechtkomen wanneer ze op uw advertentie klikken.
  14. Bekijk voorbeelden van uw potentiële advertenties. Aangezien responsieve advertenties zijn bedoeld om bijna alle advertentieruimten in het Display Netwerk te bereiken, kunnen ze in duizenden indelingen worden weergegeven.
  15. Klik op Opslaan.

Aandachtspunt

Deze Shopping-campagnes maken gebruik van machine learning. Daardoor kost het tijd om uw campagne te optimaliseren voor uw specifieke budget, producten en doelgroep, en is het raadzaam om een nieuwe campagne de tijd te geven voordat u wijzigingen aanbrengt.

Uw campagne actief houden

Slimme Shopping-campagnes zijn afhankelijk van een remarketingdoelgroep die bestaat uit mensen die uw site bezoeken. Er moeten voortdurend nieuwe mensen aan uw remarketingdoelgroep worden toegevoegd om uw campagne actief te houden. Als er gedurende twee opeenvolgende dagen geen nieuwe mensen worden toegevoegd aan de remarketingdoelgroep voor uw slimme Shopping-campagne, ontvangt u een waarschuwing en instructies om het probleem op te lossen. Als het niet binnen 28 dagen is opgelost, geeft uw campagne geen vertoningen meer weer totdat het probleem is opgelost.

Als uw slimme Shopping-campagne is onderbroken of als u waarschuwingen heeft ontvangen omdat een remarketingdoelgroep niet meer groeit, volgt u deze stappen:

1. Log in bij Google Ads.
  2. Klik op het gereedschapspictogram .
  3. Klik onder 'Gedeelde bibliotheek' op Doelgroepbeheer.
  4. Klik op Doelgroepbronnen.
  5. Controleer of er een cruciaal probleem is met een van uw doelgroepbronnen.
    1. Als er een cruciaal probleem is met de Google Ads-tag, corrigeert u de remarketinglijsten en -tags van uw website.
    2. Als er een cruciaal probleem is met Google Analytics, corrigeert u uw Google Analytics-remarketinglijst.

Opmerking: Als u het delen van lijsten in Mijn Klantencentrum heeft ingeschakeld, heeft u mogelijk geen toegang meer tot lijsten die eerder met u zijn gedeeld. Bekijk uw doelgroeplijsten door deze stappen te volgen:

1. Log in bij Google Ads.
  2. Klik op het gereedschapspictogram .
  3. Klik onder 'Gedeelde bibliotheek' op Doelgroepbeheer.
  4. Klik op Doelgroeplijsten.
  5. Neem contact op met de eigenaar van uw Mijn Klantencentrum die het delen van lijsten kan inschakelen als een lijst ontbreekt.

Gerelateerde links

Over slimme Shopping-campagnes
Over Shopping-campagnes en Shopping-advertenties
Over remarketing