Älykkään Shopping-kampanjan luominen

Älykkäissä Shopping-kampanjoissa käytetään Shopping-tuotemainoksia ja Display-mainoksia (myös Display-uudelleenmarkkinointimainoksia). Lisäksi niissä käytetään automaattisia mainoksen sijoitteluja ja hintatarjouksia tuotesyötteen tuotteiden mainostamiseen Googlen eri verkostoissa. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten luot tällaisen kampanjan. Lue lisää Älykkäistä Shopping-kampanjoista.

Huom. Samaa tuotetta tai tuoteryhmää mainostettaessa Älykkäät Shopping-kampanjat ovat ensisijaisia saman tilin Vakiotyyppisiin Shopping-kampanjoihin ja Display-uudelleenmarkkinointikampanjoihin nähden. Muut kampanjat kannattaa keskeyttää, jotta ne eivät häiritse Älykkäisiin Shopping-kampanjoihin liittyvää koneoppimista.

Aloituksen muistilista

Älykkäät Shopping-kampanjat linkittävät Google Ads‑ ja Kauppiaskeskus-tilisi keskenään sekä seuraavat mainosten kehitystä ja optimoivat hintatarjoukset konversioseurannan avulla. Ennen Älykkäiden Shopping-kampanjoiden käyttöönottoa kannattaa tehdä seuraavat:

Local Campaigns (Improving Account Performance)

Ohjeet

1. Kirjaudu Google Adsiin.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta sivuvalikosta Kampanjat.
  3. Klikkaa pluspainiketta  ja valitse Uusi kampanja.
  4. Valitse kampanjasi tavoitteeksi Myynti tai luo kampanja ilman tavoitekohtaista opastusta.
  5. Valitse kampanjatyypiksi Shopping.
  6. Valitse Kauppiaskeskus-tili, joka sisältää tässä kampanjassa mainostettavat tuotteet, sekä maa, jossa näitä tuotteita myydään.

Huom. Jokainen kampanja voi olla linkitettynä vain yhdelle Kauppiaskeskus-tilille, ja jokaisella kampanjalla voi olla vain yksi myyntimaa.

7. Valitse Kampanjan alatyyppi ‑kohdasta Älykäs Shopping-kampanja ja klikkaa sitten Jatka.
  8. Nimeä kampanjasi.
  9. Aseta keskimääräinen päiväbudjetti.

Huom. Kun määrität älykkään Shopping-kampanjan, se ohittaa samoja tuotteita sisältävät Vakiotyyppiset Shopping-kampanjat ja Display-uudelleenmarkkinointikampanjat. Jotta kokonaiskulutuksesi pysyy ennallaan, suosittelemme määrittämään budjetin, joka vastaa näiden muiden kampanjoidesi budjetteja.

10. Hintatarjoukset: Älykkäissä Shopping-kampanjoissa hintatarjoukset asetetaan oletusarvoisesti siten, että konversioiden arvo maksimoidaan määrittämäsi keskimääräisen päiväbudjetin rajoissa.
  11. Jos sinulla on tietty kehitystavoite, lisää tavoiteltu mainostuotto (ROAS).
  12. Valitse tietyt tuotteet tai tuoteryhmät, joita haluat mainostaa kampanjassasi. Mitä enemmän tuotteita lisäät yksittäiseen kampanjaan, sitä helpompaa kampanjan hoitaminen on ja sitä parempaa menestystä voit odottaa. Jos et määritä tiettyjä tuotteita tai tuoteryhmiä, kaikkia tuotteitasi voidaan näyttää mainoksissasi.

Huom. Ellet ole määrittänyt tietyille tuotteille tai tuoteryhmille merkittävästi erilaisia budjetteja tai tavoiteltuja mainostuottoja, suosittelemme lisäämään kaikki tuotteet samaan kampanjaan.

13. Lataa sisältöä (kuten kuvia, tekstiä ja logosi), joita käytetään Display-verkoston ja YouTuben Responsiivisten uudelleenmarkkinointimainosten luomiseen. Lisäämääsi sisältöä yhdistellään automaattisesti usein eri tavoin mainosten luomiseksi, ja parhaiten toimivia yhdistelmiä näytetään muita useammin. Oikealla näkyvässä paneelissa olevien esikatselujen avulla voit nähdä, miltä mainoksesi voisi näyttää.

Huom. Lisäämäsi sisällön pohjalta luotuja mainoksia näytetään käyttäjille, jotka ovat käyneet sivustollasi mutta eivät ole vielä osoittaneet kiinnostusta tiettyä tuotetta kohtaan. Kun käyttäjä on ilmaissut kiinnostuksensa, mainos luodaan noutamalla olennainen data tuotesyötteestäsi.

Lataa mainoksia varten seuraavat sisällöt:
    1. Logo: Jos logosi on jo ladattu Kauppiaskeskukseen, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Neliön muotoisten logojen kuvasuhteen on oltava täsmälleen 1:1. Suorakaiteen muotoisten logojen leveyden on oltava enemmän kuin 1:1 mutta kuitenkin enintään 2:1. Läpinäkyvä tausta on paras kaikentyyppisille logoille, mutta vain jos logo on keskitettynä. Lue lisää logojen lataamisesta ja muokkaamisesta
    2. Kuva: Lataa yritykseesi liittyvä markkinointikuva. Valitse vaakasuuntainen kuva, jonka kuvasuhde on 1,91:1 ja koko vähintään 600 x 314 pikseliä. Suosituskoko on 1 200 x 628 pikseliä. Tiedoston enimmäiskoko on 1 Mt. Teksti saa peittää enintään 20 % kuvan alasta. Huom. Jotta kuva mahtuu tiettyyn mainospaikkaan, sitä saatetaan rajata vaakasuunnassa (enintään 5 prosenttia molemmista reunoista).
    3. Teksti: Lisää tekstiä, jossa kuvailet yritystäsi yksityiskohtaisesti. Tekstiä käytetään useissa eri yhdistelmissä ja mainosmuodoissa.

Lyhyt otsikko (enintään 25 merkkiä) on mainoksen ensimmäinen rivi. Se näkyy ahtaissa mainospaikoissa, jotka ovat liian pieniä pitkälle otsikolle. Lyhyt otsikko voidaan näyttää kuvauksen kanssa tai ilman kuvausta.

Pitkä otsikko (enintään 90 merkkiä) on mainoksen ensimmäinen rivi. Se näkyy suurissa mainoksissa lyhyen otsikon sijasta. Pitkät otsikot voidaan näyttää kuvauksen kanssa tai ilman kuvausta. Huom. Kun pitkä otsikko näytetään mainoksessa, sen pituus määräytyy sen sivuston mukaan, jolla otsikko näytetään. Jos pitkää otsikkoa lyhennetään, sen lopussa näkyy kolme pistettä.

Kuvaus (enintään 90 merkkiä) täydentää otsikkoa ja kehottaa käyttäjiä toimimaan. Huom. Näytettävän kuvauksen pituus vaihtelee sen sivuston mukaan, jolla kuvaus näytetään. Jos kuvausta lyhennetään, sen lopussa on kolme pistettä.
    4. Lopullinen URL: Lisää verkkosivustosi sen sivun URL-osoite, jolle käyttäjät päätyvät mainosta klikattuaan.
  14. Esikatsele joitain potentiaalisia mainoksiasi. Koska responsiiviset mainokset on suunniteltu sopimaan lähes mihin tahansa Display-verkoston mainospaikkaan, niitä voidaan näyttää tuhansissa eri asetteluissa.
  15. Klikkaa Tallenna.

Muistettavaa

Nämä Shopping-kampanjat hyödyntävät koneoppimista, joten niiden optimointi tietyn budjetin ja yleisön sekä tiettyjen tuotteiden mukaan vaatii aikaa. Tästä syystä suosittelemme, että odotat uuden kampanjan luomisen jälkeen jonkin aikaa, ennen kuin teet kampanjaan muutoksia.

Kampanjan pitäminen aktiivisena

Älykkäiden Shopping-kampanjoiden toiminta perustuu uudelleenmarkkinointiyleisöön, joka koostuu sivustosi kävijöistä. Jotta kampanja pysyisi aktiivisena, uudelleenmarkkinointiyleisöön on lisättävä jatkuvasti uusia käyttäjiä. Jos älykkään Shopping-kampanjasi uudelleenmarkkinointiyleisöön ei tule yhtään uutta käyttäjää kahtena peräkkäisenä päivänä, saat varoituksen ja ohjeet ongelman ratkaisemiseen. Jos ongelmaa ei ratkaista 28 päivän kuluessa, mainosten näyttäminen lopetetaan, kunnes ongelma on ratkaistu.

Jos Älykäs Shopping-kampanjasi on keskeytetty tai olet saanut varoituksen, koska uudelleenmarkkinointiyleisö on lakannut kasvamasta, toimi seuraavasti:

1. Kirjaudu Google Adsiin.
  2. Klikkaa työkalukuvaketta .
  3. Valitse Jaettu kirjasto ‑osiosta Yleisön hallinnointi.
  4. Valitse Yleisölähteet.
  5. Tarkista, onko jossakin yleisölähteessä kriittisiä ongelmia.
    1. Jos Google Ads ‑tagissa on kriittinen ongelma, korjaa verkkosivuston uudelleenmarkkinointiluettelot ja ‑tagit.
    2. Jos Google Analyticsissa on kriittinen ongelma, korjaa Google Analyticsin uudelleenmarkkinointiluettelo.

Huom. Jos olet ottanut uudelleenmarkkinointiluetteloiden jakamisen käyttöön Oma asiakaskeskus ‑tililläsi, olet saattanut menettää sellaisten luetteloiden käyttöoikeuden, jotka on aiemmin jaettu kanssasi. Tarkista yleisöluettelosi seuraavasti:

1. Kirjaudu Google Adsiin.
  2. Klikkaa työkalukuvaketta .
  3. Valitse Jaettu kirjasto ‑osiosta Yleisön hallinnointi.
  4. Valitse Yleisöluettelot.
  5. Jos jokin luettelo puuttuu, ota yhteyttä Oma asiakaskeskus ‑tilisi omistajaan, joka voi ottaa luettelon jakamisen käyttöön.