Oprettelse af en smart Shopping-kampagne

Smart Shopping-kampagner indeholder Shopping-produktannoncer og displayannoncer (heriblandt displayremarketingannoncer) og bruger automatiseret annonceplacering og budgivning til at promovere produkter fra et produktfeed på alle Google-netværk. Denne artikel forklarer, hvordan du opretter en af disse kampagner. Få flere oplysninger om smarte Shopping-kampagner.

Bemærk! For de samme produkter eller grupper af produkter prioriteres smarte Shopping-kampagner højere end almindelige Shopping-kampagner og displayremarketingkampagner for den samme konto. Det anbefales, at du sætter disse andre kampagner på pause for at minimere påvirkningen af maskinlæringen på ​​Smart Shopping-kampagner.

Før du begynder

Inden du opretter en Smart Shopping-kampagne, skal du konfigurere konverteringssporing med transaktionsspecifikke værdier. Konverteringssporing gør det lettere for dig at se, hvornår dine annoncer fører til salg på dit website. Du skal have et aktivt konverteringssporingstag for at konfigurere en Smart Shopping-kampagne. Få flere oplysninger om konfigurering af konverteringssporing til dit website. Du skal også føje et globalt websitetag til dit website og have en remarketingliste med mindst 100 aktive brugere tilknyttet din konto, så dine annoncer kan bruges til dynamisk remarketing. Hvis du bruger Google Analytics, kan du linke til din Google Analytics-konto og oprette tags dér i stedet for at bruge det globale websitetag.

Vejledning

1. Log ind på Google Ads.
  2. Klik på Kampagner i sidemenuen til venstre.
  3. Klik på plusknappen , og vælg Ny kampagne.
  4. Vælg Salg, Kundeemner eller Websitetrafik som mål for din kampagne, eller opret en kampagne uden vejledning ved hjælp af mål.
  5. Vælg Shopping under "Kampagnetype".
  6. Vælg den Merchant Center-konto, der indeholder de produkter, du vil annoncere for med denne kampagne, og det land, hvor produkterne sælges.

Bemærk! En kampagne kan kun knyttes til én Merchant Center-konto og kun have ét salgsland.

7. Vælg "Smart Shopping-kampagne" under "Kampagneundertype", og klik derefter på Fortsæt.
  8. Giv kampagnen et navn.
  9. Angiv et dagligt budget.

Bemærk! Når du opretter en Smart Shopping-kampagne, prioriteres den højere end andre almindelige Shopping- og displayremarketingkampagner for de samme produkter. Hvis du vil sørge for, at dine samlede udgifter bliver ved med at ligge på samme niveau, anbefaler vi, at du angiver et budget, der svarer til summen af disse andre kampagner.

10. Budgivning. Som standard angiver Smart Shopping-kampagner bud, der maksimerer værdien af dine konverteringer inden for det angivne daglige budget.
  11. Hvis du har et specifikt effektivitetsmål, så tilføj et mål for annonceafkast (ROAS, target return on ad spend).
  12. Vælg de specifikke produkter eller grupper af produkter, som du gerne vil annoncere for i din kampagne. Jo flere produkter du føjer til en enkelt kampagne, desto enklere er den at administrere, og desto bedre resultater kan du forvente. Hvis du ikke angiver specifikke produkter eller grupper af produkter, kan et hvilket som helst af dine produkter blive vist i dine annoncer.

Bemærk! Medmindre du har meget forskellige ROAS-mål eller budgetter for specifikke produkter eller grupper af produkter, anbefales det, at du inkluderer alle dine produkter i én enkelt kampagne.

13. Upload aktiver, f.eks. et logo, et billede og en tekst, der bruges til at oprette responsive remarketingannoncer til Displaynetværket og YouTube. Dine aktiver kombineres automatisk på forskellige måder for at oprette annoncer, og dem med den højeste effektivitet vises hyppigere. I panelet til højre kan du se eksempler på, hvordan din annonce kan blive vist.

Bemærk! Disse aktiver vil blive brugt til at oprette annoncer, der vises til de brugere, som har besøgt dit website, men endnu ikke har udtrykt interesse for et specifikt produkt. Når brugeren har indikeret sin interesse, vil relevante data blive trukket fra dit produktfeed for at oprette en annonce.

Upload følgende aktiver for dine annoncer:
    1. Logo: Hvis dit logo allerede er uploadet til Merchant Center, er der ikke behov for yderligere handling. Kvadratiske logoer skal have billedformatet 1:1 (præcist). Rektangulære logoer skal være bredere end 1:1, men må ikke være bredere end 2:1. Uanset hvilket logo du vælger, anbefaler vi, at baggrunden er gennemsigtig, men kun hvis logoet er centreret. Få flere oplysninger om upload og redigering af logoer
    2. Billede: Upload et marketingbillede, der repræsenterer din virksomhed. Vælg et billede i liggende format med et forhold på 1,91:1, der også er større end 600 x 314 pixels. Den anbefalede størrelse er 1.200 x 628 pixels. Den maksimale filstørrelse er 1 MB. Tekst må ikke dække mere end 20 % af billedet. Bemærk! Dit billede kan blive beskåret vandret med op til 5 % i enderne for at få det til at passe til visse annoncepladser.
    3. Tekst: Tilføj tekst, der beskriver din virksomhed. Denne tekst vil blive brugt i forskellige kombinationer og annonceformater.

Den korte overskrift (maks. 25 tegn) er den første linje i din annonce, og den bruges til små annoncepladser, hvor den lange overskrift fylder for meget. Korte overskrifter kan vises både med og uden din beskrivelse.

Den lange overskrift (maks. 90 tegn) er den første linje i din annonce, og den vises i stedet for din korte overskrift i større annoncer. Lange overskrifter kan vises både med og uden din beskrivelse. Bemærk! Når en lang overskrift gengives i en annonce, afhænger dens længde af, hvilket website den vises på. Når en lang overskrift er afkortet, slutter den med en ellipse.

Beskrivelsen (maks. 90 tegn) supplerer overskriften og opfordrer folk til at handle. Bemærk! Længden af den viste beskrivelse afhænger af det website, den vises på. Når en beskrivelse er afkortet, slutter den med en ellipse.
    4. Endelig webadresse: Angiv webadressen på den side på dit website, som personer videresendes til, når de klikker på din annonce.
  14. Se eksempler på nogle af dine potentielle annoncer. Responsive annoncer kan tilpasses til stort set alle annoncepladser på Displaynetværket og kan derfor blive vist i flere tusind forskellige layout.
  15. Klik på Gem.

Husk!

Det anbefales, at du giver en ny kampagne tid til at tilpasse sig, inden du foretager ændringer. Det skyldes, at disse Shopping-kampagner bruger maskinlæring, der er et stykke tid om at optimere din kampagne til dit specifikke budget, dine specifikke produkter og din specifikke målgruppe.

Hold din kampagne aktiv

Smarte Shopping-kampagner er afhængige af en remarketingmålgruppe, der består af personer, der besøger dit website. Hvis din kampagne skal blive ved med at være aktiv, skal der løbende føjes nye personer til din remarketingmålgruppe. Hvis der ikke føjes nye personer til remarketingmålgruppen for din smarte Shopping-kampagne i to sammenhængende dage, vil du modtage en advarsel og en række trin, som du skal følge for at løse problemet. Hvis problemet ikke er løst inden for 28 dage, viser kampagnen ingen eksponeringer, før problemet er løst.

Hvis din smarte Shopping-kampagne er sat på pause, eller du har modtaget en advarsel, fordi en remarketingmålgruppe ikke længere vokser, kan du gøre følgende:

1. Log ind på Google Ads.
  2. Klik på værktøjsikonet .
  3. Klik på Målgruppeadministrator under "Delt samling".
  4. Klik på Målgruppekilder.
  5. Tjek, om der er alvorlige problemer med nogen af dine målgruppekilder.
    1. Hvis der er et alvorligt problem med Google Ads-tagget, skal du rette eventuelle fejl i remarketinglister og tags på dit website.
    2. Hvis der er et alvorligt problem med Google Analytics, skal du rette eventuelle fejl på din remarketingliste i Google Analytics.

Bemærk! Hvis du har aktiveret listedeling i MCC, kan du have mistet adgangen til lister, der tidligere blev delt med dig. Følg disse trin for at se dine målgruppelister:

1. Log ind på Google Ads.
  2. Klik på værktøjsikonet .
  3. Klik på Målgruppeadministrator under "Delt samling".
  4. Klik på Målgruppelister.
  5. Hvis der mangler en liste, kan du bede din MCC-ejer om at aktivere listedeling.

Relaterede links

Om Smart Shopping-kampagner
Om Shopping-kampagner og Shopping-annoncer
Om remarketing