Skapa en Performance Max-kampanj

Aktivera YouTube-textning om du vill se undertexter på ditt språk. Klicka på inställningsikonen Bild på ikon för inställningar i YouTube längst ned i videospelaren, välj Undertexter/textning och sedan ditt språk.

Du kan skapa en lätthanterad Performance Max-kampanj för att marknadsföra alla dina produkter eller tjänster i Googles nätverk. I den här artikeln beskriver vi olika sätt att skapa en Performance Max-kampanj utifrån dina kampanjmål och dataflöden. Vi ger länkar också till resurser som kan hjälpa dig att optimera din Performance Max-kampanj. Läs mer om Performance Max-kampanjer.

På den här sidan

Innan du börjar

Performance Max-kampanjer automatiserar budgivning, budgetoptimering, målgrupper, annonsmaterial, attribution och annat som hjälper dig att få fler konverteringar och få mervärde från dina annonser. Performance Max är det rekommenderade alternativet när du

• har specifika mål för annonsering och konvertering
  • vill maximera kampanjresultatet och inte är begränsad av annonseringskanaler
  • vill få enkel åtkomst till alla Googles annonseringskanaler med en enda kampanj
  • vill få större räckvidd och högre konverteringsvärde utöver sökordsbaserade sökkampanjer.

Vad du kan förvänta dig när en kampanj skapas

Efter att du har skapat kampanjen kan det ta tid innan dina exponeringar visas via Google Ads. Det kan finnas flera anledningar till fördröjningen:

• Kampanjer som använder automatiska budstrategier behöver tid för att optimeras. Resultatet eller utgifterna kan variera medan Googles AI lär sig att optimera för dina angivna mål.
  • Det tar en till två dagar innan nya eller redigerade annonser har granskats med avseende på våra policykrav.
  • Om du ändrar inställningarna för din kampanj kan det ta lite tid innan Googles AI har justerat annonsvisningen.

Om din annons inte har fått några exponeringar efter tre arbetsdagar kan du läsa om hur du åtgärdar en Google Ads Performance Max-kampanj som inte visas eller får låg trafik.

Öppna Kampanjer

Få ut mesta möjliga av din kampanj

För att din kampanj ska bli framgångsrik och för att visningen ska maximeras över tid är det viktigt att du ställer in konverteringsspårning och remarketinglistor på rätt sätt. Läs igenom följande rekommenderade metoder innan du skapar eller redigerar en Performance Max-kampanj:

• Spåra dina konverteringar: Använd konverteringsspårning med dina Performance Max-kampanjer. Googles AI maximerar inte bara konverteringshändelser som onlineköp, registreringar och köp från telefonsamtal utan även konverteringsvärdet för att avgöra hur en daglig budget ska spenderas. Du kan skapa Performance Max-kampanjer utan konverteringsspårning eller utan att behöva uppfylla kraven för konverteringsspårning, men utgifterna för kampanjen kan vara begränsade.
  • Använd remarketinglistor: Använd dina mest uppdaterade remarketinglistor med dina Performance Max-kampanjer. Du bör ha haft fler än 100 aktiva användare under de senaste 30 dagarna och minst en ny användare under de senaste två dagarna för att dina annonser ska få bästa möjliga täckning. Du kan köra befintliga Performance Max-kampanjer utan att uppfylla kraven för remarketing, men utgifterna för kampanjen kan vara begränsade.

Alternativ för att skapa en Performance Max-kampanj

Mål för Performance Max-kampanj

Du kan skapa en Performance Max-kampanj om ditt kampanjmål är Försäljning, Potentiella kunder, Trafik till webbplatsen eller Lokala butiksbesök och erbjudanden, eller om du skapar en kampanj utan att utgå från ett mål. Läs igenom alternativen nedan för att avgöra det bästa sättet att skapa en kampanj beroende på dina mål och dataflöden.

Skapa en kampanj med mål för onlineförsäljning eller generering av potentiella kunder

Ett av de vanligaste målen för företagsägare är att uppmuntra kunder till att vidta en viss åtgärd. Du kan skapa en Performance Max-kampanj för att öka försäljningen och generera potentiella kunder.

Läs mer om hur du skapar en kampanj med mål för onlineförsäljning eller generering av potentiella kunder.

Skapa en kampanj med ett Merchant Center-flöde

Merchant Center-flöden är samlingar med produkter eller tjänster som du vill annonsera om. Du kan skapa en Performance Max-kampanj med ditt flöde för att öka försäljningen av de produkter som du har laddat upp.

Läs mer om hur du skapar en kampanj med ett Merchant Center-flöde.

Skapa en kampanj med ett butiksmål

Butiksmål hjälper dig att ge potentiella kunder den information de behöver för att bestämma när och hur de ska besöka dina butiker. Du kan skapa en Performance Max-kampanj med ett butiksmål för att underlätta din marknadsföring i Googles tjänster, som YouTube. Läs mer om Performance Max för butiksmål.

Läs mer om hur du skapar en kampanj med ett butiksmål.

Skapa en kampanj med butiksmål med hjälp av lokala format och annonser för lokala butikslager

Med annonser för lokala butikslager visas dina tillgängliga produkter för personer som söker på Google när de befinner sig i närheten av din butik. Annonserna innehåller information om exempelvis produkter i lager i närheten och om man kan köpa dina produkter online för hämtning i butik. Du kan använda Performance Max-kampanjer med butiksmål för att optimera annonsvisningen i annonser för lokala butikslager och lokala format.

Läs mer om hur du skapar en kampanj med annonser för lokala butikslager.

Skapa en kampanj med ett resemål

Performance Max-kampanjer för resemål är det enklaste sättet för resultatstrategiska hotellannonsörer att visa annonser i alla Googles tjänster. Annonsörer kan enkelt skapa egendomsspecifika tillgångsgrupper och maximera resultatet med Google Ads.

Läs mer om hur du skapar en kampanj med ett resemål.

Viktigt! I länder som ingår i CSS-programmet kan Performance Max-kampanjer användas tillsammans med alla produktjämförelsetjänster du använder. Annonserna visas på allmänna sökresultatsidor och på andra platser som används av produktjämförelsetjänsten. Läs mer om annonsering med produktjämförelsetjänster.

Relaterade länkar

Felsöka din kampanj