Om smarta Shopping-kampanjer

Förenkla kampanjhanteringen, maximera konverteringsvärdet och utöka räckvidden med smarta Shopping-kampanjer. I denna kampanjundertyp kombineras vanliga Shopping-kampanjer och displaykampanjer för remarketing med automatisk budgivning och annonsplacering för att marknadsföra dina produkter och ditt företag i olika nätverk.

Aktivera YouTube-textning om du vill se undertexter på ditt språk. Klicka på inställningsikonen längst ned i videospelaren, välj Undertexter och ange ditt språk.

Fördelar

Med smarta Shopping-kampanjer använder Googles maskininlärning ditt produktflöde för att skapa och visa olika annonser i olika nätverk, som Googles söknätverk, Googles Display-nätverk, YouTube och Gmail. Våra system testar olika kombinationer av de bild- och texttillgångar du anger och visar sedan de mest relevanta annonserna automatiskt.

• Smidig optimering: I smarta Shopping-kampanjer kombineras ditt befintliga produktflöde och dina tillgångar till annonser i flera olika nätverk. Googles effektiva system testar kombinationerna och visar de annonser som ger bäst resultat.
  • Automatisk budgivning: Google automatiserar annonsplacering och budgivning för varje annons i dina smarta Shopping-kampanjer så att du får maximalt konverteringsvärde med din budget.
  • Enkel integrering: Integrera smarta Shopping-kampanjer med Shopify-plattformen för smidig marknadsföring och spårning.

Kvalificering och krav

Alla kunder med ett Merchant Center-flöde kan skapa en smart Shopping-kampanj.

Du kan skapa upp till 100 aktiverade eller pausade smarta Shopping-kampanjer i ditt Google Ads-konto. För bästa resultat rekommenderar Google att du slår samman dina smarta Shopping-kampanjer när det är möjligt.

I Europa kan smarta Shopping-kampanjer användas tillsammans med alla produktjämförelsetjänster du använder. Annonserna visas på allmänna sökresultatsidor och på andra platser som ingår i produktjämförelsetjänsten.

Få ut så mycket som möjligt av dina smarta Shopping-kampanjer

Använd remarketinglistor

Vi rekommenderar att du använder remarketinglistor i dina smarta Shopping-kampanjer och kontinuerligt lägger till nya personer i dessa listor. Det är viktigt att ha fler än 100 aktiva användare eller besökare under de senaste 30 dagarna, och en ny användare under de senaste 2 dagarna, för att dina annonser ska få bästa möjliga täckning.

Spåra konverteringar

Smarta Shopping-kampanjer använder konverteringsspårning för händelser som köp online (den föredragna källan till konverteringshändelser), registreringar, köp från telefonsamtal och besök i butik. De maximerar automatiskt konverteringsvärdet för den dagliga budget som du anger. Läs mer om hur du optimerar smarta Shopping-kampanjer

Du kan skapa smarta Shopping-kampanjer utan konverteringsspårning, men utgifterna för dem kan vara begränsade.
Obs! Du kan köra befintliga smarta Shopping-kampanjer utan att uppfylla kraven för konverteringsspårning eller remarketing, men utgifterna för dem kan bli begränsade.

Utforska nya typer av annonser

Smarta Shopping-kampanjer använder Shopping-annonser, annonser för lokala butikslager och displayannonser (inklusive dynamisk remarketing och dynamisk prospektering) som kan visas i Googles söknätverk och Display-nätverk, på YouTube och i Gmail. Läs mer om annonstyper och formatkrav

Analysera dina resultat

Med rapporter om konverteringsvärde och avkastning på annonsutgift (ROAS) kan du utvärdera kampanjens resultat. Du kan även se fördefinierade rapporter segmenterade efter specifika produktattribut, som kategori, produkttyp och anpassad etikett, genom att klicka på rapportikonen högst upp på sidan och välja Fördefinierade rapporter (Dimensioner) och sedan Shopping. Klicka på den önskade rapporten på rullgardinsmenyn Shopping.

Du kan även se vanliga rapporter om exempelvis klick, konverteringar och exponeringar.

Obs! Smarta Shopping-kampanjer visas i Display-nätverket, men rapportering av visningsbaserade konverteringar är inte tillgänglig för Shopping-kampanjer.

Integrera med plattformar från tredje part

Integrera dina smarta Shopping-kampanjer med ditt Shopify-konto.