Over outstream-videocampagnes

Op 24 augustus 2020 hebben we de rapportage voor outstream-videocampagnes geüpdatet. Voortaan wordt de statistiek Weergaven op een andere manier berekend. We verwachten dat het aantal gerapporteerde weergaven voor outstream-campagnes hierdoor afneemt. Dit heeft geen invloed op de prestaties, het bereik en de kosten (facturering op basis van vCPM).

Outstream-advertenties zijn mobielspecifieke videoadvertenties waarmee u potentiële klanten op partnersites bereikt.

Deze advertenties kunnen de merkbekendheid vergroten doordat uw video's aan meer mensen worden getoond. Outstream-advertenties zijn specifiek ontworpen voor mobiele apparaten en tablets, zodat gebruikers kunnen tikken om uw videoadvertentie af te spelen of eenvoudig verder kunnen scrollen als ze het laatste nieuws lezen of aan het winkelen zijn.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe outstream-videocampagnes werken.

Hoe het werkt

Outstream-video's zijn advertenties die alleen voor mobiel zijn en worden weergegeven op partnersites en in apps buiten YouTube. Ze worden in een app afgespeeld of in content op de pagina.

Advertenties worden automatisch met gedempt geluid afgespeeld wanneer ze op het scherm worden weergegeven. Gebruikers kunnen dit met een tik opheffen. Wanneer een advertentie wordt weergegeven, kunnen gebruikers deze afwijzen of verder scrollen.

Afbeelding van outstream-advertentie

Waar advertenties worden weergegeven

Outstream-advertenties worden op mobiele apparaten en tablets weergegeven in apps en op mobiele websites van Google-videopartners.

Kosten

Voor outstream-advertenties worden kosten in rekening gebracht op basis van kosten per duizend zichtbare vertoningen (vCPM). U betaalt alleen als uw advertentie zichtbaar is.

Een advertentie telt als zichtbaar als ten minste 50% van de advertentieruimte op het scherm zichtbaar is terwijl de video minimaal 2 seconden wordt afgespeeld.