Oppdater kundelisten din

I denne artikkelen forklarer vi fremgangsmåten du må følge for å oppdatere og administrere de eksisterende kundelistene dine.

Når filen din med kundedata er lastet opp, kan du velge å oppdatere kundelisten din. Finn ut mer om hvordan du oppretter en kundeliste.

For å kunne bruke kundedatafilen din er det viktig at du formaterer kundelisten din på riktig måte.

Oppdater kundelistene dine regelmessig, slik at de viktigste kundene dine ikke blir fjernet fra listene.

Før du begynner

Les om Kundematch for å få en oversikt over hvordan Kundematch fungerer.

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan Google bruker kundedatafilen du laster opp, og hvordan matchingen foregår, kan du lese artikkelen Slik bruker Google Kundematch-data.

Veiledning

Hvis du vil erstatte alle dataene i den eksisterende kundedatafilen med en ny fil, bruker du alternativet «Erstatt den eksisterende listen med en ny fil». For å legge til eller fjerne spesifikk kontaktinformasjon for kunder, bruk alternativene «Legg til flere kunder» eller «Fjern spesifikke kunder».

Slik erstatter du den eksisterende kundelisten din

1. Klikk på verktøyikonet øverst til høyre på skjermen.
  2. Klikk på Målgruppestyring under «Delt bibliotek».
  3. Klikk på Målgruppelister fra sidemenyen til venstre.
  4. Klikk på listen over Kundematch-målgrupper i målgruppetabellen din.
  5. Klikk på prikkeikonet i «Kundeliste»-panelet og velg Rediger.
  6. Velg Erstatt eksisterende listemedlemmer med en ny kundeliste-alternativet.
  7. Velg om du ønsker å laste opp en datafil med ren tekst eller en fil med hashede data.
    1. Hvis du velger å laste opp kundedata i ren tekst, blir de private kundedataene i filen din (e-postadresser, telefonnumre, fornavn og etternavn) hashet på datamaskinen din ved hjelp av SHA256-algoritmen før de overføres til Googles tjenere på en sikker måte. Land og postnumre blir ikke hashet.
    2. Hvis du velger å hashe dataene dine, må du sørge for at de oppfyller kravene som er omtalt i avsnittet om opplasting av datafiler i denne artikkelen.
  8. Velg den nye filen.
  9. Hvis du er enig, merker du av for «Disse dataene er samlet inn og deles med Google i tråd med Googles retningslinjer».
  10. Angi varigheten av inkluderingen. Varigheten er satt til uendelig som standard, men du kan angi en egendefinert tidsgrense.
  11. Klikk på Lagre.

Slik legger du til data i en eksisterende kundeliste

1. Klikk på verktøyikonet øverst til høyre på skjermen.
  2. Klikk på Målgruppestyring under «Delt bibliotek».
  3. Klikk på Målgruppelister fra sidemenyen til venstre.
  4. Klikk på kundelisten i målgruppetabellen din.
  5. Klikk på prikkeikonet i «Kundeliste»-panelet og velg Rediger.
  6. Velg alternativet Legg til flere kunder.
  7. Velg om du ønsker å laste opp en datafil med ren tekst eller en fil med hashede data.
    1. Hvis du velger å laste opp kundedata som ren tekst, blir de private kundedataene i filen din (e-postadresser, telefonnumre, fornavn og etternavn) hashet på datamaskinen din ved hjelp av SHA256-algoritmen før de overføres til Googles tjenere på en sikker måte. Land og postnumre blir ikke hashet.
    2. Hvis du velger å hashe dataene dine, må du sørge for at de oppfyller kravene som er omtalt i avsnittet om opplasting av datafiler i denne artikkelen.
  8. Velg filen som inneholder dataene du vil legge til.
  9. Hvis du er enig, merker du av for «Disse dataene er samlet inn og deles med Google i tråd med Googles retningslinjer».
  10. Angi varigheten av inkluderingen. Varigheten er satt til uendelig som standard, men du kan angi en egendefinert tidsgrense.
  11. Klikk på Lagre.

Slik fjerner du data fra en eksisterende kundeliste

1. Klikk på verktøyikonet øverst til høyre på skjermen.
  2. Klikk på Målgruppestyring under «Delt bibliotek».
  3. Klikk på Målgruppelister fra sidemenyen til venstre.
  4. Klikk på kundelisten i målgruppetabellen din.
  5. Klikk på prikkeikonet  i «Kundeliste»-delen, og velg Rediger.
  6. Velg alternativet Fjern bestemte kunder.
  7. Velg om du ønsker å laste opp en datafil med ren tekst eller en fil med hashede data.
    1. Hvis du velger å laste opp kundedata som ren tekst, blir de private kundedataene i filen din (e-postadresser, telefonnumre, fornavn og etternavn) hashet på datamaskinen din ved hjelp av SHA256-algoritmen før de overføres til Googles tjenere på en sikker måte. Land og postnumre blir ikke hashet.
    2. Hvis du velger å hashe dataene dine, må du sørge for at de oppfyller kravene som er omtalt i avsnittet om opplasting av datafiler i denne artikkelen.
  8. Velg filen som inneholder dataene du vil fjerne.
  9. Hvis du er enig, merker du av for «Disse dataene er samlet inn og deles med Google i tråd med Googles retningslinjer».
  10. Angi varigheten av inkluderingen. Varigheten er satt til uendelig som standard, men du kan angi en egendefinert tidsgrense.
  11. Klikk på Lagre.