Feilsøking av rapporterte anrop

Har du spørsmål i forbindelse med rapporterte anrop i Smart-kampanjer du ikke har funnet svar på andre steder? Nedenfor lister vi opp noen vanlige spørsmål om rapporterte anrop. Klikk på en av overskriftene nedenfor for finne ut mer.

Jeg mottar anrop når bedriften er stengt

Mange bedrifter bruker en svartjeneste, telefonsvarer eller talepostkasse for å håndtere potensielt verdifulle anrop som kommer inn utenfor de ordinære åpningstidene.

Hvis du verken bruker en svartjeneste eller talepostkasse, og du mottar anrop utenom de ordinære åpningstidene som ikke blir besvart, blir de ikke rapportert som anrop, og du belastes ikke for dem.

Du kan påse at annonsene bare vises i bedriftens åpningstider og ikke når den er stengt, ved å konfigurere annonseplanlegging. Finn ut mer om annonseplanlegging

Det vises et annet eller feil telefonnummer i annonsen

Hvis du slår på rapporterte anrop, blir annonsen tilordnet et Google-viderekoblingsnummer. Google-viderekoblingsnummeret vises i Smart-kampanjer på Google Søk – enten i versjonen for mobil eller datamaskiner. Med dette telefonnummeret viderekobles anrop til det faste telefonnummeret til bedriften, og dermed kan vi måle hvor mange anrop du mottar.

Jeg finner ikke Google-viderekoblingsnummeret i annonsen

Rapporterte anrop aktiveres så fort et visst antall personer har klikket på annonsen. Når rapporterte anrop er aktivert, blir annonsen tilordnet et Google-viderekoblingsnummer, og du kan se data om anrop til nummeret i oversikten over Smart-kampanjer.

Hvis du allerede har aktivert rapporterte anrop for annonsen, men du ikke ser noe Google-viderekoblingsnummer, kan det komme av en av disse vanlige årsakene:

• Google Søk kontra Google Maps: Google-viderekoblingsnumre vises bare i annonser på Google Søk for mobil og datamaskiner. Anrop fra Google Maps tas foreløpig ikke med.
  • Lavt søkevolum: Det kan hende at Google-viderekoblingsnumre ikke blir tilordnet søketermer med svært lave søkevolumer.
  • Annonser uten rapporterte anrop: Funksjonen for rapporterte anrop er aktivert på annonsenivå – ikke på bedriftsnivå. Så hvis du har flere annonser, men ikke har slått på rapporterte anrop for alle, vises viderekoblingsnummeret bare i de annonsene der rapporterte anrop er aktivert.

Jeg fikk ikke så mange anrop som forventet

Her er noen mulige årsaker til at det rapporterte samtalevolumet kan være påvirket:

• Google Søk kontra Google Maps: Med rapporterte anrop spores bare anrop som stammer fra Smart-kampanjer kjørt på Google Søk. Anrop fra Google Maps tas foreløpig ikke med.
  • Lavt søkevolum: Det kan hende at Google-viderekoblingsnumre ikke blir tilordnet søketermer med svært lave søkevolumer.
  • Annonser uten rapporterte anrop: Hvis du har flere annonser for bedriften, men ikke har slått på rapporterte anrop for alle disse, ser du bare anrop knyttet til annonsene der rapporterte anrop er aktivert.
Merk: Det er obligatorisk å bruke Google-viderekoblingsnumre i nye Smart-kampanjer med tilknyttede telefonnumre i alle land der Google-viderekoblingsnumre tilbys. Se listen over landene der Google-viderekoblingsnumre tilbys.

Linker til relatert innhold