Om automatiska webbplatslänkar i smarta kampanjer

• Automatiska webbplatslänkar är länkar som visas nedanför din annonstext och som genereras av de smarta kampanjerna med hjälp av Googles AI.
  • Länkarna leder potentiella kunder till sidor på din webbplats som är relevanta för deras sökningar.
  • Automatiska webbplatslänkar kan hjälpa människor att hitta viktiga sidor på din webbplats.

Så ser automatiska webbplatslänkar ut

Exempel på en annons med dynamiska webbplatslänkar på en laptop.

Exempel på en annons med dynamiska webbplatslänkar på en mobil enhet.
Annons med automatisk webbplatslänk (dator) Annons med automatiska webbplatslänkar (mobil enhet)

Fördelar med automatiska webbplatslänkar

• Led människor till en webbsida med den information de letar efter: Länka direkt till populära avsnitt på din webbplats baserat på vad människor söker efter Google.
  • Öka annonsernas täckning: Komplettera annonserna med länkar till specifika avsnitt på din webbplats. Inga inställningar krävs.

Så fungerar automatiska webbplatslänkar

Google Ads söker efter sidor på din webbplats som kan vara av intresse för potentiella kunder, till exempel kampanjer eller kuponger, recensioner och andra typer av information. Google Ads länkar sedan till dessa sidor från din smarta kampanj genom att infoga en webbplatslänk under annonsen. Annonsen kan visas med en webbplatslänk när den visas högst upp i sökresultatet.

Exempel

Anta att du äger en restaurang och att din webbplats har olika sidor för lunchmenyn, kvällsmenyn och vägbeskrivningen till företaget. När människor söker efter ”restauranger” på Google kan din annons visas med webbplatslänkar som leder direkt till dessa sidor på din webbplats.

Var automatiska webbplatslänkar kan visas

Automatiska webbplatslänkar kan visas i annonser på stationära datorer, surfplattor och mobila enheter med kompletta webbläsare.

Vad kostar automatiska webbplatslänkar?

Ett klick på en automatisk webbplatslänk kostar lika mycket som ett klick på någon annan del av annonsen. Du betalar lika mycket oavsett vilken länk personen klickade på i samma annons.

Med automatiska webbplatslänkar finns det fler möjligheter för människor att klicka på annonsen, men du betalar inte för mer än två klick varje gång annonsen visas vid en sökning. Om någon klickar snabbt på flera olika länkar medan annonsen visas hanteras detta som ett dubbelt eller ogiltigt klick som du inte betalar för.

Ta bort automatiska webbplatslänkar

Automatiska webbplatslänkar är bara tillgängliga för annonser i vissa företagskategorier. Kontakta Google Ads-supporten för att få hjälp om du redan använder automatiska webbplatslänkar i ditt konto och du vill ta bort dem.